• Mon 11 May 2020 07:38
  106458 visningar
  3231 svar
  3231
  106458

  Letrozol, PCO

  MiniNin skrev 2020-05-10 07:35:59 följande:

  Grattis till era graviditeter, Zamazo1 och Anonym (komig­ennu)! Det känns så hoppfullt att läsa om era lyckade försök.

  Jag har följt tråden sen vårt inställda försök i mars. Vi hade redan påbörjat vår resa och gjort första försöket med enkeldos Letrozol. Inför försök två hade jag haft en förkylning och vår klinik ville då för säkerhets skull vänta en månad innan vi startade en ny behandling. Då kändes det jättejobbigt och jag var så rädd för att behandlingarna inte skulle kunna fortsätta på grund av Corona. Att man bara skulle hamna i något sorts vakuum. Men som tur är rullar det på, någotsånär som vanligt!

  Idag ska jag ta sista tabletten Primolut-Nor och väntar sen mens under veckan. Förra gången fick jag mens på tredje dagen efter sista tabletten och hoppas att det går lika smidigt denna gång. Ska enligt planen ta dubbeldos Letrozol cd 3-7.

  Russin112, det verkar som vi är på samma ställe i "cykeln". Vet inte om Primolut-Nor och Provera funkar likadant. När har du fått mens efter Provera tidigare? Läste också att du nu ska prova trippeldos när mensen kommer. Har du provat både enkel och dubbel tidigare? Hur många cykler? Ingen reaktion? Läste också att ni ställt er i kö till IVF, var det ett eget beslut eller blev ni rekommenderade till det?

  Ser att många (i alla fall på Familjeliv) får ägglossningsspruta. Hur vanligt är det egentligen? Ni som är aktiva i tråden, när har det varit aktuellt för er att få det? Behöver man testa några cykler utan först?

  amandakollb, det är läskigt att läsa att ägglossningssprutan kanske inte funkat. Du skrev att vissa inte släpper ägg trots sprutan, hur vanligt kan det vara? Man tänker ju att sprutan ska få ägg att släppa och att man inte borde behöva oroa sig över om de ska släppa eller ej. Beklagar att du behövt vara orolig under tiden efter sprutan. Hoppas att det är som du skrev senast, att ägget släppte senare. Har du fått en temphöjning än?


  Hej! Vad skönt att du ska få börja! Väntan är fan värst!

  Jag är nu på CD 3 och börjar med trippla dos idag. Provera går fortare för mig att få igång mens kommer vid tablett 9 oftast (redan innan liten är slut) medans primolut-nor tar 5 dagar efter avslutad kur för mig.

  Jag har testat både enkel och dubbel men inte reagerat något als bortsätt från en tjockare Livmoderslemhinna, men inga äggblåsor har reagerar.

  Hoppas de ska gå vägen nu!
 • Mon 11 May 2020 18:55
  MiniNin skrev 2020-05-11 17:58:14 följande:

  Undrar vad det är som gör att vissa läkare skriver ut Provera och andra Primolut-Nor? Är det beroende på diagnos, erfarenhet, reaktion? Hade varit intressant att veta. OK, så du reagerar annorlunda på de två och det är kanske inte så konstigt, man reagerar ju olika på olika mediciner och hormoner. Men så länge det funkar som det ska får man vara tacksam och nöjd!

  Åh, du startar med trippel idag, spännande! Hoppas verkligen att din kropp går igång på det och att det blir fina äggblåsor den här rundan. Att slemhinnan mognat och blivit fin är ju positivt, vissa har problem med det har jag läst... Vi får följas åt här nu när vi är nära varann i processen, så mycket tankar och känslor och precis som du säger är väntan värst men nu när man är igång är det bara iiihhh, äntligen!

  När har du VUL?


  Ingen aning, de är olika läkare som har skrivit ut de till mig. Men provera verkar vara de vanligaste. De är 1 tablett om dagen vs primolut-nor som är 2 vilket kan vars jobbigt.

  Ja men jag hoppas också! Annars är de väl bara vänta på ivf.

  Förstår inte varför jag inte producerar stora äggblåsor när de verkar fungera på alla andra men ja de är ju bra att livmodern iaf reagerar :)

  Jag fick tid på dag 13, den 21a :) (dag 12 hade dem inga tider)

  Tycker de är så skönt att kunna skriva med er som går igenom samma sak, ingen annan i min krets som riktigt förstår vad man går igenom vilket är jobbigt...
 • Mon 11 May 2020 21:17
  MiniNin skrev 2020-05-11 19:01:09 följande:

  Det är verkligen en jäkla skillnad med bara en tablett istället för två! Har verkligen försökt ta dem med 12 h mellanrum men livet fungerar ju inte riktigt som en klocka alltid så det har blivit sådär med det.

  Hur var det nu med IVF? Hade ni själva tagit beslut om IVF eller fått det rekommenderat? Hur ser kön ut?

  Dag 13 kanske till och med kan bli din turdag denna gång, håller tummarna!


  Nej men precis, mycket lättare med provera!

  Nja alltså jag böt ju klinik för min gamla inte hade tid med oss som vill bli gravida i coronatider... och på nya kliniken sa hon att Hon alltid skickar en remiss direkt ifall de blir aktuellt med ivf så skall man inte behöva vänta. Nu var det tydligen inga köer als så väntar bara på att de ska godkänna mig.

  Jag berättar de mesta men just den här känslan av hopplöshet och oduglighet tror jag inte någon som inte varit med om de kan förstå hur smärtsamt de är och hur BESATT man blir av att få barn. Hur man inte kan tänka på annat och associerar allt med graviditet/barn...
 • Mon 11 May 2020 21:19
  amandakollb skrev 2020-05-11 19:09:25 följande:

  Jag håller med, tycker också det är jätteskönt att kunna följas åt här, alla är så förstående och hjälpsamma :)

  Åh jag känner ju lite samma, men för mig va de ovitrelle-sprutan som inte funkade så bra på mig. Men förhoppningsvis reagerar vi bättre nästa cykel med större ägg för dig och äl för mig!:)


  Ja! De gäller att fortsätta kämpa och aldrig ge upp!
 • Mon 11 May 2020 21:19
  amandakollb skrev 2020-05-11 19:09:25 följande:

  Jag håller med, tycker också det är jätteskönt att kunna följas åt här, alla är så förstående och hjälpsamma :)

  Åh jag känner ju lite samma, men för mig va de ovitrelle-sprutan som inte funkade så bra på mig. Men förhoppningsvis reagerar vi bättre nästa cykel med större ägg för dig och äl för mig!:)


  Ja! De gäller att fortsätta kämpa och aldrig ge upp!
 • Wed 13 May 2020 06:10
  amandakollb skrev 2020-05-12 18:36:01 följande:

  Är det någon av er som hört att man kan ta två sprutor ovitrelle?

  När jag ringde in för nån vecka sen och sa att jag trodde att jag inte fått ägglossning även fast jag tagit ovitrelle så sa hon jag pratade med att då kan man testa med dubbla sprutor ovitrelle nästa gång. Men när jag googlar så hittar jag ingen som fått de..


  Hmm nej de har jag aldrig hört talas om, men jag tänker att om du får mens så har du ju fått ägglossning med största sannolikhet :)
 • Fri 15 May 2020 15:41

  Jag tog sista dosen trippeldos idag och inväntar nu torsdagen för vul :D så nervös, har aldrig hört om någon som letrozol inte har fungerat als på men min kropp verkar ju inte reagera als :/ håller alla tummar och tår för att de ska bli ägglossning denna gång!

 • Fri 15 May 2020 16:22
  amandakollb skrev 2020-05-15 15:48:27 följande:

  yeey snart ju :D vi håller alla tummar och tår på att trippeldos fungerar, det tror jag det kommer göra! så kul att vi är tre st som ligger så lika i cykeln, tror du är 4 dagar före oss bara :) 


  Hoppas hoppas!

  Ja så kul! Vi alla kanske får februari bebisar :D
 • Fri 15 May 2020 17:34
  MiniNin skrev 2020-05-15 16:26:03 följande:

  Så spännande! Hoppas det växer och knakar rejält nu! När på torsdag ska du in? Vilka tider har du fått ta tabletterna med trippel förresten? Har du haft några biverkningar, känningar?

  Vad säger din läkare om din situation? Tänker eftersom du inte reagerat. Vad är planen för dig liksom?


  14:30 :)

  Jag har tagit de på morgonen, konstigt nog så har jag inte haft så värst med biverkningar denna runda, idag har jag känt av pms sen har jag hela kuren haft den härliga migränen som verkar ingå ; ).

  Har ju en ny läkare/klinik från och med denna kur, men remissen för ivf är iaf ivägskickad :) så om detta inte funkar så kanske de blir ivf, jag vet faktiskt inte. Men just nu är barnlängtan större än någonsin... kan inte tänka på annat och det känns så avlägset
 • Fri 15 May 2020 18:43
  MiniNin skrev 2020-05-15 18:23:10 följande:

  Ganska najs att du får komma in på en röd dag. Det blir cd 11 för dig, eller? Jag ska in kl. 13.00 på fredag!

  Du tog alla tre på morgonen? Jag skulle ta min dubbeldos morgon och kväll. Även där verkar det vara olika, hmm. Migrän är ju inte kul men bra då att man bara tar dem i fem dagar.

  Vi diskuterade också att IVF kommer efter försöken med Letrozol. Ska fråga hur lång kön är och hur vi ska förbereda för säkerhets skull vid nästa besök.

  Ni hade försökt länge innan ni började med Letrozol, va?


  Ja men visst! CD 13, men hon var ledig innan så därför de blev lite sent.

  Märkligt att de skiljer sig så mellan klinikerna... bor du i Stockholm? Som jag förstod min läkare så är de ingen kö als här nu :)

  Oskyddat i ett år men eftersom jag inte får mens regelbundet så kanske jag har haft äl 2 gånger... hur ser er resa ut?
Svar på tråden Letrozol, PCO