Svar på tråden Letrozol, PCO
 • Tor 19 nov 2020 18:36
  7076 visningar
  3230 svar
  Inlägg från Vicki89 Visa alla inlägg

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2020-11-19 08:03:36 följande:

  Hur har det gått för dig? Har du testat? :D


  Ja, bim idag, men negativt test tyvärr... tog ett testa tidigt-test så det borde verkligen ha visat något om det var så att jag var gravid. Inte fått mens än så nu väntar jag bara på att den ska komma så att jag kan börja med letrozol igen.
 • Fre 20 nov 2020 20:04
  Russin112 skrev 2020-11-19 19:12:31 följande:

  Vad tråkig:/

  men hoppet är inte helt dött förens mensen kommer. Håller tummarna!


  Nu är mensen här, så nu hoppas vi på nästa kur Letrozol!
 • Fre 20 nov 2020 20:09
  akalei skrev 2020-11-20 15:14:54 följande:

  Hej på er! Tyvärr inte så rolig uppdatering från mig denna gång.

  Jag fick tyvärr väldigt dåligt resultat på KUB med mycket hög risk för kromosomavvikelser då fostret hade bredare nackspalt än önskvärt. Övriga värden (blodprov, näsben synligt, tillväxt osv) var dock bra så det är bara nackspalten som är avvikande. Jag har nu gjort moderkaksprov och väntar nu på resultat från det. De ska göra två olika analyser, en snabbare för de vanligaste kromosomfelen (får svar om ca en vecka) och en utförlig för alla kromosomer (tar en vecka till). Om det ser bra ut så verkar det som om man får ett utökat UL då nackspalten även kan vara en indikation på strukturella missbildningar (hjärtfel, gomspalt, klumpfot, eller annat, många av dessa går att operera som tur är).

  Har under senaste dagarna pendlat mellan chock, apati, ett svart hål och ibland lite försiktig optimism. Har läst allt på hela jävla internet - varenda tråd, varenda forskningsrapport, all statistik, osv. Finns inga svar. Håller på att bli lite knäpp. Får sådan jävla ångest vid tanken på att detta kanske inte går bra och att behöva börja om från början.

  Har samtidigt läst många solskenshistorier här på FL och även läkaren på Huddinge sa att ibland så ser det ut så även på helt friska bebisar. Så det är ju inte helt kört ännu. Men vågar typ inte hoppas :( Samtidigt orkar jag inte ens tänka tanken att det inte går bra för då känns det som att jag ska gå sönder.

  Ja tankarna är lite överallt som ni förstår och väntan är helt fruktansvärd :( Lär väl sitta hela nästa vecka spyfärdig och stirra på telefonen för de kommer ringa om det är ett dåligt besked, annars kommer resultatet upp i en portal.

  Fan att det ska vara så jävla svårt att få en bebis alltså :/


  Tänker på er! Vet hur det känns att få besked om att saker inte är som de borde, när jag skulle på mitt första ultraljud visade det sig att fostren (det var tydligen tvillingar) inte längre levde. Blev dock gravid efter några månader igen och då gick allt bra, men det var verkligen ett svart hål man kastades ner i. Hoppas att ni får ett bra besked, jag har bekanta som fått beskedet att det var 50% risk för kromosomfel, men deras bebis var helt frisk!

  När får du besked? Måste kännas hemskt att vänta och inte veta... kram!
 • Tis 1 dec 2020 11:38

  Hej!

  Nu måste jag ha hjälp av er!

  Jag var på vul idag, cd12. Hade treskiktad slemhinna, och i ena äggstocken ett ägg på 18 och ett på 14. Super ju!

  Läkaren sa att det skulle kunna bli två ägg som släpper den här gången om jag väntar in ägglossning. Jag fick Ovitrelle-spruta utskrivet (aldrig fått det innan) som hon tyckte att jag skulle ta ikväll om jag vill undvika att två släpper och alltså skulle kunna bli tvillingar. Tar jag den ikväll så släpper nog bara det stora.

  Jag funderar nu fram och tillbaka hur jag ska göra. Om jag ska ta den där sprutan eller inte. Vad hade ni gjort? Är det för tidigt att ta Ovitrelle egentligen? Ni som tagit det innan - hur stor brukar era äggblåsor vara när ni tar den?

  Jag skulle kunna tänka mig tvillingar, även om jag förstår att det finns risker och att det måste vara svinjobbigt. Samtidigt betyder det ju inte att båda äggen blir befruktade bara för att de släpper, det borde ju vara lite större chans att det tar sig om det är två ägg istället för ett...

  Jag blev gravid en gång hösten 2019 men fick MA. Den cykeln hade två ägg släppt och fäst, men inget av dem klarade sig. Vill verkligen inte uppleva det igen...

 • Tis 1 dec 2020 17:18
  MiniNin skrev 2020-12-01 16:35:05 följande:

  Men vilket dilemma! Och inga tydliga rekommendationer från lökaren utan mer "gör som du vill"? Så det läkaren menar är att antingen tar du Ovitrelle ikväll eller inte alls? Eller när ska du ta Ovitrelle om ni chansar på två ägg?

  Hade jag varit i din sits hade jag bara velat ha så bra chans på graviditet som möjligt. Och med två ägg är det ju dubbelt så stor chans. Som du själv skriver så finns det ingen garanti för att båda äggen blir befruktade och fäster men kan ju vara bra att ha diskuterat det ifall det blir så.


  Läkaren rekommenderade att ta sprutan för att på så sätt undvika tvillinggraviditet, eftersom den andra äggblåsan ännu inte är såpass utvecklad, så tar jag sprutan ikväll så är det antagligen bara ett ägg som släpper. Men hon sa att om jag hellre ville vänta, och då också ta risken/chansen att det blev tvillingar så hade hon inget emot det just för att jag haft en komplikationsfri graviditet tidigare och är normalviktig och frisk...
 • Tis 1 dec 2020 21:08
  CairoCarro skrev 2020-12-01 20:36:18 följande:

  Jag har läst att ägg kan hjälpa varandra att implanteras, i alla fall när det gäller IVF och blastocyster, så något liknande borde ju gälla även på naturlig väg? Kan du inte ta sprutan en dag senare, då blir den stora garanterat stor nog, och hänger den andra på så blir det en bonus?


  MiniNin skrev 2020-12-01 20:36:32 följande:

  Okej. Så när ska du ta sprutan om du vill vänta och chansa på två ägg som släpper?

  Vad har ni bestämt er för? Blir det Ovitrelle ikväll eller väntar ni?


  Tack för all input!

  Vi har nog bestämt oss för att göra precis så som CairoCarro skrev. Jag tänker att jag väntar någon dag med att ta sprutan, och då hoppas på att båda äggblåsorna har hunnit mogna för att på så sätt maximera våra chanser till graviditet. Är ju inte det läkaren sa att vi skulle göra, men samtidigt sa ju hon att det gick bra med en tvillinggraviditet om det skulle bli så. Det är ju väldigt liten chans att det skulle bli så hur som helst tänker jag. Det kan väl omöjligt skada om jag skulle ta sprutan någon dag senare, eller är det dumt av mig att göra så? Vad tycker ni?

  Idag var blåsorna på 14 och 18, hade ni tagit sprutan imorgon (onsdag)kväll eller torsdag kväll?
 • Ons 2 dec 2020 15:05
  akalei skrev 2020-12-02 14:54:16 följande:

  Så svårt att säga! Torsdag kväll tror jag för att säkerställa att de är tillräckligt stora. Dock undrar jag vad som händer om den första hinner släppa och du sen tar Ovitrelle? Släpper den andra också då?

  Oavsett så kmr ju minst ett ägg lossa, så kör hårt nu :) :)


  Jag tar ägglossningstest nu för att vara säker på att det inte blir så att jag får ägglossning innan sprutan. Skulle jag få ett positivt ägglossningstest innan jag tagit sprutan så tänker jag att jag struntar i att ta den. Men satsar på spruta torsdag kväll! Tar ett ägglossningstest på morgonen och ett på eftermiddagen fram tills dess.
 • Tor 3 dec 2020 17:48
  CairoCarro skrev 2020-12-03 16:25:07 följande:

  Hur går det för dig? Inga positiva ägglossningstest än? :) 


  Nej, negativt test imorse. Men har känt lite kramper i äggstockarna under dagen. Ska ta ett nytt test vid 20-tiden (är superkissnödig så det är en plåga att behöva hålla sig tills dess haha!) och är det fortfarande negativt så tar jag sprutan då. Tack för alla som har hjälpt till och kommit med tips! Så skönt att kunna ha andra i liknande situation att rådfråga.
 • Tor 3 dec 2020 20:40

  Negativt ägglossningstest ikväll, så nu är sprutan tagen! Ska bli spännande att se om det går vägen nu, hade blivit den finaste julklappen om det ville gå vägen. <3

  BIM omkring 18-19/12.

  Hur går det för er andra? Var i cykeln befinner ni er?

 • Tor 3 dec 2020 22:34
  Russin112 skrev 2020-12-03 21:15:00 följande:

  Vad spännande!

  Håller med dig, det vore en fantastisk julklapp! Håller allt som går att hålla för att det tar sig:)

  Jag är på ovitrelle +12 idag så tänkte testa imorgon... känns dock som att mensen kommer:/


  Åh vad spännande! Du får uppdatera oss efter att du har testat! Håller tummarna!
  CairoCarro skrev 2020-12-03 21:57:30 följande:

  Perfekt, vad spännande! 

  Ellerhur, det vore ju en fantastisk julklapp. :) Jag hade ÄL i förrgår enligt läkaren efter min första letrozolkur, han tyckte dock inte att jag behövde någon spruta.. 


  Ja men då ligger vi ju rätt lika i cykeln! Nej, jag har aldrig fått spruta tidigare heller och det har ju blivit ägglossning ändå. :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...