Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    Russin112 skrev 2020-05-22 10:01:15 följande:

    Oj vad trist, hoppas verkligen att de växer till sig i dagarna, än är det tidigt!

    Men det måste ju vara betryggade iaf! :D

    Vi fick veta att vi kommer få godkännandet i juli då de är lite försenat pga Corona.


    Ja jag hoppas de:(

    hur blev det för dig förra cykeln, visst var du också där cd 10 och hur stort va ditt ägg då? Fick du komma tillbaka några dagar senare och då hade det inte växt något eller hur var det?:)
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-05-22 10:44:59 följande:

    Minns inte vilken dag jag var på vul men innan har ju inget ägg växt över 10 mm någon CD för mig...

    dem sa att är de över 10 mm så växer ägget 2 mm om dagen så tror inte du behöver vara orolig. :D


    Justja så var det! Åh får hoppas de växer, haha att man alltid ska behöva va orolig! Förra gången va de för många stora så det blev nästan sexförbud och nu har de knappt vuxit något.

    Jag frågade iaf om sommaren och vi fick köra på med letrozol om vi ville även fast de har sommarstängt och inte kan göra någon uppföljning med ultraljud. Men skulle inte få någon ovitrelle då, bara letrozol
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-05-22 11:29:01 följande:

    Ah men vad segt med sommarstängt. Tror inte att min klinik är stängd över sommaren :D

    Du kan ju annars göra dina ultraljud på en öppen klinik, surt att behöva ta paus över sommaren


    Jaså? Vad skönt! Vilken klinik är det?

    Nej alltså behöver inte ta paus, får bara ingen ovitrelle den cykeln. Så det är ju lite segt men då kanske jag kan boka ultraljud hos en annan klinik bara och kanske kan få ovitrelle därifrån?
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-05-22 11:40:04 följande:

    Ja men visst, precis så jag mena. Den heter elivaclinic, helt nyöppnad.


    Okej ska kolla upp de! Kommer ju kunna göra två omgångar med min nuvarande klinik innan dess så hoppas så att det tagit sig innan dess :/
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-05-22 15:03:22 följande:

    Tråkigt att du inte reagerat så bra (vi sitter i samma båt där) men som läkaren och någon annan skrev här så är det tidigt, kanske växer dem till sig? Var läkaren hoppfull? Har du kvar din tid på måndag för ultraljud så ni förhoppningsvis kan se en utveckling tills dess?

    Jag frågade idag hur tjock slemhinnan bör vara på cd 10 och hon sa ca 7 mm så då låter 2-3 mm lite.

    Jag hade inte ens en tanke på att fråga om IVF-kö etc. idag för blev så överraskad av allt som hände på mitt besök så det får vänta. Men skönt att läsa att ni kan starta så snart om det skulle behövas och ni önskar!


    Åh läste precis hur de gick för dig, tråkigt med cystan :( men ah verkligen, vi är lite i samma sits! Ja hon verkade ändå hoppfull och ville att jag skulle komma tillbaka på måndag på cd 13 så tolkar de som positivt! Sist jag va o kolla på cd 11 hade jag också jättetunn slemhinna men sen på cd 14 va den helt plötsligt 10 mm så hoppas den växer så fort denna gång med!

    Förstår att de blev mkt så du inte tänkte på ivf, men lät ju ändå superbra att du får köra på direkt, fast med sprutor bara! De kommer gå hur bra som helst tror jag!:)
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-05-22 15:06:31 följande:

    En tanke slog mig precis... Den här tråden handlar ju om Letrozol och nu ska jag inte ta det mer :/ Känns det OK om jag hänger kvar ändå?


    Ja självklart ska du va kvar i denna tråd!! Vi är ju i detta tillsammans :)
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-05-22 20:41:48 följande:

    Superbra att du redan har ett ultraljud till inbokat. Får verkligen hoppas att både slemhinnan och äggen växer till sig så fint som förra gången tills måndag. Det är helt fantastiskt hur kroppen fungerar alltså!

    Yes, känns verkligen så bra att få fortsätta med behandling och köra på :)

    Tack, då hänger jag kvar! :) Trevlig helg så hörs vi.


    Ja jag håller med, helt otroligt egentligen! Förstår det :)

    Men sprutorna, är det som letrozol fast starkare? Och de gör att äggblåsorna växer ännu mer än med letrozol?:)

    Om det inte är helt kört för mig på måndag så lär jag säkert få ett nytt ultraljud senare i veckan och då kanske ovitrelle ändå blir ganska samtidigt som dig!:)
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-05-22 21:52:34 följande:

    Jag tror inte det behöver vara starkare eller bättre. Men de fungerar olika. Vad jag har kunnat läsa mig till så innehåller sprutorna den aktiva substansen follitropin alfa, som nästan är samma som det FSH som finns i kroppen. Så antar att det direkt stimulerar folliklarna medan Letrozol hämmar produktionen av östrogen vilket sen leder till att det frisätts mer FSH. Så båda stimulerar ju ägglossning men på olika sätt.

    Antar att vissa kroppar (som min) inte reagerar så bra på det där med att hämma östrogenet för att få ökat FSH utan behöver en rakare väg dit, inte vet jag, haha!

    Vi får helt enkelt se hur det ser ut för dig på måndag så tar vi det därifrån! Hoppas hoppas. Trevlig helg så hörs vi :)


    Okej vilken bra förklaring, tack! Jaaa det låter bra, ha en fin helg! :)
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-05-24 09:52:59 följande:

    Hur har ni mått efter ovitrelle?

    Biverkningar? Jag har haft sjukt ont i äggledarna, som extrem mensvärk och De har suttit i i ca 48 h....


    Jag hade också rätt ont i nedre delen av magen, som typ mensvärk, dagarna efter ovitrellen, så säkert samma typ! Men de gick över efter några dagar :)
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-05-24 23:22:53 följande:

    Lycka till imorrn, amandakollb! Vi tänker på dig och hoppas att både slemhinna och äggblåsor har fått en rejäl skjuts nu under helgen! Heja heja!


    åh tack vad gulligt <3 

    alltså mina äggblåsor verkar ju helt coco haha, i fredags var några 11 och nu var det en på 18, så en av dem har växt 7 mm på 3 dagar.. och slemhinnan har växt från 2mm till 8mm på 3 dagar. 

    så nu är jag jätteglad! läkaren sa att jag kunde ta ovitrelle antingen idag eller imorgon, jag kommer att ta den imorgon då jag tänker att äggblåsan får växa lite ytterligare!

    berätta sen hur det gick för dig idag, stort lycka till!
Svar på tråden Letrozol, PCO