Inlägg från: Russin112 |Visa alla inlägg
  • Russin112

    Letrozol, PCO

    Mattan94 skrev 2020-08-16 22:13:04 följande:

    Hej, hoppas det är okej att jag gör er sällskap i denna tråd.

    Imorgon påbörjar jag min första kur med letrozol efter att jag i maj fick veta att jag har PCOS. Är så nervös!


    Välkommen hit :) kommer du köra enkeldos cd 3-7? :)
  • Russin112
    Anonym (Nyttbesked) skrev 2020-08-17 00:39:57 följande:

    Halloj! Hoppar in här! Kommer börja gå på letrozol om cirka 17 dagar. Så nervös. Allt känns nytt för mig då jag nyligen fick veta att jag har PCO..vi har försökt bli gravida ett tag utan resultat :(


    Välkommen hit :)

    Okej okej. Inväntar du mens?

    Hur länge har ni försökt? Det är en hel vetenskap de här

    Med att bli gravid med pco men de fina år ju att de faktiskt fungerar! :)
  • Russin112
    akalei skrev 2020-08-17 08:47:14 följande:

    Uppdatering från mig, tyvärr kom mensen igår kväll på Otrivelle+13. Så antar att jag har ca 11 dagar lutealfas, så lite kortare än vanligt. Men verkar ändå va inom det ok spannet enligt Google...

    Blev nog lite mer besviken än jag räknat med, jag har ju hela tiden tänkt att denna omgång ska jag bara fokusera på att va glad att vi ens fick till en ÄL... men när man väl står där är det ju massa känslor som kommer ändå såklart.

    Idag känns det lite bättre ändå, försöker fokusera på att jag ändå får börja om med Letrozolen så snabbt. Tänkte räkna gårdagen som CD1 för det va ändå mens på kvällen och inte bara spottings. Så då blir det start med Letrozol redan imorgon tisdag och VUL ca 28 aug tänkte jag.


    Vad tråkigt att höra :/

    Men som du säger så skönt att slippa provera i 10 dagar och ?förlora? massa dagar! Nu är det bara pang på det direkt så hoppas vi att denna månad är eran!
  • Russin112

    Uppdatering från mig

    Var på vul idag cd 12, absolut ingenting hade hänt trots letrozol x 3...

    Ska tillbaka på fredag och se om något har hänt men hon var inte så hoppfull.

    Hon skrev även iväg ett Mail ang ivf och bad om att jag ska få göra det trots att jag vart gravid i somras pga att jag reagerar så dåligt på letrozol.

  • Russin112
    akalei skrev 2020-08-17 18:38:42 följande:

    Nej vad trist och segt :( Håller tummarna för att den är lite långsam bara.

    Hur många gånger har du kört trippeldos tidigare?

    Är själv också lite orolig över att inte reagera på nästa trippeldos :/


    Har bara kört de en gång tidigare och de var ju då jag blev gravid. Enligt min läkare verkar de som att de kan ta längre tid/inte fungera när man inte har letrozol i kroppen sen Innan och liksom fyller på/bygger upp... och eftersom jag blev gravid har jag ju inget i kroppen sedan ca 2 månader.
  • Russin112
    MiniNin skrev 2020-08-17 17:08:52 följande:

    Men vad tråkigt. Den dosen fungerade ju kanon sist! Fanns det någon teori om varför det kan ha uteblivit reaktion denna gång? Hoppas det hänt lite mer på fredag iaf, att någon rört sig över den magiska gränsen.

    Fanns det ingen diskussion om FSH-stimulering? Sprutor alltså?


    Ja läs vad jag skrev precis över :)

    Hon verkar inte vilja de, hon skrev i ivf ansökan att hon inte boll stimulera mig med FSH... vet inte riktigt varför men allt känns väldigt hopplöst nu... hoppas verkligen att de bara är lite långsamt och har växt till på fredag :)

    Hur mår du nu? :)
  • Russin112
    amandakollb skrev 2020-08-17 15:50:50 följande:

    nej vad tråkigt att det inte hänt något :(( men håller tummarna att de bara är sega och kanske har växt till sig något tills på fredag!

    hur funkar det, får man egentligen inte göra ivf om man varit gravid senaste året typ? skönt iaf att hon skickade iväg det mejlet! :)


    Nej men precis, du måste ha varit gravidfri i ett år för att få ett godkännande.
  • Russin112
    akalei skrev 2020-08-18 12:31:46 följande:

    Okej förstår. Det stämmer typ överens med vad min gyn sa, hon sa att man kan svara snabbare och snabbare liksom om man kör flera Letrozolcykler i rad eftersom kroppen är igång då. Så det funkar väl tvärtom antar jag. Väldigt tråkigt att du inte svarat denna cykel dock :( Hoppas de godkänner IVF-remissen snabbt utan några extra vändor :)


    Aaah okej men om de stämmer så behöver du inte oroa dig iaf, för du har ju inte tagit uppehåll nu :) min läkare sa även att man faktiskt kan ta 4 tabletter.... så om jag inte har reagerat denna månad kanske jag får köra på ?4 nästa :)
  • Russin112

    Jag avvaktar med att skriva mig på listan tills efter fredagens besked :)

    Föraren tänkte jag be om merformin på fredag. Minns att vi skrev om de förr men var de någon av er som testat de? Vad tycker ni isf? :)

  • Russin112
    akalei skrev 2020-08-19 14:59:15 följande:

    En gyn jag gick till rekommenderade det, det kan göra att man svarar bättre på Letrozolen. Jag kom dock aldrig igång med det, drog mig lite för det pga har en del biverkningar (magproblem etc) samt att jag va tvungen att äta det i 4 veckor innan de ville starta nästa cykel och jag hade inte det tålamodet. Men om det fungerar så är det ju värt det :)


    Okej! Då låter jag som en perfekt kandidat för de ju, bortsett från att jag har noll i tålamod heheh.
Svar på tråden Letrozol, PCO