• Anonym (M)
  Tor 14 jan 2021 22:11
  52340 visningar
  3231 svar
  3231
  52340

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2021-01-14 13:55:04 följande:

  Tack :)

  Hur mår du? Har du känt av letrozolen mer nu med dubbeldos?


  Jättekonstigt har inte känt några biverkningar alls! Har tagit tabletterna kvällstid den här omgången så kanske de som spelar roll.

  Hur har du mått?
 • Anonym (M)
  Fre 15 jan 2021 12:26
  Russin112 skrev 2021-01-15 08:22:45 följande:

  Så skönt! Ska som sagt testa det om de blir en nästa gång för mig :)

  Jag har som vanligt varit väldigt känslosam men annars bra! Dock så har jag haft 2 ?efterblödningar? efter mensens slut, vilket jag aldrig tidigare har haft...?


  Ja gör det! De kanske även minskar på de känslomässiga också.

  Hm, kom de mycket? Och hur långt efter mensen att slutade fick du?

  Jag har märkt av lite spottings nu i slutet av mensen men då mer bruna flytningar. Tänker att Letrozolen kanske påverkar de?

  Du har vul nu på måndag va?

  Känner mig nojjig över att jag ska på vul cd 13 tänk om jag missar äl? Har iofs inte fått äl på cd12 mer än en gång på flera år.
 • Anonym (M)
  Fre 15 jan 2021 14:41
  Russin112 skrev 2021-01-15 12:54:02 följande:

  ja men typ spottings för mig med, 1-2 dagar efter mensens slut. Aldrig haft det förr...

  Ja jag ska på måndag ca 12, är också lite orolig att missa då min äl har skett allt ifrån Cykeldag 9-16... men det som lugnar mig är min läkares ord, att det inte gör något om jag får äl innan, tydligen så kan de se om äl nyligen har skett i foliken. Så se bara till att ha sex innan så är de ju bara skönt om man slipper ta ovitrelle :)


  Låter som om vi fått samma då och de måste ju typ bero på letrozolen. Brukar inte heller få spottings efteråt.

  Vad skönt visste inte att de kunde se de! Nej precis så länge ägglossningen sker och äggblåsan inte tillbakabildas så får man ju vara jätteglad över de liksom! Får tvinga sambon till sex på sön cd 11 så är vi kanske vi är mer på säkra sidan :P

  Har tidigare haft en äggblåsa på 15 mm på vul ?av mig själv? som aldrig släppte sen. Hon blev så förvånad när jag insisterade på att jag absolut inte haft Äl jag visste de eftersom jag fick aldrig någon temphöjning. Detta var dock månaden innan jag fick pcos.
 • Anonym (M)
  Lör 16 jan 2021 19:52
  Russin112 skrev 2021-01-16 12:48:27 följande:

  Säkert, bara konstigt att jag inte fått det tidigare med tanke på att jag har ätit letrozol sedan februari 2020...

  Hahah tänkte göra detsamma, köpte mig en befruktningskopp jag tänkte testa nu! (Vad gör man inte, är redo att testa allt)...

  Jaha, ja blåsor kan ju återbildas, förra månaden återbildades ena min blåsa som var över 15 mm. Så man kan ju inte vara helt säker om man inte tar ovitrelle.

  Nu börjar jag bli nervös inför måndag, hur känner du inför tisdag? <3


  Ja kroppen är konstig! Vi får hoppas att de innebär någon slags tur eller något :P

  Haha vad sjukt! Var inne och tittade på den häromdagen men var för snål för att köpa den. Kanske får bli en sån nästa månad :).

  Nej precis! Jag känner mig mycket mer nervös nu än förra gången, tänker ibland att de kanske inte blivit något alls och ibland att vi kommer missa äl.

  Vardör/på vilket sätt känner du dig nervös?
 • Anonym (M)
  Mån 18 jan 2021 12:52
  Russin112 skrev 2021-01-18 11:30:46 följande:

  Denna månad har jag en ledande blåsa på ca 16-19 mm (den var tydligen svår att mäta). Imorgon eftermiddag ska jag ta ovitrelle :)


  Ja men precis, jag ska nog köpa mig en till nästa månad då har man ju som du säger verkligen gjort allt.

  Åh vad härligt! Så skönt med en fin blåsa :) nu är det bara att sexa på så håller vi tummarna! Vad brukar ni får rekommendationer kring sex? Alltså hur många dagar innan/efter ovitrelle?

  Jag återkommer imorgon efter mitt vul.
 • Anonym (M)
  Tis 19 jan 2021 09:43
  Russin112 skrev 2021-01-18 13:52:31 följande:
  Precis:)

  Min läkare säger samma dag som sprutan, dagen efter och två dagar efter. Vad säger din?

  Håller tummarna att det går bra för dig med imorgon:D
  Jag var där idag! Hade en blåsa på 24 mm så de var ju skönt att de blev en blåsa, hon sa dock att den här ägglossningen kommer nog göra ondare än förra haha. Har känt av äggblåsan mycket mindre än förra omgången (då hade jag riktigt ont innan äl) men hon sa att de var vanligt.  Så fick ovitrelle på recept som jag ska ta idag :).

  Visst ska du också ta sprutan idag? 

  Hon rekommenderade sex idag och imorgon.
  Vilket gör mig fundersam om ägget släpper om 36 timmar borde vi inte ha sex under typ 3 dagar? Eller tänker jag fel? 
 • Anonym (M)
  Tis 19 jan 2021 12:56
  Russin112 skrev 2021-01-19 11:19:14 följande:

  Yeeey! Grattis till den stora blåsan! :D

  Yes jag ska också ta den idag, kl 17 tänkte jag :D Sjukt att vi fortsätter vara på samma dag! 

  Om jag vore du så hade jag legar både idag imorgon och torsdag, (de ska jag göra) brukar till och med köra tre dagar efter sprutan för att "säkra upp". Ovitrelle kan ju ta upp till 48 h, dock är ju spermierna kvar några dagar men för att vara helt säker så hellre ligga en gång för mycket än en gång för lite. 


  Tack :D fick dock nojja och tänker tänk om äggblåsan hinner dö i och med att den är så stor och då tillbakabildas innan ovitrellen hinner verka? Känns som jag googlat för mycket om pcos ibland haha.

  Ja verkligen så kul att iväg på samma dag :D!

  Ja jag känner också det att bara ligga två dagar känns lite risky! Man vill ju inte sumpa chansen för att man haft för lite sex! Jag ska försöka få till iaf 3 dagar om sambon orkar dvs.
 • Anonym (M)
  Tis 19 jan 2021 21:51
  Russin112 skrev 2021-01-19 19:23:58 följande:

  De behöver du nog inte oroa dig för de är så ovanligt :)

  Ja men de är de minsta våra mån kan göra tycker jag. Så mycket vi får gå igenom, tabletter, smärta, biverkningar, mensvärk osv då kan de åtminstone ligga lite haha.

  När tog du ovitrelle? :)


  Ja jag vet men känns emellanåt som man blir knäpp av allt de här haha. En till knäpp grej (varning för mycket info). Vi låg och jag skulle gå kissa en stund efter, vad händer? Jo jag nyser och känner ba neeej nu åker ju allt ut. Tänkte direkt på koppen att jag borde fan köpt en sån :P.

  Jaa jag känner de med! Men sambon kan va lite nonchalant kring de och bara äh vadå nu har vi haft sex två dagar i rad de räcker väl. Man ba mm tack för den!

  Jag tog imorse vid 09.30 efter jag vart hos gyn hon tyckte jag skulle ta den så fort som möjligt. Vilken tid tog du?
 • Anonym (M)
  Ons 20 jan 2021 07:02
  amandakollb skrev 2021-01-19 13:52:26 följande:

  Hejaheja, håller alla tummarna för att denna omgång ska gå vägen för er :D jättefina äggblåsor!


  Åh tack så mycket :)! Hur mår du?
 • Anonym (M)
  Ons 20 jan 2021 09:58
  Russin112 skrev 2021-01-20 09:41:40 följande:

  åh vad typiskt :/ (iofs trot jag inte als det påverkar med tanke på att de endast behövs en spermie som sagt) men förstår frustrationen... :/


  Just det där med sex har varit ett hett samtalsämne för mig och min man, i början av året kunde han likt din man vara lite nonchalant men nu efter att han verkligen har fått se (och höra!!) vad jag går igenom för att nå vårt gemensamma mål (ett barn) så ligger han gärna 2/dagen om de så behövs. Jag menar vi stoppar oss fulla med hormoner som får oss att må skit på olika sätt, åker på läkartider, vi tar sprutor, vi får mens och vissa av oss missfall som i mitt fall ledde till extrem smärta... att våra män ska ligga med oss är fanimej det MINSTA de kan göra!!

  Okej :) jag tog kl 17:30 och låg direkt efter :)


  Nej jag tror inte heller att det gör de egentligen men känslan blev ändå nu nös jag ut massa potentiella bebisar haha :P

  Gud vad skönt! Jaa jag tror att det är svårt för dom att greppa. Jag tror inte heller de förstår pressen/stressen man känner av att det är fel på ens kropp och att man kämpar med allt runtomkring för att få ens kropp att fungera "normalt".
  Jag har faktiskt visat statistik om hur liten chans det är att bli gravid även när man ligger på ägglossningsdagen. Då blev han lite chockad, han blev också chockad när jag sa det att ägget lever bara 12-24 timmar. Så jag hoppas jag får honom att inse att ligga tre dagar i rad för att vi ska få barn är det minsta han kan göra.

  Jaa jag har inte känt av ovitrellen något ännu? Sist fick jag ganska ont i äggstockarna men kanske är för tidigt ännu, kanske känner mer när ägget väl släpper. 

  Åååh nu hoppas vi på en massa sex, grymma ägg och spermier och att detta är vår månad och vårt år <3
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem