Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol, PCO

    akalei skrev 2020-06-23 14:40:25 följande:
    Nä precis, en blåsa som växt typ 2-3 mm på 5 dagar. men vad jag förstått så växer de långsamt i början och sen när de kommer över typ 10-12mm och någon blir dominant så går den in i ngn annan fas och börjar kötta på med typ 2mm per dag... eller nåt sånt. Tycker ändå det borde va positivt att den va över 10mm?? Men ja man vet inte vad man ska tro alltså :p

    Håller tummarna för fint resultat imorgon :) tror det kommer gå toppen, du har ju reagerat bra de senaste cyklerna? :)

    Jag har inte så bra koll på spottings och vad det kan bero på, men har aldrig hört nåt om att det skulle indikera problem med äl? :) (mer än ev lågt progesteron men du fick väl lutinus mot det?)
    ja verkligen, superbra!! håller tummarna att den växt till sig på fredag:D 

    jaaa har ju varit bra de andra två cyklerna, då har jag fått ta ovitrelle på cd 14, men blir ju ändå nojig. men nu sk ajag sluta noja och hoppas på bra resultat imorgon!

    ah får lutinus, och det hjälpte verkligen med mitt problem att jag alltid får spottings innan bim, men nu istället blev det spottings efter bim, haha kroppen är så konstig!
  • amandakollb

    uppdatering från mig: är på cd 13 idag och var på ultraljud imorse. hade en fin slemhinna på 10 mm och en äggblåsa på 20mm, samt några mindre på typ 10 mm. så ska ta ovitrelle ikväll! så glad! blir att ligga på nu hela helgen :D 

    hur går det för alla er andra? <3 

  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-06-24 15:07:32 följande:
    Så fantastiskt skönt det måste vara att du reagerar så bra på dubbeldosen! När det funkar som det ska liksom ;) Hoppas att det är er tur den här gången. Hur brukar ni ligga för att säkra upp?

    Jag väntar fortfarande på mensen som enligt läkaren skulle komma senast 10 dagar efter sista sprutan Fyremadel. Det är på fredag. Börjar bli smått nervös, mest över att min temp hela tiden har legat lågt vilket ju måste innebära att ägglossning uteblivit? Fastän att det var SÅ många äggblåsor? Är så förvirrad :/
    jamen faktiskt, väldigt skönt! så vi får en ärlig chans iaf, tänkte ta ovitrelle imorgonbitti på cd 14, så sjukt att jag har tagit ovitrelle samma cykeldag de senaste 3 cyklerna så är ju väldigt jämt! dock har det ju ändå inte tagit sig, känns som jag hade velat göra något annorlunda denna cykel men men. 

    brukar ligga dagen innan ovitrelle, samma dag och sen varje dag fram till tempen har höjts. vi låg igår men tror vi ska vila idag och sen köra imorgon och varje dag fram till tempen höjs. 

    ja om tempen har varit låg så har du nog inte haft någon äl, men det kanske var bra då de va så många äggblåsor? kanske var fyremadel du kände som molvärk när du trodde du haft äl ändå? :) hoppas mensen kommer snart, du får fortsätta uppdatera oss om läget! 
  • amandakollb
    Undrandee skrev 2020-06-24 18:49:57 följande:

    Förlåt, jag ville bara fråga er med PCO/PCOS, får ni fler positiva äl tester i en cykel? Jag verkar jämt ha positivt genom hela cykeln nu under 2 månader. Förra cykeln blev 41 dagar, idag är jag på dag 40 och fortsatt positiva äl tester!! Är ej gravid, tyvärr...


    Hejhej :) jag har pco men har aldrig fått ett positivt äl-test tyvärr. Vad märkligt! Och frustrerande! Tyckte det såg ut som att du fick ett positivt graviditetstest i bim-tråden dock?:)
  • amandakollb
    Undrandee skrev 2020-06-24 20:06:19 följande:

    Åh fy! :( men är det jätte svårt att få barn med PCO? Det oroar mig!


    Har också förstått de som akalei skriver att vi med pco har lika goda chanser till graviditet som de utan pco när vi väl har ägglossning, skillnaden är att vi mer sällan får ägglossning och att den kan va väldigt oregelbunden. Sen kan de ju vara andra faktorer också såklart som spelar in men rent krasst tror jag man kan säga så.
  • amandakollb
    Russin112 skrev 2020-06-24 19:59:37 följande:

    Vad kul att det går framåt för er, både  Akalei, Amandakollb och längta efter en bebis. Hoppas verkligen det är er tid nu! Det känns verkligen som att vi behöver lite glädjande besked i denna tråd nu! <3

    Akalei, när ska du dit igen och mäta blåsorna? 

    MiniNi, fy fan vad segt att bara gå och vänta och vänta.. det kan inte vara så att du är gravid eller har ni helt avstått från sex? Hoppas den förbaskade mensen kommer så ni får ett ärligt försök ni också <3

    Zamaso1: Hur är det med dig? har du återhämtat dig någorlunda (iaf fysiskt) efter det förjävligt orättvisa missfallet? Tänker på dig. nu när jag vet hur vidrigt det är att gå igenom det här kan jag inte ens föreställa mig hur du måste må efter att ha behövt genomlida det så många gånger. 

    Jag var hos läkaren idag och tog nytt blodprov, mitt Hcg är fortfarande rätt högt (144) så det oroade dem men tydligen är jag bara "långsam". Imorgon ska jag till kliniken för att prata om hur vi skall fortsätta efter det här :D känns dock väldigt segt då vi inte ens får ha sex förens jag slutat blöda så det här kan ju ta ett bra tag innan bebisverkstaden får fortsätta. 


    Kul o höra från dig! Hoppas det går bra imorgon och att ni kommer fram till en bra plan framöver <3 du får gärna uppdatera oss efter du varit där hur det gick!
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-25 14:26:20 följande:

    En uppdatering från mig, vul idag visade tyvärr inte på någon tillväxt vilket betyder att dubbeldos inte heller funkade. Nu har de snart sommarstängt hos min läkare vilket skulle innebära ytterligare lång väntan innan vi kan prova trippel dos och om inte det funkar skulle det bli remiss vidare för FSH-stimulering med sprutor och väntetiden för det skulle tydligen vara flera månader. Så jag var rejält deppig efter besöket.

    Bestämde mig därför för att kontakta en annan klinik för att kolla om jag typ skulle kunna få hjälp av dem att köra den tredje Letrozolcykeln under sommaren och spara lite tid... Visade sig att de inte alls höll med om min vanliga läkares plan, de tycker inte att FSH-injektioner är lämpligt som ett nästa steg efter Letrozol eftersom jag har extremt högt AMH. Utan de tycker att jag redan nu är kvalificerad för remiss till IVF och att vi under tiden vi väntar kan testa även trippeldos Letrozol under sommaren. Så jag fick en tid hos dem i nästa vecka för inskrivning och planering för det.

    Vilka tvära kast det blir och det känns helt galet att jag träffat/pratat med tre olika läkare som alla vill behandla på tre helt olika sätt? Men jag känner mig väldigt hoppfull med den nya kliniken, dels så stämde det de sa bättre överens med vad jag själv läst mig till och så fick jag verkligen känslan av att de ville hjälpa mig att komma framåt så fort som möjligt. Så jag känner mig ändå ganska optimistisk just nu :)


    åh synd att den inte växt :( men så himla bra att du ringde till en annan klinik och fick ett superbra bemötande där! så viktigt att de känns som att de bryr sig om en och vill hjälpa en. och super ju att du får börja med letrozol trippelkur nu under sommaren så att ni inte behöver vänta så länge. 

    hur högt amh har du? vilken dag nästa vecka ska du få komma dit? :) är det bara att gå och vänta på mens eller finns det någon chans att det ändå kommer ägglossa senare? 
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-25 16:11:45 följande:
    Mitt AMH ligger på 18 ng/ml :o

    Ska till nya kliniken på onsdag. Hoppas det blir bra, kändes iaf väldigt bra på telefon. Kändes som att de hade förståelse för hur jobbigt det är att vänta och att de var måna om att jag skulle komma vidare och tänkte också lite framåt med kommande remisser och så. Kollade upp läkaren och hon verkade ha mycket erfarenhet. Så jag känner mig hoppfull :) var verkligen superskönt att prata med dem efter det tråkiga vulet, fick massa ny positiv energi.

    Vet inte riktigt om vi ger upp denna cykel eller inte, min gamla gyn tyckte vi kunde ge upp pga väldigt ovanligt att det skulle bli nåt om inget hänt vid det här laget. Så jag räknar inte med den, men får höra vad Nya kliniken säger.
    jag har ett amh på 8,8 så låter ju superhögt med 18!! 

    okej det låter bra, du får uppdatera när du varit där på onsdag :) antingen så kan ni ju köra på typ varannan dag om ni orkar, om det skulle bli något, eller avvakta tills på onsdag, då kanske ni får göra en vul och se hur det ser ut? :) man kan ju säkert börja med trippeldos direkt, så att du inte behöver vänta på en mens emellan? 
  • amandakollb
    MiniNin skrev 2020-06-24 15:07:32 följande:
    Så fantastiskt skönt det måste vara att du reagerar så bra på dubbeldosen! När det funkar som det ska liksom ;) Hoppas att det är er tur den här gången. Hur brukar ni ligga för att säkra upp?

    Jag väntar fortfarande på mensen som enligt läkaren skulle komma senast 10 dagar efter sista sprutan Fyremadel. Det är på fredag. Börjar bli smått nervös, mest över att min temp hela tiden har legat lågt vilket ju måste innebära att ägglossning uteblivit? Fastän att det var SÅ många äggblåsor? Är så förvirrad :/
    hur går det, har du fått mens ännu? :) vad sa läkaren att ni skulle göra om du inte får mens imorgon? är det bara att vänta ännu längre? 
  • amandakollb
    Undrandee skrev 2020-06-25 14:41:47 följande:

    Nä jag har ju fått 2 missfall så min kropp kan bli gravid enligt henne. Jag får vänta tills ett bra ägg möter en bra spermie som hon sa ordagrant...

    sen är jag så pass ung så jag har inte bråttom. Men när jag frågade om vrf jag har positiva äl tester genom hela månaden, så kunde man tydligen inte lita på sådana tester enligt henne...


    Du ska inte börja med att tempa? :) då ser du när du haft ägglossning samt så mycket lättare att hålla koll på när bim är
Svar på tråden Letrozol, PCO