Svar på tråden Letrozol, PCO
 • Lör 2 jan 08:28
  7047 visningar
  3230 svar
  Inlägg från Vicki89 Visa alla inlägg

  Letrozol, PCO

  Hur går det för er barnlängtan2021 och Russin112? Någon av er som har testat än? Håller verkligen tummarna att det går vägen för er den här gången!

  Jag har slutat blöda nu, efter bara sju dagar. Det känns otroligt skönt att kunna lägga det här missfallet bakom mig nu och försöka igen. Förra missfallet jag hade blödde jag i 8 veckor och hade jätteont, så det är verkligen som natt och dag, men då hade det hunnit gå längre tid också, antar att sådant påverkar.

  Nu håller jag tummarna för att jag kanske kan få en någorlunda normal cykel den här gången trots att jag inte tar Letrozol nu, och att det Russin112 skrev innan om att man är extra fertil efter ett missfall stämmer för mig nu.

 • Lör 2 jan 21:07
  barnlängtan2021 skrev 2021-01-02 09:39:36 följande:

  Jag är på ovitrelle + 16 idag och fortfarande ingen mens. Ska testa imorgon om ingen mens dyker upp :) Håller tummarna att du blir gravid snart igen och får behålla den lilla <3


  Åh det låter ju verkligen lovande! Så spännande, lycka till!
  Russin112 skrev 2021-01-02 11:04:10 följande:

  De känns så orättvist.... jag var så otroligt hoppfull i början av letrozolbehandlingen men börjar kännas som att jag aldrig kommer få bli mamma. Min närmsta vän började slutade med p-piller och blev gravid på två månader nu, klart man är glad för hennes skull men de är så svårt att bara känna glädje... avundsjukan tar över och jag anser mig ?förtjäna? det mer.... jag blir en människa jag inte vill vara


  Anonym1Ha skrev 2021-01-02 16:44:29 följande:

  Känner sååå igen mig i era kommentarer, båda två!

  Jag blir 33år i augusti. Vi började försöka mars -19, 8månader letrozole 2020 och jag var så förväntansfull. Allt ser bara bra ut varje månad, fin äggblåsa fin slemhinna... och gubben är perfekt.. Det är såå orättvist att vi inte blir gravida. Trodde verkligen inte det här skulle ?vara ett så stort problem?, snart 2år senare och fortfarande inte en ända graviditet.. så less på denna ?orättvisan?. Jobbar själv i vården och förstår om IVF kommer dröja nu i denna hemska tid men jag vill verkligen bli gravid 2021 <3 ....! Nu fick jag också skrivit av mig men vet inte heller var jag vill komma. Men skönt och veta att man inte är ensam på nått sätt om alla dessa känslor.. kram


  Förstår verkligen hur ni känner. Jag slås också ibland av känslor av orättvisa. Man försöker och försöker och lägger massor av tid och känslor på det här, och så träffar man nån som bara: ?ja, vi hade det lite kämpigt, det tog sex försök innan bebisen blev till?. Det är som att folk inte alls fattar att det inte är någonting mot vad många andra kämpar med... Försöker att jobba bort de känslorna, men ibland är det svårt.

  Det jag kan säga är att vi försökte i 20 månader för att få vår son, och nu när vi väl har fått honom känns det som ingenting. Visst minns man den kampen, men i efterhand är det värt alla de där månaderna, och fler om det hade behövts. När vi försöker den här gången känner jag inte samma stress och press som sist. Första gången var det som att det var det enda man kunde tänka på.

  Vi är i alla fall många som är i samma situation. Flera av mina vänner som försöker få barn har också olika svårigheter, så det är ändå många som kämpar.

  Kämpa på och håll ut - du kommer tids nog att sitta där med din bebis, och då kommer du att vara så glad att det blev just den bebisen som blev din. <3
 • Ons 6 jan 22:26
  Russin112 skrev 2021-01-06 14:59:17 följande:

  Jag är inte gravid:(

  Mensen har inte kommit än men känner att den är påväg. Börjar verkligen tappa hoppet om att någonsin få bli mamma...


  Så tråkigt att höra... Kämpa vidare, nästa månad är din månad! Du kommer att få din bebis till slut, det är jag helt övertygad om. <3
 • Ons 20 jan 21:16

  Hej!

  Nu är jag tillbaka här igen. Fick ju missfall i mellandagarna, men blödde bara i drygt en vecka, så det var ändå skönt. Sedan har jag varit i något deppigt limbo där jag känt mig tom och hopplös efter missfallet och inte heller på väg någonstans eftersom jag inte tog Letrozol. Kändes liksom som att jag bara stod och stampade. Började testa med ägglossningstester för någon vecka sedan, men inget hände (såklart, jag har ju väldigt gles mens i vanliga fall så varför skulle det vara någon skillnad nu efter ett missfall?). Vi har börjat fundera på IVF, om det kan vara någonting med Letrozolen som gör att ?fel? ägg släpper? Alltså ett ägg av dålig kvalitet. Omöjligt att veta. Det här är mitt andra missfall med Letrozol (även om jag har fått ett barn däremellan). Pratade med kliniken som sa att jag får fortsätta med Letrozol om jag vill, eller gå över till IVF om jag känner att jag inte orkar Letrozol mer.

  Men hur som helst så fick jag väldigt oväntat en glad gubbe på ägglossningstestet igår!!! Känns så skönt att vara med i svängen igen, att kunna försöka igen. Det är lite mer hoppingivande. Nu hoppas vi på den ultimata turen att det skulle kunna ta sig första ägglossningen efter ett missfall. Det är värt att hoppas i alla fall....

  Har inte orkat läsa och så härinne, har inte velat tänka på nåt kring detta mer än jag redan gör, men jag ser nu att ni är flera som väntar på att få testa - önskar stort lycka till till er allihop!

 • Tor 21 jan 15:07
  Russin112 skrev 2021-01-21 09:06:16 följande:

  Hej! Har tänkt på mig och undrat hur du mår. Förstår att de är tufft nu, jag vet hur de känns :/ men som du sa tidigare, när barnet väl kommer är det värt det och mycket mer därtill! (de vet ju du om någon) <3

  Men WOW! Grattis till äl! Finns studier på att man lättare blir gravid direkt efter ett mf då de är "rensat" :D Brukar äl-test ge dig tillförlitliga svar? (jag kan ju inte lita på dem pga min pcos). 

  Nu är ju du med både mig och Anonym(M) men ägglossning nu dagarna :D


  Tack! Jag har också hört att det ska vara lättare precis efter mf, hoppas så att det stämmer för oss!

  Ja, jag har alltid kunnat lita på ägglossningstest, i alla fall när jag har tagit Letrozol, så hoppas att det går att lita på nu också. Aldrig fått falskt positivt eller så.

  Känns mycket bättre nu att kunna blicka framåt igen och inte stå still längre. Nu får vi ta det härifrån och se hur jag känner efter två veckor om jag har fått mens, om jag väljer att gå vidare med Letrozol eller om det blir IVF.

  När har du testdag nu? För mig blir det den 2/2.
  Anonym (M) skrev 2021-01-21 09:26:03 följande:

  Usch beklagar så hemskt mycket! Förstår att du varit deppig och inte orkat vara här inne! Välkommen tillbaka så håller vi tummarna att detta är vår månad <3


  Tack! <3 Ja, håller tummarna för oss! När är det dags för dig att testa?
 • Tor 21 jan 21:08
  Anonym (M) skrev 2021-01-21 15:43:44 följande:

  Förutsatt att jag fått äl (inte fått någon temphöjning ännu) så borde testdag vara runt den 3/2 :)


  Russin112 skrev 2021-01-21 19:21:56 följande:

  Okej men dåså, då har du ingen anledning till att inte lita på detta resultat heller :D

  Förstår det, att bara stå still och trampa på samma ställe gör att målet känns ännu mer avlägset... skönt att du är igång igen!!

  Åh vad kul, min testdag blir nog också 2/2, eller ja det är ovitrelle + 14 :D


  Spännande, då är vi ju tre som har testdag nästan samtidigt!
 • Mån 25 jan 20:50
  Russin112 skrev 2021-01-25 19:10:49 följande:

  Försöker tänka så men det är svårt att vara logisk när det kommer till barnafrågan.... :(

  Jag förstår dig, jag känner precis likadant... men vi båda har ca 20 procent chans till att vara gravida så förens mensen är här ska vi inte ge upp!

  När jag väl plussade kunde jag dessutom svära på att jag inte var gravid, skrev här i gruppen att jag var 100 på att mensen kommer, jag bröt till och med ihop och så visade det sig att jag var gravid så det om något är för mig ett bevis på att inte ge upp hoppet förens mensen är här!

  Jag fortsätter hoppas på att denna månad kommer 3 plus ske i denna tråd, du jag och vicki89! <3


  Hoppshoppas för oss alla tre!! <3<3
 • Mån 25 jan 21:46

  Har fått molvärk i livmodern nu på kvällen. Är säkert någonting annat som känns än det man hoppas på, men kan ju inte låta bli att bli hoppfull...

 • Mån 25 jan 21:47

  Hur känner ni andra er?

 • Tor 28 jan 16:36

  Hej tjejer! Hur mår ni? Några symtom?

  Jag tänkte testa på måndag. Har ömma bröst, vilket jag inte brukar ha annars, men vet inte om det kan påverka att det här är första ägglossningen efter missfallet och utan Letrozol-stimulering. Vad tror nu, kan det påverka hur kroppen känns?

  Håller såklart tummarna för att det är gravtecken!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...