Svar på tråden Letrozol, PCO
 • Tis 2 feb 2021 14:23
  11314 visningar
  3231 svar
  Inlägg från Vicki89 Visa alla inlägg
  3231
  11314

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2021-02-02 10:27:32 följande:

  Tack :)

  Hur går det för er? Har mensen kommit? Nu vill man ju bara att den ska starta så man får börja med nästa kur! Jag hade negativt test idag så nu är det nog helt kört för mig denna månad :/


  Ingen mens här än heller. Men tyckte att jag kände ägglossningen på onsdagsmorgonen, så tror att jag får den imorgon någon gång.
 • Ons 3 feb 2021 20:05
  Anonym (M) skrev 2021-02-03 15:19:05 följande:

  Hittade detta:

  Vanligaste felen ? vid ovulationssimulering

  ? trots att patienten har ägglossning

  ? Bristfällig (nivå)diagnostik - ger fel preparat

  ? Behandlingen följs ej med ultraljud eller LH-test ? antal folliklar, blev det ovulation?

  ? hCG-injektion ges i onödan eller på fel tidpunkt

  ? Avbryter kontroller för tidigt i cykeln

  ? Ger upp fungerande ovulationsstimulering för tidigt

  ? Tror att dosen av Letrozol ska ökas även om patienten ägglossar på given dos

  ? Byter till FSH-stimulering trots ägglossar på given dos

  ? Går direkt på IVF utan att pröva ovulationsstimulering vid anovatorisk infertilitet

  Tänk om vi tar ovitrelle i onödan? Har ni någonsin testar utan?


  Jag har fortfarande inte fått mens, men negativt test imorse så hoppas verkligen att den kommer snart så att jag kan börja försöka igen.

  Jag har aldrig fått ta Ovitrelle (förutom en gång nu när de var rädda att två ägg skulle släppa) men de har de kollat så att jag verkligen släpper ägg när de är mogna med progesteronprov, vilket har visat att ägg visst har släppt. Har man problem med att äggen inte släpper trots att de har vuxit eller mognat så behöver man ju Ovitrelle, men annars så ska det ju gå utan. Jag har blivit gravid två gånger utan Ovitrelle (ett MA, en son) och en gång den enda gången jag använde Ovitrelle (men då blev det ju missfall).
 • Ons 3 feb 2021 23:24
  Anonym (M) skrev 2021-02-03 20:39:20 följande:

  Usch! Förstår väntan! Jag har inte heller fått min :( går bara runt med en massa mensvärk!

  Har du fått göra progesteronprov efter varje kur? Eller bara efter första kuren?

  Innan första kuren med letrozol så hade jag en äggblåsa på 15 mm som gyn sa skulle släppa efter typ 2-3 dagar men den släppte aldrig utan tillbakabildades (fick aldrig temphöjning).

  Så de får ju mig att tro/känna att jag behöver ovitrelle. Men och andra sidan så har ju haft egen ägglossning under flera år innan sonen kom. Så vet inte hur jag ska göra? Vill ju inte slösa bort en kur på att ägget inte släpper men känns samtidigt onödigt att ta en spruta om de inte behövs.

  Hade ju en äggblåsa på 24 mm sist vet inte om de kan tillbakabildas/inte släppa när de är så stora.


  Min läkare har sagt att runt 14-15 mm är på gränsen, då kan de fortfarande gå tillbaka. Men blir de större än så så fortsätter de att mogna, så kan ju vara att ditt ägg återbildades strax efter ultraljudet.

  Tog bara progesteronprov efter första omgången med Letrozol då de hade bekräftat att jag hade en mogen äggblåsa med ultraljud, och har aldrig varit med om att ägget inte har släppt vid någon av de andra behandlingarna heller. :) Men förstår känslan att du inte vill slösa en kur i onödan om det skulle bli så att ägget inte släpper.

  Ja, detta är konstigt med mensen. Var helt säker på att den skulle komma idag, men tydligen inte. Inga tecken på att den är på gång heller...
 • Tor 4 feb 2021 08:45

  Inatt kom mensen med besked. Låg vaken säkert en timme med kraftig mensvärk - hade glömt att det var såhär jag hade det innan Letrozolen. Känner verkligen att jag får mycket mindre mensvärk av Letrozol. Så nu börjar jag på kuren i övermorgon!

 • Tor 4 feb 2021 13:46
  Anonym (M) skrev 2021-02-04 10:55:46 följande:

  Ja exakt det var ju de blåsan gjorde. Dock trodde inte gyn mig men det var innan diagnosen sattes så nu tror hon mig :P.

  Kommer du ihåg hur stor äggblåsan var då?

  Jag kanske kan fråga henne iaf om jag  borde testa utan sprutan en gång och sen ta ett progesteronprov för att se om äl skett.


  Jag tror att den var 18-19 mm den gången. Ja, fråga det! Min gynekolog har forskat om PCOS så känns som att hon verkligen har bra koll!
 • Tor 4 feb 2021 14:03
  Russin112 skrev 2021-02-04 10:45:07 följande:

  Jag har funderat massor nu i dagarna och jag tror att jag har kommit fram till att det endast får bli ett till försök med letrozol för mig för att sedan ta uppehåll i väntan på ivf i sommar... Jag känner att ett år med den ständiga besvikelsen och sorgen med letrozol räcker gott och väl. Jag vill kunna vara mig själv och inte "hon som försöker bli gravid", vilket jag numera identifierar mig som. 

  Kände att jag behövde skriva av mig lite.


  Jag förstår dig helt. Tycker alltid att det känns skönt att ha en plan. <3
 • Tor 4 feb 2021 21:43
  Anonym (M) skrev 2021-02-04 20:43:53 följande:

  Nu har mensen kommit :)


  Skönt ändå! Nya tag för oss alla. För mig återstår det två Letrozol-kurer innan IVF, så hoppas hoppas att det tar sig innan dess!
 • Mån 8 feb 2021 07:22
  Russin112 skrev 2021-02-05 11:41:25 följande:

  Du har rätt men de är så svårt att tänka så när man gång på gång får negativa besked... men på ett eller annat sätt så ska jag få barn och så är det bara! <3

  Ja men det vore ju helt jävla fantastiskt att inte bara få följa resan till graviditeten tsm utan även resan till födelsen :D 

  Jag bokade tid för Vul idag, fick tid på CD 12 dvs 15/2 :) Har ni bokar tid?


  Anonym (M) skrev 2021-02-05 11:53:45 följande:

  Jaa jag förstår exakt! Även om jag visste tidigt att de inte blev något denna månad så kände jag bara nej nu skiter jag i det här jag orkar inte mer. 

  Men jag tror att de är viktigt att vi får må dåligt också och tycka att det här suger! För det gör det!

  Jaa det är klart att du ska<3 

  Jaa de hade varit sååå kul <3

  Jaa jag bokade imorse faktiskt och jag fick också tid 15/2 :P 


  Hahah så sjukt, jag fick också tid den 15/2!!! Detta är ju knäppt!

  Jag mår bra, tycker redan det har börjat spänna lite i äggstockarna, så är lite rädd att det är fler än ett ägg som växer...
 • Mån 8 feb 2021 16:53
  Anonym (M) skrev 2021-02-08 09:14:26 följande:

  Haha gud så sjukt! Så roligt ju!

  Vilken dos letrozol tar du?

  Tror det är okej om de är två ägg, för de brukar bara vara ett ägg som vinner ändå om jag inte missförstått det :).


  Jag tar trippel dos! Förstår absolut att ni hoppas på två ägg, men i mitt fall har det hänt vid två tillfällen att två ägg har släppt, och båda de tillfällena slutade i att jag blev gravid och sedan fick missfall/MA, så är väldigt rädd att det ska hända igen. :(
 • Tis 9 feb 2021 09:17
  barnlängtan2021 skrev 2021-02-08 22:09:08 följande:

  Hej på er. Jag har varit borta ett tag pga blev gravid. Idag fick jag reda på att jag fått MA. Så nu inväntar jag att kroppen ska ta hand om det och ska på en kontroll nästa vecka.


  Åh nej! Beklagar verkligen, har varit med om samma sak, det är verkligen helt fruktansvärt. Vilken vecka var du i? Hur mår du?

  Jag fick MA som upptäcktes i vecka tio. Har aldrig varit så ledsen som då. Blev gravid igen på tredje kuren efter att blödningen hade upphört, och den graviditeten slutade i en lycklig graviditet och min fina son. Men vet hur nattsvart det känns när man är mitt i det där, du får gärna prata om du vill. <3
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...