Inlägg från: Anonym (C) |Visa alla inlägg
  • Anonym (C)

    Letrozol - följas åt 2020

    Någon som fått ovitrelle i samband med letrozol? Min första kur denna månad och då vi försökt i 3 år med 8 missfall så ville barnmorskan pröva allt. Såg två folliklar på 21 mm Idag och fick sedan sprutan och mått väldigt illa och ont i magen. Någon annan med dessa biverkningar?

  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-09-19 22:31:53 följande:
    Jag fick såna biverkningar under nästan 2 veckor första gången jag fick Ovitrelle, misstänkte överstimulering då jag hade haft letrozol under ganska många omgångar då. Hur stor letrozoldos hade du?
    Jag hade bara enkel dos, bara min första gång och det verkade fungera då äggen var fina. :) Jag mådde bara konstigt första dagen nu mår jag som vanligt igen. 
  • Anonym (C)

    Någon annan som började testa tidigt trots ovitrelle? Min första kur och ville se hur fort det gick ut ur kroppen. Såhär är mina resultat

    Ovi + 4 = jätte starkt

    Ovi + 5 = positivt men svagare

    Ovi +6 = negativt helt blankt

    Ovi 7 = negativt men kan se skugga

    Ovi + 8 = positivt inte jätte starkt men synligt.

    Hoppas detta tyder på en graviditet då det gick ur kroppen först.

  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-09-24 15:07:21 följande:
    Har faktiskt inte tänkt på att göra så, men spännande att se förändringen :)

    Håller tummarna för dig!
    Ja verkligen. Då det blev positivt sist ska jag avvakta till i morgon och testa igen och se om det blir starkare. Håller tummarna, berättar hur det gått sen :D 
  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-09-26 23:19:12 följande:

    Mensen kom igår :(

    Vi diskuterade igår kväll och ska försöka iallsfall en gång till, så börjar med letrozol igen imorgon. Sen blir det att ringa läkaren på måndag för ny vul-tid.

    Hmm har aldrig tagit blodprov för att bekräfta äl, men hoppas att det inte tar allt för många dagsr innan du får svar :)

    Äl har jag för mig blir ca 1,5 dygn efter att man har tagit ovitrelle så kanske där emellan helgen och onsdag? Tempar inte så har tyvärr inte så stor koll på det :/ kanske fästblödning eller några bloddroppar efter äl? Hoppas att värken går över och att det går bra för dig den här månaden! :)


    Vad tråkigt :(bättre lycka nästa gång. Jag är super nervös; min första runda. Fick svagt sträck i morse på 11 dagar efter sprutan. Hoppas det blir starkare. Fick du inte ens någon skugga till test innan bim?
  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-09-27 20:36:36 följande:

    Åh spännande, det låter ju lovande! :) nej, det var helt blankt :( hoppas på en bättre omgång denna gång.


    Oh vad tråkigt men ger mig lite hopp är så rädd.

    Jag komme ihåg jag läste du kört flera omgångar? Får man fråga vad anledningen var? Hade du inte ägglossning alls? Jag hoppas verkligen allt går för dig snart med. Du har varit så stöttande för alla i denna grupp :)
  • Anonym (C)

    Vad tror ni om denna? Bim -2 tycker mig ana svagt men tycker det borde vara starkare.

  • Anonym (C)
    Lillie1 skrev 2020-09-28 23:18:22 följande:
    Spännande detta! Har svårt att se på den bilden, det syns ju alltid tydligare i verkligheten! Åh jag håller tummarna för att det blir starkare för varje dag nu!! Vi hade behövt lite framgång här i gruppen nu ;) Håll oss uppdaterade!
    Ja verkligen svårt, det är väldigt svagt med men är inget testa tidigt utan vanligt så hoppas att det i morgon är starkare. Jag har mått illa i ett par dagar på morgonen, måste äta direkt för att inte kräkas. Hade så de andra gångerna jag varit gravid innan BIM med. Är dock rädd att mensen är på G :(
  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-09-29 12:48:29 följande:
    Det stämmer, vad jag vet så har jag ingen ägglossning utan letrozol och väldigt långa cykler på omkring 100-150 dagar :/ egentligen sa läkaren från början att vi skulle få 6 försök och sen ev ivf, men då vi har ett gemensamt barn sedan tidigare så kan de tyvärr inte hjälpa oss med det.

    Tack, det hoppas jag också :) tack ^^,
    Så hemskt för dig. Det är tråkigt att man inte kan få hjälp direkt. Efter 3 år fick jag en bra läkare som började med behandling till mig, innan sa dem " du blir ju gravid så bara försöka" trots 8 missfall, ingen lyckad graviditet... Det känns som dem försöker hitta anledningar att inte hjälpa. 
  • Anonym (C)
    Lillie1 skrev 2020-09-29 17:43:27 följande:

    Har du mått illa även de gånger du inte blivit gravid eller är det bara de gånger som du senare plussat? Läste om dina missfall, beklagar verkligen :( Hoppas plusset blir starkare nu, när är BIM?

    Själv har jag inga symtom förutom värk (nedre delen av magen, bak mot ryggen och hugg i sidan som känns som håll..) och en förlamande trötthetskänsla? Kan ju vara kroppens reaktion på en ägglossning bara, har inte äl naturligt så vet inte riktigt vad som är vad.

    Är på CD 25 (Ovitrelle +10) och ÄL +5 eller +9 beroende på hur jag läser av min tempkurva. Haha allt är så oklart! Tar tacksamt emot input från er andra i tråden ang min kurva ;)

    När tog du första testet (C) ?


    Jag tog det på bim -2 eller -3 :) Man ägglossar inom 36h efter man tar ovitrelle så du borde vara på +8 eller +9 . Jag började känna av trötthet där också nu hoppas vi i morgon att det visar något och mensen håller sig undan.
  • Anonym (C)
    Lillie1 skrev 2020-09-30 07:18:04 följande:
    Då borde jag ha BIM i helgen..

    Så svårt att inte testa redan nu, köpte ett ?testa tidigt? igår som ska kunna visa redan BIM-6 men det känns ju otroligt..

    Håller tummarna för dig idag!!
    Jag har faktiskt inte tagit något testa tidigt för har fått spökstreck på dem flera gånger innan så tänker att syns det inte på ett vanligt så slipper man kanske se tex kemiska missfall. 

    Tror det är bim idag, är 14 dagar efter ovitrelle men varken mens eller positivt bara super svaga tester. 
  • Anonym (C)

    EN FRÅGA  :)

    Till er som prövat Letrozol och ovitrelle förut, när fick ni mens efter sprutan? Jag är på dag 14 idag, ingen mens och bara fått jätte svagt test med clearblue så ser det som negativt. 

  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-09-30 16:39:05 följande:
    Ja det krävs verkligen att man har tyren och får en bra läkare för att komma någon vart, ingen läkare hade undersökt mig på 1,5 år nu. Den förra läkaren träffade vi nara en gång och han konstaterade pco (vilket jag redan visste sefan tidigare) och var överlag positiv, men sen slutade den läkaren och jag blev slussad till en klinik som bara har gjort vul och inte har kollat min historik fram tills för en månad sen. Nu när läkaren där är mer insatt så känns det bättre :) de har två läkare där som jag har varit hos vid olika tillfällen och den ena tjatade väldigt mycket om att det var viktigt att ta äl-tester för att bekräfta äl (sen när man läser det finstilta på testerna så ska man inte ta äl-test med pco för att det kan ge ett falskt positivt :/

    När det gäller IVF så får vi bekosta det själva och har förstått det som att det tyvärr inte ökar chanserna så mycket :(
    Hej Mamma Madde,
    Ledsen för sent svar, har haft en liten jobbig period då jag fick min mens efter svagt gravtest och alla symtom. Har dem fortfarande kvar trots mens vilket är så konstigt. Kanske är för Ovitrellen. Fått info att köra dubbla tabletter denna månaden med Letrozol, får se hur det går.

    Hur går det för dig? Jag har varit med om lite samma sak som dig, vet hur det känns att inte bli tagen på allvar. Varför får ni bekosta IVF själva? 
  • Anonym (C)

    Hej,
    Någon av er som blivit gravid under en behandling? Jag hde en känsla men tog test första dagarna trots att en blödning kom men den var sparsam. Är idag på bim +5 och fick ett svagt positivt test. Har börjat letrozol behandling och rädd att allt är förstört :( 

  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-10-05 16:33:51 följande:

    Har inte blivit gravid under behandling, men prata med din läkare. Tror inte att allt är förstört <3


    Dem bad mig sluta direkt med behandlingen och börja med trombylen och ta ett nytt test om 2 veckor. Håller tummarna.
  • Anonym (C)

    Inte skrivit på ett tag. Fick svagt positivt men blev aldrig starkare så dem uteslöt graviditet. Åt bara min letrozol 2 dagar, vet någon hur det påverkar ägglossning? När man får den?

    Grattis till plusset!!

  • Anonym (C)
    Diddi89 skrev 2020-10-20 22:29:22 följande:

    Hur går det för dig nu? Har du några symptom och var ligger du till i cykeln?Jag med, vill verkligen få till det där plusset. Tänker att det är dags att vi får lite fler plus härinne???? vi har försökt i ca 2,5 år, har en dotter som är lite mer än 3. Är 31 och jag och mannen har varit tillsammans i 11,5 år. Vi fick vår dotter helt utan hjälp efter 8 månader. Blev gravid igen när hon var 1, fick då missfall i v. 8. Har därefter levt i en berg-och-dal bana känslomässigt. Hur länge har ni försökt?Jag har inte märkt att letrozolen påverkat min cykel eller ägglossning i datum. Mer gällande symptom. Hur kommer det sig att du bara åt den i två dagar?


    Fick ett svagt positivt test då ville dem jag skulle avbryta om jag var gravid, tyvärr blev det inget så var nog bara ovitrelle som lurade längre.
  • Anonym (C)

    Så fascinerad över dessa gravtest nu. Jag avbröt ju min kur efter 2 dagar. Läste på att man hade ägglossning inom 7 dagar efter sista tablett och då borde jag vara på bim -2 idag. Då jag var hos barnmorskan sist sa hon att mina äggblåsor redan spruckit ( haft ägglossning) vänta på mensen. Sedan har jag bara mått lite konstigt trott jag varit sjuk så tog ett test idag. Är ju inte jätte positivt men ser definitivt.. säkert inget men detta är vanliga, inte testa tidigt

  • Anonym (C)
    Mammamadde03 skrev 2020-10-21 14:41:50 följande:
    Är i vänteperioden nu :) har beräknad mens på måndag den 26:e så får väl se om den kommer eller ej. Har mått/mår illa av och till sedan ca en vecka tillbaka och har som en molande mensvärk av och till + huvudvärk och ett pendlande humör haha
    Då ska vi typ ha samtidigt våran BIM :) Hoppas allt går vägen för dig.  
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020