Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    Letrozol - följas åt 2020

    Evelynite skrev 2020-06-16 13:07:20 följande:
    Det känns sådär inför vul, känns nästan som ett gravtest haha. För om det inte växer något vill man ju bara att mensen kommer .. Men har rätt ont så hoppas det händer något!

    Fick reda på att min svägerska är gravid (v.10). De har försökt i över 1 år så är så glad för deras skull men kan inte hjälpa att bli ledsen. Och känner mig så dålig för att jag blir ledsen. :( 
    jaa men visst! jag har ju inte vul förens nästa onsdag och det känns som ett år bort. 

    åh jaaa alltså man blir ju ledsen när man hör andra bli gravida, och man får alltid lika mycket skuldkänslor för att man känner så.. men jag tror man bara får acceptera att det kommer vara så och att det är ok att känna på det viset. kommer ju gå över sen när man själv blir gravid, men jag förstår dig helt :( 
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-17 11:27:42 följande:
    Okej! Då håller vi tummarna för dig imorgon. 

    Jag är lite i chock. Vulen idag visade en äggblåsa var på 24,5 cm (cd14). Antingen har den precis släppt eller håller på att släppa precis nu. (Förra cykeln fick jag ÄL CD19)Trodde jag tempade fel imorse när jag hade så låg temp men tydligen så stämde det. 

    Nu är det bara den långa väntan kvar.. 
    åh wow stor äggblåsa, vad härligt! hejaheja! ska du ta några ägglossningstest eller kan man anta att ägget släpper närsom och bim om typ 14 dagar? :) 
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-17 09:34:14 följande:
    Ja så spännande :)

    Gått och blivit förkyld :( Jag har vul inbokat 3 juli. Gyn sa att om jag fick mens skulle ta Letrozol och så skulle jag komma på bokade tiden.
    nej vad segt! har du inte precis avslutat en letrozolkur? tror inte jag hänger med riktigt på din behandling men det låter ju som att läkaren vet vad han gör!! :) jag har första vul inbokat om en vecka, känns suuuuperlångt bort :(
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-17 13:02:31 följande:
    Ja, verkligen! Heja ägget! :) 

    Enligt min gyn fungerar oftast inte ägglossningstest om man har PCO och det ger extra stress som kan vara negativt, så han rådde mig att inte ta massa tester - det påverkar ju inte utfallet ändå när jag går via honom. 

    Yes, jag antar bim om ca 14 dagar, alltså en cykel på 28 dagar, jätteskönt. 

    Kollade med progesteronvärdet också (är ju lite besatt haha). Han sa att eftersom jag fick sådana ÄL-smärtor 2 dagar senare än vad han hade räknat med, tog jag blodprovet 2 dagar för tidigt. Värdet stegrar så hade jag tagit provet exakt 14 dagar efter ÄL (om nu smärtorna var ÄL) så var han rätt säker på att jag hade mycket högre progesteronvärde. Så, nu vet du allt om mitt blodprov :D 

    Frågade om Otriville, och han sa att vi testar det i höst om vi inte plussar efter 3-4 omgångar. 
    nä jag känner igen mig, jag har aldrig fått positivt på ett äl-test men då man går via vul och får ovitrelle osv så känns de inte som att det behövs! 

    okej wiho vad bra! jag trodde dock att man ska ta progesteronprov 7 dagar efter äl och att det är som högst då? för 14 dagar efter får man ju mens (ca) och då har ju progesteronet sjunkit rätt mkt, vilket gör att tempen även går ned. 

    okej det låter ju bra! vilken omgång var du på nu? du har säkert skrivit de längre upp haha :D 
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-17 14:45:54 följande:
    Ja, precis. Och hålla på med negativa ÄL-känns ibland lika tungt som att få ett neg gravtest och vi behöver inte ju inte mer stress o besvikelse. Så bra att du också hoppar det :) 

    Haha, det är jag som är snurrig. Jag menade 7 dagar, men jag tog blodprovet 5 dagar efter ÄL. 

    Jag är bara på omgång 2. Men vi försökte 6 månader innan jag fick diagnosen PCO/S. 
    exakt! håller med! mm känns väldigt skönt faktiskt, och skönt att slippa den utgiften haha! 

    aha då är jag med :D tänkte väl! förresten, jag har fått en långsam stegring på tempen de senaste gångerna efter äl och det har jag läst kan bero på att kroppen tar upp progesteronet långsammare (än de som får jättehöjning på en dag) och då kanske jag också skulle ha lågt progesteron som dig, om jag hade tagit blodprov 5 dagar efter! 

    okej jag är på letrozolomgång 3 nu. och har försökt från förra sommaren men hade bara äl tre gånger under den tiden så blir på försök 6 nu om man räknar totalt antal försök. 
  • amandakollb
    EmiliaEngel skrev 2020-06-17 15:18:38 följande:
    Peppar peppar börjar bli bättre redan så är väl okej snart.

    Eftersom jag inte hade någon cykel alls fick jag börja en Letrozolkur direkt för att starta igång systemet. Fick mens 6 dagar efter sista tabletten. Enligt gyn skulle jag ta Letrozol om jag fick mens för att ytterligare hjälpa igång systemet. För tydligen så kan det vara lite osynkat när allt stått stilla.

    Jag förstår det! Den 3:e känns extremt långt bort nu men det är ju sommar, man får väl vara glad att de inte stängt helt som en del ställen gjort.
    okej då tror jag att jag är med! har bara hört att man får provera först om man inte har någon cykel, för att framkalla mens och sen börja letrozol men antar man kan börja med letrozol också för att få igång systemet! :) 

    vilken cd är du på den 3e juli? eller kanske svårt att veta om du får mens emellan iofs. 

    ja skönt de! min klinik stänger tyvärr 4 veckor så då får jag klara mig med endast letrozol (och ingen ovitrelle). men många kör ju utan ovitrelle så får hoppas jag får ägglossning ändå! 
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-17 21:16:35 följande:

    Ja, det låter ju rimligt! Får se hur tempen ser ut för mig de närmsta dagarna..

    Har du fått äl varje omgång med Letrozol? 


    Ja spännande, du får gärna uppdatera hur din kurva ser ut! Jag fick seg höjning båda gångerna.

    Ah har tagit letrozol två gånger och fått ägglossning på båda (ser iom tempen som gått upp) men har ju fått ovitrelle båda gångerna så är ju därför! Vet inte om jag hade fått äl utan ovitrelle, kanske men isåfall inte på dag 15, utan senare skulle jag tro.

    Har du fått äl varje gång?:)
  • amandakollb
    akalei skrev 2020-06-18 21:24:55 följande:

    Vad omtänksamt att du kom ihåg och frågar :)

    Lite oklart resultat på VUL idag, hade flera folliklar på ca 8-9 mm men ingen som har stuckit iväg över 10mm vilket är vad som är önskvärt som jag har förstått det. Min gyn hade förvarnat om att CD10 är lite tidigt och att det inte är säkert att man kan dra så mycket slutsatser. Så jag får vänta på återbesök i början på nästa vecka. Åh jag hoppas verkligen att det bara var lite tidigt och att de inte stannat av där. 


    Jag tror som jag skrev i andra tråden att det bara är tidigt!:) är det på måndag du ska dit, cd13?
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-21 14:47:50 följande:


    Såhär ser min temp ut de senaste dagarna. Får se om den kommer upp ytterligare lite.
    ser ju jättefint ut! ser ut som du hade äl på cd 15 :) har tempen fortsatt att hålla sig hög idag? 
  • amandakollb
    Evelynite skrev 2020-06-19 17:12:57 följande:
    Lite temp från mig

    Cd 14: 36.27 (dagen för VUL och han trodde ÄL närsomhelst)

    Cd15: 36,18 (igår) - kan ha blivit fel pga konstig sömn..

    Cd16: 36,40 (idag)

    Brukar ligga på runt 36,50 som normaltemp och runt 36,80 efter ÄL så jag är lite skeptisk/nedstämd då jag fortfarande ligger lågt. Får se hur tempen är imorgon. Vad tror du?

    Hur brukar din temp ligga?

    Vår dotter kom till på första försöket 2017. Så vi misstänkte inget fel, men efter 6 månader uppsökte jag gyn pga smärtor efter mens (var rädd för cysta). Han såg då äggen som pärlband och gav mig letrozolen, och det är nu andra kuren. Under de första 6 månaderna testade jag aldrig med tester utan bara NC, som hade svårt att hitta äl (vilket inte var så konstigt haha). Så långt svar på din fråga: jag vet faktiskt inte haha.
    min temp brukar i snitt ligga på 36,2 innan äl och runt 36,7 efter äl, så rätt samma som dig tror jag :) 
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020