• Pimpinellan

    FET efter positivt ägglossningstest OCH Ovitrelle

    Det låter väldigt märkligt att du redan skulle ha äl. Ägget släpper först när blåsan passerat 20 mm och  den växer med ca 1,6 mm per dag. Blåsan kan inte vara mer än just så pass 14 mm. Även om äl-test kan visa positivt 48 timmar innan ägget släpper innebär det ju inte mer än ca 3 mm till- alltså runt 17 mm. Jag tror inte du behöver ha nån panik alls. Och mest troligt behöver du inte Ovitrelle heller. Men skulle du ta Ovitrelle imorron så är det inte exakt 40 timmar som gäller. Vid vanlig IVF brukar de säga ÄP efter 36 timmar- då är det ganska viktigt med tidpunkten. Vid FET är det inte exakt lika noga. Jag har gjort många FET och de har inte räknat timmar efter äl-sprutan så precis. Jag har tatt äl-sprutan på kvällen runt 21-22 och insättningarna har varit mellan 9.30 och 12.30 tre dar senare.

  • Pimpinellan

    Jag kämpade för barn i många år på alla sätt och har aldrig hört att ägg släpper under 20 mm. Tvärtom kan blåsan vara uppåt 30 mm också. Hade du Glad-gubbetest eller såna med streck? Brukar äl-testen stämma för dig? Det låter som sagt tidigt för äl. Jag gjorde VUL inför insemination en gång och hade en blåsa på 14 mm. Jag tror det tog nästan en vecka till innan jag fick glad gubbe! Men din  läkare får ju avgöra vad hon tycker är lämpligt. Hon ser ju hur det ser ut på VUL imorron. Även slemhinnans utseende och tjocklek spelar ju roll. Vid ostimulerat FET brukar man inte ta äl-spruta heller. Gjorde inte jag den gången vi hade tänkt göra FET med eget ägg. De inväntade äl-testet bara.

  • Pimpinellan

    Du hade en snabbväxande äggblåsa denna gång tydligen! Skrattande  Jag har mest gjort stimulerade FET (ÄD) och då tar man äl-spruta före och samma dag som insättning. Det stärker slemhinnan ytterligare vilket kan underlätta att embryot fäster.

    Vi har fått barn via ÄD så vår kamp är äntligen över. Lycka till nu! {#emotions_dlg.flower}

  • Pimpinellan
    Kanelia skrev 2020-03-02 16:55:41 följande:
    Åh vad härligt att ni kommit i mål! <3 Och att ni fått äggdonation, underbart att det är möjligt. Förstår att ni säkert gått en lång väg... Vad fint att du finns kvar här och delar med dig av din erfarenhet till all som kämpar, du vet hur värdefullt det är när man är sårbar och orolig och hoppet sviktar...

    Ja då är det väl lite samma Du haft som den Ovitrelle jag ska ta nu innan och vid insättning. Har förr bara haft vagitorier av progesteron så dettaär nytt för mig. Få se, först ska ägget tinas och allt ska gå bra, så mycket som ska funka för att ens få göra en insättning och ha en chans att försöka igen!
    Jag vet precis hur det känns att kämpa i åratal. Känslor åt alla håll, menshelvetet varje månad, hopp upp och ner. Men det är värt all kamp när man sitter där med sitt första lilla barn! Hjärta Båda mina barn är FET-barn. Glad
Svar på tråden FET efter positivt ägglossningstest OCH Ovitrelle