Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Kommer ni låta era barn gå till dagis och skola imorgon?

    Vårt barn är lite förkyld så hen är hemma från förskolan pga det. Dels får hen alltid vara hemma med låg feber eller om hen bara är trött pga förkylningen men nu känner vi som föräldrar att vi borde föregå med gott exempel.

    Om alla gjorde som vi när nån i familjen hade minsta symtom så skulle viruset inte spridas så snabbt som när folk lämnar sjuka barn i omsorgen eller går sjuka till jobbet.

    Är inte så rädd personligen att bli smittad men tänker mer på hela samhället och alla grannar och andra barn på förskolan, personalen och deras barn. Nån kanske tillhör en riskgrupp.

    Det läskigaste med viruset är ändå de åtgärder som tas och stämningar som piskas upp, vad vissa människor är beredda att göra för att utnyttja situationen politiskt.

    En ekonomisk kris känns läskigt.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Ssk) skrev 2020-03-13 04:51:36 följande:

    Hoppas man inte stänger skolorna än. Alltså det får ju inte lite konsekvenser för samhället...Tycker att de råd vi fått i kommunen räcker långt. Stanna hemma vid symtom. Även milda sådan. Ta det säkra före det osäkra. Vill man på allvar göra, något åt spridningen av nu säger jag allmänt virus i samhället borde alla förskolor tom f-klass stängas ned under en längre period. Skolbarn kan ju åtminstone sköta sig på ett annat sätt. Föräldrar kan ju tex sluta lämna halvsjuka barn på FSK. Om alla skötte sig lite bättre och tog mer eget ansvar behöver det inte bli så drastiskt.

    Alla kan ju inte arbeta hemma...Det är ju just alla, höll på att säga viktiga yrkesgrupper i en kris som är tvungna att ge sig ut på fältet. Polis, räddningstjänst, kommunarbetare, vårdpersonal. Samhället går ju liksom inte under för att en reklamarbetare ect får sitta hemma vid sin dator några månader.


    Håller med. Det stoppar inte spridningen att stänga skolorna då det redan spridits ut i samhället, men det gör hela samhället mycket och ännu svagare. Det är inte luftburen AIDS som sprids...
  • Anonym (Stina)
    Anonym (rädd) skrev 2020-03-13 19:12:45 följande:

    Ursäkta men vad gör er experter på att det inte stoppar spridningen? Flera experter säger tvärtom. Vad har ni för källor på ett det inte hjälper? Hur mycket erfarenhet har Sverige och världen av detta överhuvudtaget eftersom så många låter så självsäkra över att det inte hjälpler? 

    Jag vill se bevis! 


    Källor? Italien stängde skolorna tidigt och se hur det gick för dom :)

    Sverige klarar sig ju jättebra. 0,04 % av de reggade smittade har dött här och då är det också många fler som är smittade så siffran kanske egentligen är 0,004%...

    Däremot, ju mer ni håller på och skrämmer upp er själva och gör idiotiska saker som att stänga skolor, ställa in alla resor, slutar leva som vanligt osv, ju mer går allt åt helvete. Samhället faller sönder bit för bit när hela verksamheter går i konkurs och vårdpersonalen är hemma med friska barn osv.

    Låter också riktigt jävla korkat att hela befolkningen ska lämna barn ensamma hemma på heltid som massa sd-are skriker.

    Snacka om att dödstalen kommer gå upp då nr barn omkommer i olyckor i hemmet eller försvinner för att dom går ut och leker utan uppsyn...

    Allt för att Inga 83 med KOL förgäves ska skyddad från ett redan spritt förkylningsvirus.
Svar på tråden Kommer ni låta era barn gå till dagis och skola imorgon?