Inlägg från: KlantSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlantSmurfen

    Varför vill muslimer täcka barns hår? Debattklipp beslöjad lärare säger, "gillar du inte slöjan så flytta".

    EnAnonumius skrev 2020-03-03 14:25:33 följande: #52

    Feminister i detta land pratar om "systerskap"  och man skall stå upp för sina medsystrar.

    Men var var deras systerskap för Iranska kvinnors kamp att "slippa slöjan"?

    https://unwatch.org/walk-shame-swedens-first-feminist-government-don-hijabs-iran/

    Tycker faktiskt att den iranska kvinna har rätt. Europeiska feminister (kvinnor) är i mångt av mycket hycklare.


    Vissa muslimer kallar såna personer för rasister av en anledning, när det handlar om vita västerländska kvinnor är det free the nippel som gäller men för muslimer är hijab girl power.
  • KlantSmurfen
    Anonym (tobbe) skrev 2020-03-04 23:30:59 följande: #81

    Det många glömmer är att det var lika bland svenskar i början av 1900 talet och innan. Då täckte kvinnor håret med en sjal om dom skulle ut för att dom trodde att det var vad bibeln sa. Och dom var tvungen att täcka större delen av kroppen. Så samma tolkningar finns av bibeln. I flera länder med kristna finns det kvar. Skulle man tagit en svensk familj från den tiden och flyttat dom till ett mer sekulärt land då hade dom slagits lika mycket för att deras döttrar skulle täcka håret. Och att dom skulle ha speciella badkläder. Såg en bild när två kvinnor arresterades för att dom hade vad som ansågs vara utmanade badkläder. Det var det inte något osexigare får man leta efter och det täckte det mesta av kroppen. Så islam är egentligen inte speciell på denna punkt det är vi som blivit mer sekulära. Sen är det många muslimer som inte täcker håret. Det beror på var dom kommer ifrån och hur sekulära dom är det är dessutom skillnader i hur petiga dom är. I Iran tex är det inte så benhårt som man kan tro där kan dom ha slöjan lite slappt över håret och det kan synas hår. Medans i andra länder får inte håret synas. 

    Personligen stör jag mig på alla klädregler som inte fyller någon funktion så för min del får dom ha på sig vadsomhelst i klassrummet så länge eleven själv valt det. Sen finns det värre saker som man först bör ta itu med när det gäller stoppa idiotiska saker som dom gör som att judar muslimer och även vissa kristna könsstympar sina barn. Det har blivit förbjudet att stympa flickor men killarna blir fortfarande det.


    Den som inte har hijab på sig står inte under familjen/klanens beskydd och får skylla sig själv om hon blir trakasserad, stenad eller våldtagen och eftersom det handlar om hederskultur har hon också vanärat familjen. Det är mannens ansvar att se till att hon har hijab och följer övriga regler.

    Jag tycker att islam är väldigt speciell på dessa punkterna.
    Finns samma tolkningar i bibeln?

  • KlantSmurfen
    jeanette02 skrev 2020-03-11 16:09:22 följande: #126
    KillBill skrev 2020-03-11 14:25:22 följande:

    Religionsfrihet är en del av demokratins grunder och är därför något som jag försvarar. Det är skrämmande att sådana som dig tar så lätt på demokratiska grundprinciper.


    Mm, men religion ska inte heller inskränka någons frihet. Hur kan du ta så lätt på att religioner många ggr gör det? Inte främjar demokrati tex? Vissa mindre än andra.
    Religioner? Är det inte bara en religion som får frikort?
  • KlantSmurfen
    jeanette02 skrev 2020-03-11 19:17:54 följande: #130
    KlantSmurfen skrev 2020-03-11 16:47:35 följande:

    Religioner? Är det inte bara en religion som får frikort?


    Jo, försökte bara vara lite mer bred, annars kan ju någon bli kränkt... Kristendomen går ju alltid bra att häckla och gnälla på tydligen. Ja hej o hå.
    jepp, och många gånger är det befogat. När det handlar om kristendomen och religionsfrihet så handlar det om rätten att slippa religion p.g.a hjärnvirus och dumheter, argumentet "det står i bibeln" blir ofta helt ogiltigförklarat och kristna har fått backa en hel del men när det handlar om islam och religionsfrihet handlar det om muslimers rätt att utöva religionen .

    Hur vanligt är det att ateister försvarar religion så ihärdigt som vissa gör när det handlar om islam?

    Duktiga antirasister underlättar för konservativa muslimer som inte vill anpassa sig efter vad som gäller här (undrar varför de röstar vänster) och islamister är nog väldigt tacksamma för idiotin som möjliggör spridning av politisk islam (Dawa) och hedersförtryck. www.hoover.org/research/ayaan-hirsi-ali-west-dawa-and-islam
  • KlantSmurfen

    Hijab är ju som vilken huvudduk som helst, precis som klassiska folkdräkter från Sverige, det har jag lärt mig av bättre vetande på FL. Vad säger muslimer om det?



    face-palm_1f926.png

  • KlantSmurfen
    jeanette02 skrev 2020-03-14 13:03:55 följande: #158
    KillBill skrev 2020-03-14 08:50:06 följande:

    Vad tycker du om att SD gör så lite för att motverka antisemitism och islamofobi i det egna partiet?


    Vet ej, det låter inte alls bra. Jag är inte så insatt i vad SD gör. Men jag vet att ganska många judar röstar på det partiet. Precis som väldigt många utlandsfödda.

    Men problemet med Islamofobi är problematiskt, då det ordet används även för att tysta faktisk reell kritik mot religionen, inte muslimer. Då blir det ett sätt att väldigt effektivt tysta islamkritiker. Det tycker jag är fel. Religioner måste få vändas ut och in på. Diskuteras och stöttas och blöttas. Positiva och negativa saker. Islamobi är egentligen en fobi det faktiskt finns belägg för att ha tycker jag. Även faktiskt Islam måste få kritiseras. Kristendomen häcklas, kristna utmålas som bakåtsträvande tråkmånsar i Sverige. Det är ok tydligen. Fast kristna är den absolut största gruppen som utsätts för förföljelse och trakasserier världen över.

    Sedan håller jag med om att trakasserier, antisemitism, kristofobi, Islamofobi (där den inte är berättigad, det är den ibland, även muslimer flyr ju från de mer extrema islamtroende) är oacceptabelt oavsett politiskt hemvist.
    Jepp, rasister stämplas som islamofober men det används också för att försöka tysta de som kritiserar islam. Jag förstår när muslimer gör det p.g.a att religionen är en del av deras identitet så kritik mot islam blir samma sak som kritik mot deras identitet, sen när de läser koranen blir reaktionen jo det står ju så...men när "antirasism" och "tolerans" blir en del av någons identitet som det är hos många handlar det i första hand om att skydda sin egen identitet mot kritik. Svårt att veta om de bättre vetande "antirasisterna" försöker stå upp för religionsfrihet eller om de leker grindvakter för vad som ska diskuteras när de försöker skydda sin identitet (eller bara hatar sd), det är ju inte ovanligt med besserwisser/översittarattityd, svagt tänkande och dunning kruger hos de bättre vetande antirasisterna.

    Nästan var sjätte niondeklassare i Sveriges största städer lider av hedersförtryck
    www.hbl.fi/artikel/nastan-var-sjatte-niondeklassare-i-sveriges-storsta-stader-lider-av-hedersfortryck/
    Inte så noga med hedersförtryck för whatabout kristendomen då som är precis lika dålig och så hänvisar man till det gamla testamentet med cherry picking, skiter fullständigt i att bibeln "uppdaterades" och blev mer human för 2000 år sedan (medan islam gick åt andra hållet) och svamlar om hur Sverige var för 100-200 år sen. När islamofilia är ett fenomen som finns på riktigt kan man ju undra hur dessa tänker.

    Men whatabout fakta då? Inte så noga verkar det som...

    "...även muslimer flyr ju från de mer extrema islamtroende"
    jepp, det största hotet mot muslimer i väst är andra muslimer men de självgoda antirasisterna tar sällan hänsyn till det...Vad säger muslimer om det?
    "The great liberal betrayal of this generation is that in the name of liberalism, communal rights have been prioritized over individual autonomy within minority groups. And minorities within minorities really do suffer because of this betrayal. The people I really worry about when we have this conversation are feminist Muslims, gay Muslims, ex-Muslims-all the vulnerable and bullied individuals who are not just stigmatized but in many cases violently assaulted or killed merely for being against the norm"

    - Maajid Nawaz, Islam and the Future of Tolerance: A Dialogue
    www.goodreads.com/author/quotes/6446041.Maajid_Nawaz
    Why you need to stop using the word Islamophobia: Maajid Nawaz - LBC
    www.lbc.co.uk/radio/presenters/maajid-nawaz/why-you-need-to-stop-using-the-word-islamophobia/




    Islamister utnyttjar det flitigt...
    "We disguised our political demands behind religion and multiculturalism, and deliberately labeled any objection to our demands as racism. Even worse, we did this to the very generation who had been socialist sympathizers in their youth, people sympathetic to charges of racism, who like Dave Gomer were now in middle-career management posts. It is no wonder then that the authorities were unprepared to deal with politicized religion as ideological agitation; they felt racist if they tried to stop us."

    - Maajid Nawaz, Radical: My Journey out of Islamist Extremism
    www.goodreads.com/author/quotes/6446041.Maajid_Nawaz
    Ayaan Hirsi Ali: Tackle Islam or face civil war - POLITICO
    www.politico.eu/article/ayaan-hirsi-ali-tackle-islam-or-face-civil-war/


  • KlantSmurfen

    Lite humor...


    Mohiussunnath Chowdhury: How jihadi used signed copy of Tommy Robinson book and far-right websites to justify terror attack plans | The Independent

    A jihadi who planned new terror attacks after slashing police officers with a sword outside Buckingham Place had a signed copy of a book by Tommy Robinson, it can be revealed.


    Mohiussunnath Chowdhury took the "collectors? edition" of Mohammed's Koran - Why Muslims Kill for Islam to his local mosque in Luton and showed it to men he believed to be fellow jihadis.


    "I got a new book - it?s the Quran decoded," he wrote on the Telegram encrypted messaging app.


    "The Quran is encrypted, and if you read it in chronological order you will find that the majority of the peaceful verses have been cancelled out by the later verses commanding violence."


    The book, co-authored by Robinson and Peter McLoughlin, was one of a host of far-right sources that Chowdhury used alongside Islamist propaganda to justify his plans.

    www.independent.co.uk/news/uk/crime/mohiussunnath-chowdhury-terror-buckingham-palace-sword-attack-tommy-robinson-a9322286.html



    Tommy Robinson har fått en svår rasiststämpel av de bättre vetande självgoda antirasisterna (och media) medan muslimer som Maajid Nawaz står upp för honom eftersom han har rätt.
  • KlantSmurfen
    jeanette02 skrev 2020-03-14 15:37:40 följande: #171
    Ja, det är inte lätt att veta. Sedan alltså detta judehat, det är väl lite olika beroende på vilken grupp som står för hatet. Både historiskt och nu. Och i Sverige i nutid.

    Nä, religion och politik ska inte blandas ihop det håller jag med om. Där har vi ett stort problem med Islamismen. Vart går gränsen? Politisk islam och vanlig islam och vanliga moderna muslimer kontra de mer extrema? I Sverige verkar tyvärr vi hjälpt till att stärka de mer extrema krafterna.
    Det är inte bara i Sverige man har hjälpt att stärka de mer extrema.
  • KlantSmurfen
    EnAnonumius skrev 2020-03-14 16:01:56 följande: #176
    KlantSmurfen skrev 2020-03-14 15:36:24 följande:

    Lite humor...



    Tommy Robinson har fått en svår rasiststämpel av de bättre vetande självgoda antirasisterna (och media) medan muslimer som Maajid Nawaz står upp för honom eftersom han har rätt.
    Det där är komik på mycket hög fin nivå.
    Mer humor
    38:07-39:36




    39:36-41:55 har med ditt andra inlägg att göra
    EnAnonumius skrev 2020-03-03 14:25:33 följande: #52

    Feminister i detta land pratar om "systerskap"  och man skall stå upp för sina medsystrar.

    Men var var deras systerskap för Iranska kvinnors kamp att "slippa slöjan"?

    https://unwatch.org/walk-shame-swedens-first-feminist-government-don-hijabs-iran/

    Tycker faktiskt att den iranska kvinna har rätt. Europeiska feminister (kvinnor) är i mångt av mycket hycklare.


  • KlantSmurfen
    EnAnonumius skrev 2020-03-16 20:57:48 följande: #243
    "All extremism är bekymmersam."
    Inget ovanlig. En fin klassiska "brasklapps"-svar från dig. Och så styr vi tillbaka igen till att det skall handla om högerextremism igen.

    När högerextremismen ökar, så skall det hållas konferens av statsministern, om förintelsen och man "får inte glömma den".

    Men när judarna blev tvungna att fly i landet, och flytta till nya bostadsorter, från MUSLIMER isig, så var det tyst från statsministern och judarna fick inget stöd från regeringen.

    Detta är för mig hyckleri på hög nivå att i det ena fallet så skall man "skydda juden", men i det andra fallet så är det knäpptyst och inget görs för att "skydda juden".

    Då kan man ju fråga sig, varför är det mer okey och rumsrent med att muslimer jagar våra svenskar judar, men det skulle vara helt fel från högerextremisterna att göra det?
    "All extremism är bekymmersam."
    jepp men man pratar ändå helst bara om den som ökar...
    3000 våldsamma extremister i Sverige - Klartext | Sveriges Radio 2017

    Islamisterna är flest

    Vilken grupp är störst?
    - Det är islamisterna, som har en sträng tolkning av den muslimska religionen. Det finns ungefär 2000 islamister i Sverige som kan tänka sig att använda våld.

    Men alla muslimer är förstås inte våldsamma extremister?
    ? Nej nej. Det är bara en liten del av muslimerna som tycker så.
    Andra grupper

    Vilka andra grupper av våldsbejakande extremister finns det?
    ? Det är högerextrema grupper som hatar invandrare och vänsterextrema som säger att de vill ha ha mindre skillnader mellan fattiga och rika.

    Har de grupperna också ökat?
    - Ja, även de grupperna har ökat. Om man räknar ihop de våldsamma vänsterextremisterna och högerextremisterna så var de förut omkring 200 personer. Nu är de tillsammans uppåt 700 personer.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx
  • KlantSmurfen
    KillBill skrev 2020-03-16 22:35:52 följande: #247
    KlantSmurfen skrev 2020-03-16 22:03:35 följande:

    "All extremism är bekymmersam."

    jepp men man pratar ändå helst bara om den som ökar...


    Du tycker inte att du är fjantig när du plockar fram nästan tre år gamla artiklar som svar på den nyhet från i år som jag bygger mitt påstående på?
    Nepp, det tycker jag inte men jag tycker att whatabout allt annat är väldigt fjantigt.
  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2020-03-17 13:19:38 följande: #261
    Menar du att du på allvar har missat alla de tillfällen i Sverige när i synnerhet kvinnor, ofta invandrarkvinnor varav många själv är muslimer, har felaktigt anklagats för islamofobi när de debatterat HRV, sharia, slöjan, könssegregation, burkan, religiösa skolor, gräv om politikers och organisationers samröre med islamister? De klumpas ihop med SD och värre och scenarion av historisk förföljelse etc. Anklagelserna i ickesekulära länder, är förstås ännu fler, och kritik sker med livet som insats. T.ex Pakistans hädelselagar, som också används som en förevändning att tysta helt annan kritik av auktoriteter än religiös också.

    Du kan ju börja med hur detta debatterats i och om MP och V, alltså både internt och med sk "angrepp" utifrån, exvis på Kaplan och hans samröre och hans ovilja att kalla en stat diktatur. Sedan t.ex fortsätta med kritiken mot organisationer som lyfter bidrag och som anlitar islamistiska föreläsare. Gärna deras samröre med vissa politiker också. Och varför inte fortsätta med någon vänsterkvinna som blivit paria för att hon avslöjar parallellsamhällen med egen sedlighetsrotel.

    Jag är lite fascinerad över att du är så påläst om nazism och rörelser på den antidemokratiska gränsen, men nästan helt blank när det gäller ovanstående. I de kretsar jag rör mig är folk betydligt bredare insatta i det samlade hotet mot demokratin och mot kvinnors och barns rättigheter.
    politikers och organisationers samröre med islamister...

    samehegyptson.wordpress.com/2020/01/16/minst-437-miljoner-sek-av-allmanna-medel-har-gatt-till-tre-organisationer-tillhorande-sekten-ikhwan-broderna-ar-2016/
    samehegyptson.wordpress.com/2020/02/08/sa-lyckades-islamisterna-tysta-socialdemokrater-i-hedersfortrycksfragan/


  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2020-04-03 06:12:21 följande: #305
    Åsikterna går isär. Här har du någon som också lyfter artikel 14

    "I artikel 14 fastställs barnets tanke-, åsikts- och samvetsfrihet men samtidigt vårdnadshavares rätt och skyldighet att ge barnet ledning, när barnet utövar sina rättigheter. Barnkonventionen låtsas inte om att det kan finnas en motsättning mellan föräldrars rättigheter att uppfostra sina barn och barnens rättigheter. Avser regeringen att domstolar ska ingripa i de tiotusentals familjer, där barn lever under hedersrelaterat förtryck? Hur ska det gå till?"

    www.svd.se/fel-att-gora-barnkonventionen-till-lag

    Mkt du tycker är "bra" har fler sidor. Inte så enkelt och inte så svartvitt.
    Men det är mycket lättare med svartvitt eftersom man kan ta ställning utan att behöva navigera och man behöver bara lära sig att argumentera för den ena "sidan" av saken eller mot den andra.

    Ärkebiskop Antje Jackelén: Barn har rätt till andlig utveckling | SvD

    En del av de problem unga vuxna brottas med i dag hänger samman med brist på andlig utveckling.
    [...]
    Den andliga utvecklingen anses oftast vara endast en privatsak. Den motarbetas rent ut när neutralitet i trosfrågor upphöjs till ideal. Neutralitet betyder: varken det ena eller det andra. Neutralitetsivran kan göra föräldrar osäkra. Ska barnet verkligen döpas, lära sig att be, få del av den stora kristna berättelsen - eller är det inte bättre att vänta tills barnet kan bestämma självt? Att föra trostraditionen vidare - är det kanske indoktrinering?

    Det är snarare tvärtom. Ett moget ställningstagande för eller emot något underlättas av att veta vad det handlar om. Religiösa analfabeter faller lättare offer för fanatisk propaganda än människor som är så rotade i sin trostradition att de även kan förhålla sig kritiskt och självkritiskt till den. Den sekulära staten kan och ska garantera religionsfrihet. Samhället är dock aldrig sekulärt så länge det finns troende människor.

    - Antje Jackelén, ärkebiskop i Svenska kyrkan.
    www.svd.se/jackelen-barn-har-ratt-till-andlig-utveckling
    Jag är tveksam till att barn kan samtycka till att bli indoktrinerade med religion, speciellt de små. Eftersom de både tror på tomten och är 'religiösa analfabeter' faller de lättare offer för jesusflum som de saknar förmåga att förhålla sig kritiskt till.
    Om man indoktrinerar barn med religion så är det ju uppenbarligen svårare att indoktrinera dem med något annat, speciellt om man gör det medan de har magiskt tänkande och med löften om att de kanske får brinna i helvetet men det löser varken problemet med religiösa fanatiker (som vi redan har tillräckligt av) och att redan religiösa lättare faller offer för dem eller orsaken till varför vissa faller offer för annan fanatisk propaganda. Det var inte 'religiösa analfabeter' som drog iväg och krigade för IS.

    Apropå inget särskilt, den religiösa analfabeten Richard Dawkins - the god delusion finns att ladda ner gratis på arabiska och verkar bli populär bland många 'icke religiösa analfabeter' (bättre vetande) när de inser att det finns saker som ateism
    www.richarddawkins.net/2014/11/the-god-delusion/

    Att "bra" har fler sidor är något som vänstern gör till något enkelt och svartvitt i vissa frågor
    steigan.no/2018/02/mangfald-som-religion/
    steigan.no/2018/07/darfor-vill-vansterkvinnor-inte-tala-om-valdtakterna/
    Å andra sidan röstar de flesta muslimer vänster och förväntar sig stor religionsfrihet så det kanske bara finns en "bra" sida av den saken, beroende på vem man frågar.


Svar på tråden Varför vill muslimer täcka barns hår? Debattklipp beslöjad lärare säger, "gillar du inte slöjan så flytta".