• Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?)

    Bor i en liten stad och börjat äntligen på en kampssportklubb jag länge velat börja i

    Jag känner mig så förvirrad för någonstans i mig så tycker jag att jag egentligen inte gjorde fel. Tycker dessutom att vid ett tillfälle så gjorde de fel och jag får inget stöd.

    Jag har börjat på Juitsu, i en liten stad. Så det är det enda kampsporten som finns på stan. Det finns egentligen ett till som typ ''räknas'' som i våran stad, alla säger så. Men det är en bit att åka och man måste ta bussen eller ha bil.

    Jag gillar när man kan promenera till sin plats.

    I den klubben på min stad så visste jag från början att det var dominerad av kvinnor. Så jag har inte börjat av den skälen på grund av en minimal nervositet. Dessutom så finns det bara en tränare och det är en kvinnlig person, så jag var extra nervös. Jag har bett om mina manliga kompisar att börja tillsammans med mig eller åtminstone prova på gratis-dagarna tillsammans med mig. Dels för att se om de kanske kan börja men främst för att det skulle kännas skönt för min del. Men ingen har velat, så att börja i den klubben har tagit lite tid.

    Men slutligen tog jag tag i kragen och började. Jag kände mig direkt välkommen, speciellt av den kvinnliga tränaren. Just för att jag var en kille. Så det kändes egentligen bra med ett sådant välkomnade, men samtidigt kändes det inte okej egentligen just för att jag inte ville ha så stor uppmärksamhet och bara ville börja som om ingenting. Men det var en varm välkomnade ifrån tränaren i alla fall. Allt kändes bra på uppvärmningen.

    Men när vi väl skulle börja träna, så visste jag inte om jag vågade ta i eller inte. Ena skulle hålla en sådan där boxningssäck runt sin mage och den andre skulle slå. Det var inte något snack om saken vem som skulle kunna slå hårdast. Trots att tränaren sa att man skulle ta i allt vad man hade. Just för sin egna del, men också för den personen som håller i mitsen/boxningssäcken. Så personen tränar sin uthållighet. Jag gjorde som det förväntandes men frågade BARA EN GÅNG om det gick bra för min partner efter att jag slog ett par gånger. Men hon skrek bara, ''SLÅ!!''. Lät ganska aggressivt. Jag tänkte direkt vilken mes jag var, samtidigt som jag försökte ursäkta mig själv med att tänka: ''Jag frågade ju trots allt på grund av min empati''.

    Någonstans här börjar det konstiga och lite obehagligt. För när vi skulle byta partner. Tränaren sa i början att vi skulle byta partner hela tiden, så man kunde lära känna gruppen. När vi helt enkelt skulle byta partner, så vart min tränare själv dominant och sa: ''NEJ! Jag tar killen!!''. Och så tränade jag och tränaren, medan de andra byte med varandra. Men tränaren sa att det beror för att jag är ny. Jag tänkte att det lät logiskt. Men plötsligt visar hon gruppen olika grepp som mig som redskap. Det kändes egentligen inte bra, det var nästan som om hon visade dessa saker för att egentligen ''krama'' om mig. En annan del hos mig tänkte att jag bara ljuger för mig själv och tränaren FAKTISKT visar dessa grepp inför gruppen av rent lärdom för medlemmarna. Men jag frågade samtidigt mig själv varför inte ta någon som är van.

    Hon ''kramade'' mig stenhårt och sa: ''Oftast gör män såhär''. Och sedan typ: ''Ålar hon sig ett tag mot min kropp''. Ganska länge och menade: ''I en sådan här situation är det vanligt att man ålar''. ''Det är fel''.


    Kolla här: ''När jag ålar''. ''Det ger ingen effekt''. Hon visade på ett konstigt sätt hur man tog sig loss som egentligen inte alls kändes logiskt.


    Tränaren: ''Kolla här, jag visar igen''. ''Oftast så ålar man sig av ren reflexmässigt''. Här ålade hon sig mot min kropp igen ganska länge. Även om hon visade första gången, så var det som om hon visade upp för gruppen som om hon visade upp för de för första gången.

    Hon visade återigen hur man tog sig loss. Genom att bara knuffa. Vilket egentligen inte alls kändes logiskt, med tanken på hur en man är oftast fysiskt starkare än en kvinna. Om en man håller om en kvinna på det viset, så hjälper det inte med en styrka ifrån armarna. Vore mer logiskt om hon visade upp knäspark emot skrevet eller något. Hon knuffade mig genom att ta tag i mina axlar och bort ifrån sig. Vore mer logiskt med slag i skrevet eller knuff mot ansiktet, bitas eller någonting. Det där som hon visade upp, kändes inte som en teknik när träningen var över och jag fick tänka genom vad jag varit med om ikväll.

    I en annan greppteknik. Var att hon bad mig ligga på golvet på rygg och hon låg över mig. Hon låg inte på min magen, utan låg liksom på mitt skrev. I det här fallet var jag naiv.

    Här visade hon ingen knep hur man tar sig loss, utan mer information om att man inte skall tillåta sig att någon skall ligga sig över en och inte heller tillåta en att bli fasthållen med sina armar ''för då var det kört''.

    Det kändes som om hon egentligen inte var förberedd med detta utan improviserade dessa. Under uppvärmningen och träningen var hon mer förberedd, det märktes på sättet som hon pratade.

    Träningen fortsatte och när vi skulle sluta. Så sa tränaren: ''Nu skall vi göra något nytt, för det är bra att tänka på det här efter träningen och jag vill att ni skall lära er det.'' Och så bad hon oss att vi alla skulle lägga oss på rygg. Hon satte på lugn musik och bad oss blunda.

    Hon satt där vid högtalarna men sedan kom hon fram till mig och strök båda sina händer från min bröstkorg ner till magen och sa: ''Det är bra att göra såhär, för då blir man mer avslappnad.''

    Hon gjorde så en liten stund och sedan gick hon runt i salen och tillbaks till mig. Hon bad alla oss blunda, men jag tjuvkikade och hon gjorde inte så mot någon annan, bara emot mig.

    Hon kom tillbaka och började stryka. Sedan bad hon mig att jag skulle ligga på rygg ''För det hjälper blodet och avslappningen''. Jag gjorde det, så naiv som jag var. Så började hon stryka från min kropp till NÄSTAN min rumpa.

    Och klappade min midja med båda sina händer.

    Sen var träningen avslutad och jag var fortfarande naiv.

    Jag var den ensamma killen på hela träningen och frågade om det fanns några andra killar i träningen och då sa tränaren bara ''Nej och så har det alltid varit''.

    Jag var självklart ensam i herrarnas omklädningsrum och efter en stund så kommer tränaren in till omklädningsrummet och skulle kolla så att ''fönstren var stängda''. Hon frågade om saker kändes bra. Jag satt där med bar överkropp som tur var. Jag sa med försiktig röst: ''Ja'' och började återigen tänka om allt det här är något ''lustigt'' på gång eller om jag överdriver. Jag började här helt enkelt sluta vara naiv''. När hon går ut så hörde jag folk stanna vid dörren till herrarnas omklädningsrum. Jag tänkte att jag kanske inbillar mig och folk i själva verket bara går förbi eller någonting. Jag hörde ljud, men det var ohörbara. Jag dushcande och när jag duschande klart och torkade mig med handuken så plötsligt öppnas dörren och tre tjejer var där inkl hon som jag slog mitsen med. Tjejen där sa: ''Du får ta i nästa gång. Det är därför vi är här'' och bara gick vidare som om det var helt lugnt att öppna dörren.

    När jag avr klar  med att sätta på mina kläder gick jag till tränaren och sa att man bord ekunna låsa dörren eller i alla fall en lapp om ''Ledigt och upptaget''. Tränaren respons: ''Men jag måste kunna kolla för säkerheten om fönstren är låsta. Ibland måste jag gå ut direkt medan ni byter om och då måste jag få veta i förväg om alla fönster är stängda och låsta''. Jag vågade inte nämna om tjejerna eller kritisera tränaren att i alla fall vänta tills jag är klar eller kolla på fönstren innan jag går in till omklädningsrummet så jag sa bara: ''Okej, jag förstår''.

    Det var här som jag börjande ''vakna'' Allt det där med tränaren och hela klubben. Inte exakt alla tjejer. Men definitivt tränaren. Jag kände mig så förvirrad. En del av mig gillade det och en annan del kände obehag och enorm förvirrad.

    Jag har aldrig känt såhär. När jag promenerade hem så kände jag mig bara mer och mer förvirrad. Jag försökte hela tiden övertyga mig att jag bara inbillade mig.

    När jag kom hem var jag så pass psykiskt ''skakad'' att jag inte visste vad jag ville göra. Jag tänkte på mat, men orkade inte göra någonting. Jag satt bara på min soffa. Jag orkade inte ens tända lampan. Jag kände bara känslor som jag inte kände förut. Det var i alla fall negativa känslor. En del av mig tyckte om det, men mycket lutade sig mot negativa känslor som senare gick över till sorg. Jag vart rätt ledsen. När jag väl slutade vara så förvirrad och istället mer ledsen, så klarade jag av att byta om och la mig i sängen. Jag orkade inte äta. NU kan jag inte heller sova.

    För första gången ville jag ringa till någon trygg person och prata. Jag har aldrig känt så förut. Jag har aldrig känt behovet av att prata ur mig om någon händelseförlopp. Jag tänkte efter vem jag skulle ringa, men jag tänkte samtidigt att ingen skulle tro mig. Och att jag kanske dessutom överdriver till mig själv.

    Därför skapar jag denna tråd. Jag tror jag är mer ute efter att prata ur mig. Jag är ledsen. För jag ville bara börja på kampsport som jag länge haft i mina tankar. Det är en liten stad och många här jobbar utanför stan och det finns inte många ungdomar.


     


     

  • Svar på tråden Bor i en liten stad och börjat äntligen på en kampssportklubb jag länge velat börja i
  • Anonym (My)

    Usch. Det där var inte okej av tränaren. En del kvinnor tycks tro att sexuella trakasserier är helt okej så länge det görs av en kvinna mot en man.

  • Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?)
    Anonym (My) skrev 2020-03-15 05:59:40 följande:

    Usch. Det där var inte okej av tränaren. En del kvinnor tycks tro att sexuella trakasserier är helt okej så länge det görs av en kvinna mot en man.


    Tolkar du också att det var sexuellt trakasserier? Då inbillar jag inte mig ett smack....Jag kände mig så förvirrad tills jag kom hem och då föll allting och sorg dök upp hos mig och negativa känslor som jag inte kan sätta ord på.

    Är det verkligen sant, angående det där med att kvinnor tror att det är okej så länge det görs av en kvinna? Jag har hört att ''Kvinnor kan inte våldta''. Men det där om att kvinnor tror att de har någon extra frikort? . .
  • Anonym (ooo)

    Vore nog bra om det var fler killar med så att det blir en blandad träningsgrupp.

    Har denna tränare någon chef? Kontakta klubben/föreningen och beskriv detta. 

  • Anonym (My)
    Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?) skrev 2020-03-15 06:55:24 följande:
    Tolkar du också att det var sexuellt trakasserier? Då inbillar jag inte mig ett smack....Jag kände mig så förvirrad tills jag kom hem och då föll allting och sorg dök upp hos mig och negativa känslor som jag inte kan sätta ord på. Är det verkligen sant, angående det där med att kvinnor tror att det är okej så länge det görs av en kvinna? Jag har hört att ''Kvinnor kan inte våldta''. Men det där om att kvinnor tror att de har någon extra frikort? . .

    En del människor har fått för sig att alla män alltid gillar att få sexuell uppmärksamhet av en kvinna, så länge hon inte är extremt oattraktiv. Men så är det ju inte. Män har också kroppslig integritet och vill ofta bli sedda som personer hellre än som sexobjekt. Du var där för att träna, inte för att bli tafsad på. Som tränare i en så fysiskt närgången sport måste man ha stenkoll på var gränserna går mellan beröring som tillhör sporten och kamratskapen och beröring som är intim och sexuell. Mitt intryck är att denna tränaren mycket väl vet var de gränserna går, men att hon valde att gå över dem för att känna att hon hade makt över dig.
  • Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?)
    Anonym (My) skrev 2020-03-15 07:11:49 följande:

    En del människor har fått för sig att alla män alltid gillar att få sexuell uppmärksamhet av en kvinna, så länge hon inte är extremt oattraktiv. Men så är det ju inte. Män har också kroppslig integritet och vill ofta bli sedda som personer hellre än som sexobjekt. Du var där för att träna, inte för att bli tafsad på. Som tränare i en så fysiskt närgången sport måste man ha stenkoll på var gränserna går mellan beröring som tillhör sporten och kamratskapen och beröring som är intim och sexuell. Mitt intryck är att denna tränaren mycket väl vet var de gränserna går, men att hon valde att gå över dem för att känna att hon hade makt över dig.
    Så snäll och förståndig du verkar vara. Tack My!

    Du tror verkligen att det handlande endast om att hon ville känna makt över mig?Konstig fråga, men du tror att detta har inget med lust att göra ifrån hennes sida?
  • Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?)
    Whitehorse1979 skrev 2020-03-15 07:39:48 följande:

    Sexuella trakasserier är ju inte charmigt eller okej oavsett kön.
    Det där ska helt klart anmälas.

    Hur mår du idag?


    Det jag känner är en känsla om varför det skedde, jag känner mig ledsen och känner mig tvingad att gå tillbaks till klubben för det finns inget annat alternativ. Jag vill gå i kampsport och det finns ingen annanstans. Så jag kommer eventuellt fortsätta bara för att jag inte har något annat val. Det gör mig lite små ledsen.

    Jag känner även att jag ingen kommer tro mig om jag berättar detta till någon. Om jag polisanmäler detta kommer hon mest troligt förneka allt och alla i staden kommer förmodligen få reda på att jag har ''hittat på en historia''. Jag ser ändå polis processen som en jobbig grej som inte kommer leda till något på grund av brist på bevis.

    Jag känner fortfarande ett behov av att prata med någon som jag finner trygghet hos. Ingen slumpmässig människa, utan helst en kompis men vet inte vem som skulle tro mig.


  • Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?)
    Anonym (My) skrev 2020-03-15 05:59:40 följande:

    Usch. Det där var inte okej av tränaren. En del kvinnor tycks tro att sexuella trakasserier är helt okej så länge det görs av en kvinna mot en man.


    Är det verkligen så...

    Hur ofta?..

    Jag var bara rent allmänt nervös, men inte visste jag att det skulle ske såhär...
  • Anonym (A)
    Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?) skrev 2020-03-15 06:55:24 följande:

    Tolkar du också att det var sexuellt trakasserier? Då inbillar jag inte mig ett smack....Jag kände mig så förvirrad tills jag kom hem och då föll allting och sorg dök upp hos mig och negativa känslor som jag inte kan sätta ord på.

    Är det verkligen sant, angående det där med att kvinnor tror att det är okej så länge det görs av en kvinna? Jag har hört att ''Kvinnor kan inte våldta''. Men det där om att kvinnor tror att de har någon extra frikort? . .


    Det finns givetvis både män och kvinnor som inte förstår när de går över gränser. Och så finns det de som förstår men inte bryr sig. Jag tycker nog inte att man ska utgå från att agerande berodde på oförstånd bara för att det var en kvinna.
  • Anonym (Gjorde jag verkligen fel? Hur kan jag bli bättre/manligare/bättre människa?)
    Anonym (ooo) skrev 2020-03-15 07:05:18 följande:

    Vore nog bra om det var fler killar med så att det blir en blandad träningsgrupp.

    Har denna tränare någon chef? Kontakta klubben/föreningen och beskriv detta. 


    Jag tror det är tränaren själv som äger klubben. Jag har känt till klubben länge och tror att det är hennes eget. Jag har i alla fall inte märkt eller hört någonting annat om att det skulle finnas högre chef eller något sådant.

    Jag skulle inte klara av att beskriva denna händelseförlopp till någon.

    Jag vågade inte ens konfrontera tränaren att inte gå in i omklädningsrummet om jag befann mig där. Jag är även rädd för att ingen skall tro mig.
Svar på tråden Bor i en liten stad och börjat äntligen på en kampssportklubb jag länge velat börja i