Inlägg från: Confused87 |Visa alla inlägg
  • Confused87

    Sambo

    Osäker på vart jag egentligen borde lägga den här tråden, men det handlar om att jag ska flytta in hos min pojkvän. Han äger ett hus medan jag hyr en lägenhet i dagsläget.
    Jag har lite problem med att tänka att vi ska flytta ihop, och inte att jag ska flytta in hos honom. Det hela ligger väl egentligen hos mig för han har varit väldigt mån hela tiden om att jag ska känna mig hemma och vara med och bestämma hur renoveringar ska se ut (även om han betalat för det), vilka garderober jag vill lägga mina kläder i och även diskuterat med mig när han vill göra lite större inköp som tex köpa en dator.
    Men han äger som sagt huset och har bott där några år. Har pratat om att han ska fortsätta stå för själva huset och vi delar rakt av på de löpande kostnaderna som el, sophämtning osv. I framtiden om/när vi får barn och/eller gifter oss får vi väl ta en ny diskussion men har känslan av att han är öppen för gemensam ekonomi rakt av, det är ett "vi" och en gemensam framtid han vill ha. Och jag med :) Men jag har aldrig flyttat in hos någon förr, bara ihop i en ny lägenhet eller hus så det varit nytt för båda och vi delat allt 50/50.

    Hur ska jag ställa om mitt ekonomiska tankesätt? Och är det något jag bör tänka på?

  • Svar på tråden Sambo
  • Confused87

    Sålänge jag är skriven på lägenheten så betalar jag inget för huset. Vi turas om att handla mat men tanken är att ha gemensamt matkonto också. Sen sätta in en summa för att täcka kostnaderna och överskottet läggs sedan på ett "huskonto" för framtida oförutsedda utgifter som rör huset.
    Lägenheten har bara varit som en säkerhet för mig, ifall det skiter sig så finns den där. Det känns läskigt att ge upp "mitt" för att hans ska bli "vårt" :)

  • Confused87
    Anonym (Anonym) skrev 2020-04-04 17:06:47 följande:

    Hur har det gått? Här du flyttat in än?


    Ja det har jag gjort :) Lägenheten är uthyrd och det känns bra! Fortfarande läskigt att det gått så fort och smidigt, nästan så man väntar sig att nånting ska gå fel.. Obestämd
  • Confused87
    Anonym (Anonym) skrev 2020-04-06 16:18:28 följande:

    Det blir säkert bra. Har ni hittat något bra sätt kring den ekonomiska biten?


    I och med den osäkra framtiden i landet just nu så känns det skönt att dela boende. Vi kör 50/50 på de löpande kostnaderna än så länge, ändras någon av våra inkomster (eller för all del utgifter) så tar vi den diskussionen då.
Svar på tråden Sambo