• xnfsm

    Hjälp! Panik! Hostar ihjäl mig

    Tror på riktigt att jag kommer att hosta mig till döds. Har världens rethosta som vägrar ge sig. Har fått cochilana hostmedicin men det hjälper inte.

    Snälla, ge tips på vad jag ska göra! Får panik. Hostar så mycket att grannen bankade i väggen. Har varit sjuk (förmodligen viruset) sen i söndags och började må bättre igår morse.

    Ung och frisk i övrigt.

  • Svar på tråden Hjälp! Panik! Hostar ihjäl mig
  • xnfsm

    Tack snälla. Kommer att testa dom tips jag kan testa utifrån vad jag har hemma. Är desperat

  • xnfsm
    Anonym (CORONA) skrev 2020-03-20 22:24:00 följande:

    Stanna hemma! Kan vara Corona.


    Jag är hemma och ja, sannolikt är det nog det.
  • xnfsm
    Anonym (CORONA) skrev 2020-03-20 22:28:43 följande:

    I minst 2 veckor ska du stanna hemma, och gå inte ut i affärer låt någon annan handla åt dig, som lämnar maten utanför lägenheten/huset så du inte smittar ner den personen. Man får vara sjukskriven i 2 veckor nu och få ersättning.


    Men kära du jag har inte befunnit mig i en grotta de senaste månaderna - jag vet vad som gäller . Nu var min fråga inte vad jag ska göra om jag har corona, utan tips mot hosta. Har du några sådana eller?
  • xnfsm

    Jag åt honung på tesked och det lugnade faktiskt hostan lite! Tack för tipset. Vi får se hur det blir ikväll men hoppas jag slipper. Trodde på riktigt att jag skulle hosta mig till döds igår!

    Jag har haft kontinuerlig kontakt med vården under min sjukperiod och vet att man ska vara hemma till man är frisk + två friska dagar. Det finns inga direktiv som säger att man ?helst ska vara hemma 2 veckor efter att man blivit frisk?.

  • xnfsm
    Krafs skrev 2020-03-21 22:15:54 följande:

    Nej, det viktigaste är att du håller dig till trådstarten


    Exakt så.
  • xnfsm

    Hostan har lindrats en hel del. Tack för alla tips. Jag hostar fortfarande extremt mycket på morgonen och kvällen. En annan grej som varit bra är en tesked kokosolja i morgonkaffet. Det mjukar upp. Dock kommer det upp massa otäckt slem... men det vill man ju ändå bli av med.

Svar på tråden Hjälp! Panik! Hostar ihjäl mig