Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stor tumör på äggstocken!! Någon mer?

  Mån 23 mar 17:10 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Mån 23 mar 17:10

  Idag hos gyn upptäcktes en stor tumör på ena äggstocken som tar upp nästan hela magen! ;( jag har haft besvär med urinträngningar, oregelbunden mens mm i säkert ett år men inte sökt hjälp.. Hon trodde det var en sk borderlinetumör då det inte fanns någon vätska i buken. Fick ta blodprov för att kolla alla möjliga cancermarkörer och ska göra CT-röntgen på buk och thorax i morgon. Har fått remiss på snabbspår till Sahlgrenska där dom ska operera snarast då den är så stor. Fick med mig ett papper hem med info om ? utredning för ev cancer?.. är helt vettskrämd och vet inte vart jag ska ta vägen just nu! Någon med erfarenhet av stor tumör på äggstockarna? Snälla dela med er isåfall .

 • Anonym (2 barns mor)
  Visa endast
  Mån 23 mar 17:18 #1

  Hej, hoppas det inte är någon farligt utan istället någon ofarlig tumör.
  För ca 20 år sedan upptäckte min barnmorska en äppestor cysta på ena äggstocken. Givetvis fick jag panik.
  Den var ofarlig.
  Har inga men och har fått 2 barn utan bekymmer.

 • Mån 23 mar 17:43 #2

  Vill inte lugna dig alltför mycket, men så stora tumörer brukar inte vara högmaligna, eftersom de då har hunnit sprida sig till bukhinnan och omgivande organ. Har sett ett par riktigt stora äggstockstumörer, och de har varit godartade.

  Nu vet jag givetvis ingenting om just den här.

 • Tis 24 mar 07:34 #3

  Jag är 44 år och har 2 barn, inga planer på fler barn. Både min mamma och stora syster opererade bort livmodern pga cancer ( dom är friska nu) när dom var 55 resp 50 år. Det känns som om det är lika bra att dom tar bort min också om dom ändå ska operera innan jag får det också :( Är så rädd att det är äggstockscancer!

 • Anonym (2 barns mor)
  Visa endast
  Tis 24 mar 15:55 #4

  Hej igen, jag är i din ålder och hade också valt att operera bort hela skiten om läkaren tycker det är en bra ide.

 • Anonym (Yllet­)
  Visa endast
  Tis 24 mar 16:15 #5

  Bara andas djupt nu och ta inte ut allting i förskott.

  Detta måste klart utredas, ingen här kan säga vad det är eller hur det går, men ni har då troligen anlag för detta i din familj.

  Jag har en vän som fick bröstcancer vid 46 och de hade alla riskgener för det i sin familj. Hon fick veta att hon rent genetiskt hade hela 50% risk att få bröstcancer så hon tog det säkra för det osäkra och tog bort båda brösten med en gång, liksom hennes moster och ett par andra släktingar gjort.

  En sak i taget, ett beslut i taget bara. Hoppas du inte behöver vänta länge på besked.

 • Tor 26 mar 06:16 #6

  Åh denna väntan!! Vill bara få detta gjort nu så vi vet vad det är.. Har inte vågat säga något till min mamma ännu. Min bonuspappa har just genomgått en stor canceroperation och har långt kvar tills han återhämtar sig. Om han ens gör det :( Har sån ångest nu, ser mina barn bli utan mamma...

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll