• jeanette02

    Schema för mina hemskickade barn

    Anonym (ABC) skrev 2020-03-26 07:21:36 följande:

    Ah men, jag har hållit min son hemma hela veckan för att han har luftvägssymtom och inte alls kopplat att pollensäsongen börjat. Han är ordentligt allergisk mot alla pollen så det lär väl bli hemarbete. 

    Vår skola har i alla fall skickat hem schema.

    20 minuter räkna, 20 minuter läsa, 20 minuter skriva och 20 min No och So per dag med tips om att man kan kolla på filmer på UR och t.ex. lilla aktuellt samt spela spel på elevportalen. 


    Hur länge får man vabba nu då? Tycker allt är luddigt, jag menar om ett av mina yngre skolbarn blir hemma resten av terminen med simpel snuva nu, hur ska man lösa det rent praktiskt? Vi har bägge samhällsviktiga yrken (gud så märkvärdigt det låter) men liksom hen kan ju inte sitta hemma och sköta skolgången helt själv. Är sjukskriven precis nu, så just precis nu skulle det fungera men inte lite längre fram. Har dessa barn ändå rätt till skola då? Alltså inte förskola för det verkar man ju kunna starta upp akut förskolor.

    Men skolbarn?
  • jeanette02
    Anonym (ABC) skrev 2020-03-26 15:48:47 följande:

    Alla på min arbetsplats arbetar hemifrån så jag har inga större problem att ha honom hemma. Mest att jag har svårt att få honom att arbeta i böckerna. 

    Jag såg på presskonferensen idag (vilket jag rekommenderar alla att göra, mycket bättre information än de lösryckta delarna som sedan kommer i tidningen) och där pratade Anders Tegnell om just allergisymtom. Det han sa var att om man vaknar på morgonen och känner sig snuvig så får man ta sin allergimedicin och om man då blir bättre så kan man konstatera att det är allergi och ingenting annat och man behöver inte hålla sig hemma. Hoppas det kommer någon sådan grej från skolan också. Är ju inga problem om man kanske får lämna lite senare för att man avvaktar medicinens verkan. 


    Ska kolla den sedan. Nä, det oroar mig lite att kunna få en hyfsat undervisning hemma med 3 skolbarn. Just att få dem att göra det. Det krävs rätt mycket disciplin. Plus att man ju måste vara hemma en hel del om det ska fungera. Där undrar jag hur det är tänkt för de yngre skolbarnen vars föräldrar bör arbeta. Vi i sjukvården så tex. Visst är jag hemma just nu, men det är inte meningen så lång tid till. Hm, det funderar jag över.

    Det låter ju bra att det kommit lite tydligare riktlinjer för allergikerna.
Svar på tråden Schema för mina hemskickade barn