• Anonym (panik­attack­)
    Thu 26 Mar 2020 03:21
    538 visningar
    3 svar
    3
    538

    Overklighetskänsla

    Daz2001 skrev 2020-03-24 20:26:27 följande:

    Snälla kan någon hjälpa mig klarar inte mer. Ska förklara lite kortfattat. För ca 2mpnader sen så sätt jag på jobbet och helt plötsligt så fick jag någon slags attack så allt kändes konstigt visste knappt vem jag var eller vart jag var. Väldigt skrämmande och har inte kunnat släppa en känsla och rädslan. Så här fortfarande någon slags könsla i kroppen att allt känns lite overkligt väldigt obehagligt jag är just nu sjukskriven och har sökt vård men får ingen hjälp pga smittspridning med coronavirus snälla hjälp mig vill ej ha de så här. Jag vet inte vad de beror på. Det har hänt alldeles för mycket runt mig. Har flyttat hemifrån och jobbar ca 200timmar varje månad. Kan det vara de så påverkar mig. Får konstiga tankar att allt detta ska fasna resten av livet och att jag ska bli psykopat eller få en psykos snälla snälla hjälp mig.


    Jag tror du fick en ångestattack förmodligen pga långvarig stress som du inte tagit hand om. Kommer du ihåg hur du kände dig innan eller gjort sista tiden innan det hände?
    Har du fått order om att inte söka vård trots att du mår dåligt?
    Har du kontaktat psykakuten? Du kan alltid ringa och prata med nån där!

    Jag har haft väldigt mycket ångest i mitt liv och fått lära mig olika tekniker för att hantera det genom att kontrollera andningen och slappna av musklerna, bli mindfull. Måste göra detta regelbundet varje dag livet ut. Det hjälper väldigt mycket. Jag lyssnar på olika meditationer på Youtube som har enormt avslappnande effekt på mig. Länkar till några av mina favoriter. De har så många att välja på. Du kommer inte att få en psykos, det är bara ångest och rädsla, men ta reaktionen på allvar för det betyder att kroppen  och psyket är överbelastade.

    Man kan också söka hjälp hos olika sjukgymnaster som är specialiserade på stress och ångest. Lycka till hoppas det blir bättre snart:)







Svar på tråden Overklighetskänsla