Inlägg från: Anonym (Louise) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Louise)

    Barn kränkt i skolan

    Jag tycker det var rätt agerat av läraren. De har sina regler för klassrum och skolan och allt förmånga föräldrar är släpphänta! 

    Mitt ena barn går i 4an nu och de fick veta i förskoleklass att kepsar, mössor osv lämnas utanför klassrummet. Hade de luvtröjor fick luvorna inte vara på huvudet. 

    Och vet ni vad - denna klassen är en helt fantastisk klass för den läraren satte KRAV på sina elever. De lärde sig respektera både varandra och läraren. Är så sjukt tacksam för den läraren då klassen än idag har en enorm grundtrygghet och alla är ok med och mot varandra. Är uppriktigt ledsen för att mina övriga barn inte fått lärare i förskoleklass med samma krav. Frågar man barnen i klassen idag så är deras bästa lärare den första läraren de hade, för de hade tydliga ramar om vad som gällde. Och nä, det var ingen gammal sträng tant utan en käck lärare runt 45-50. 


    Sedan förstår jag att du skulle plocka hem ditt barn. De ringde när han var hysterisk. Lite tid mer er föräldrar är helt rätt, då kan ni lugnt och sansat prata vidare hemma om det hela och sedan uppdaterar du dig i lugn och ro med läraren. Du skrev ju själv att det tog 40 minuter innan du kom. Då hade de säkert ändå försökt locka och pocka och lugna ditt barn en bra stund innan de ringde. 

    Jag säger inte att skolan skall införa aga eller skämshörn, men däremot så vill jag att skolan återinför att de får sätta krav på eleverna från förskoleklass, på respektive åldersnivå. Idag finns det skolor där man inte får sätta ordet "skall" framför, då det är för hårt... Ex "du skall komma i tid till skolan" eller "du skall ansvara för dina egna saker". Vi kan inte linda alla barn i bomull, det kommer gå åt skogen då. (och ja, det är klart att undantag för vissa barn i vissa fall, men de flesta ungar är ändå normala ungar som klarar långt mer än föräldrarna tror!)

Svar på tråden Barn kränkt i skolan