Jag är bara jag skrev 2020-03-29 16:42:59 följande:
Din bvc har fel. Man behöver inte köpa barnmat alls- har jag aldrig gjort till mina. Den är inte ett dugg nyttigare än hemgjord mat. Tvärtom ganska full med vatten. Det man måste tänka på med hemgjord mat är extra järn. Bryt ner paltbröd i gröten och ge leverpastej och blodpudding så har du löst det. Annan mat- ja, går det purea så är det bara att ge. Kokt lax, köttfärs, annan fisk, alla grönsaker utom sallat och spenat. Krydda med allt utom salt och fänkål. Pasta- inte fullkorn då. Jag kokade och mixade och frös ner i iskuber- bara att ta fram det antal man behöver.
Håller helt med om att bvc har fel. Och vill även tillägga att Purre inte är nödvändigt. Vi har kört blw, hela bitar från start.
Om du Ts tänker att du vill köra purre så är det framförallt järnet som är knivigt att få till. Du fick tips om blodpaltbröd i gröten. Jag vill tipsa om att helt enkelt mortla brödet. Så kan du ha i det i alla dina puréer och inte bara gröt. Kan dock vara värt att ha koll så att det inte blir för mycket då. Det är bara att du går in ocj läser riktlinjerna gällande mängden järn.
I övrigt vill jag bara råda dig att ge allt! Så att barnet får uppleva olika smaker. Jag skulle förespråka att göra separata puréer. En med potatis, en med broccoli osv. Just för att allt inte ska bli ihopblandat och bara smaka samma sak.