Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Flerbarnsmammor

    Första graviditeten var hur smidig som helst. Förlossningen var lika smidig, den tog knappt nio timmar och jag fick bara några små bristningar på insidan.

    Andra graviditeten var totalt motsatt. Mycket och kraftigt illamående, jag fick foglossning tidigt och blev sjukskriven. Jag hade en känsla att barnet var stort men min bm tyckte inte jag skulle oroa mig för det eftersom mitt sf-mått låg mitt på medelkurvan. Förlossningen var lika smidig som den första och tog knappt sex timmar. Tyvärr stämde min känsla, barnet var stort och jag fick en total sfinkterruptur grad 4 och syddes på operation i nästan två timmar. Så att första barnet banade väg för det andra stämde absolut inte för mig!

    Tredje graviditeten var något slags mellanting av de två andra. Jag mådde lite illa och hade lite foglossning men klarade av det mesta. Jag fick flera extraundersökningar pga förlossningsskadan och att jag fött ett barn på över 4,5 kg, som glukosbelastning och tul och jag gick även på förlossningsplanering på spec mvc. I v 38+0 sattes jag igång för att inte riskera att barnet skulle bli för stort. Förlossningen var lite seg i början eftersom värkarna inte kom igång men när tappen var mjuk tog de hål på hinnorna och då tog det bara 2 timmar och 45 minuter innan barnet var ute. Jag fick en liten bristning grad 2 och syddes på plats med fyra stygn.

    Tiden efter mina förlossningar har varit väldigt olika. Med första kände jag mig som vanligt efter bara någon vecka. Efter andra hade jag väldigt ont och åt mycket smärtstillande och jag behövde ta laxermedel i två månader för att kunna bajsa. Kroppen tog inte upp tråden jag sytts med utan den kröp ut och skavde vid ändtarmsöppningen så jag var hos bm en gång i veckan i tre månader och drog ut trådbitar. 1,5 år efter förlossningen fick jag träffa en specialist och även om jag blivit bra lagad har jag skador som tyvärr inte går att laga i nuläget. Jag har gått hos fysioterapuet och lyckats komma tillbaka till mitt jobb som idrottslärare. De problemen jag har kvar nu är att jag kan ha svårt att hålla inne fisar och jag får väldigt ont i bäckenbotten om jag står/går länge och när jag har mens. Efter tredje förlossningen kände jag mig bra efter några veckor och de problemen jag fick efter min andra förlossning har inte förvärrats efter den tredje förlossningen.

Svar på tråden Flerbarnsmammor