• Anonym (Vänst­ern borde vara större­!)
    Sun 19 Apr 2020 13:54
    323 visningar
    5 svar
    5
    323

    Vänstern är rätt bra.

    Varför är det så många som ogillar vänsterpartiet?
    Dom borde vara större än dom är.
    Alla får lika mycket  eller små skillnader i lön.
    Lika mycket värda är ju en väldigt bra ideologi.

  • Svar på tråden Vänstern är rätt bra.
  • Sun 19 Apr 2020 14:03
    #1

    Nej, för att varken utbildning eller driv betalar sig idag i Sverige. En person som chansar att den klarar en utbildning måste arbeta väldigt länge innan den ens kommit ifatt den som saknar det.

    Detta skapar på sikt ett samhälle där de som utbildar sig antingen flyr utomlands för en bättre levnadsstandard eller så skiter folk i utbildning generellt för det kostar.

    Då kanske du säger floskeln "men hu hu, utbildning är ju gratis!" , nej det är den inte.. dina föräldrar har redan betalat för den genom skatter, precis som de skulle gjort i ett land utan detta.

    Förutom tillkommer levnadskostnaden vilket sätter en människa i skuld och tar oss tillbaka till de låga lönerna som gör att det tar ännu längre till att betala av sig för att ens tjäna på utbildningen.

    Utbildningen förutsätter dessutom att du läst läkare, ingenjör, naturvetare (kemi/matte) , jurist eller ekonom för att ens ha en chans att gå i plus i slutet.

    Att ha det lika betyder att någon som inte gör ett skit får lika mycket som den som kämpar, det är en orättvisa av högsta sort och leder till ett samhälle där lättja och lathet kommer dominera.

  • Sun 19 Apr 2020 17:33
    #2

    Vänstern är det sämsta partiet av alla.

  • Anonym (Vänst­ern borde vara större­!) Trådstartaren
    Sun 19 Apr 2020 18:07
    #3

    Dessutom är dom flesta emot psykpiller inom psykiatrin. Samt ECT
    Allt är föräldrarnas fel samt samhället.
    Alla är friska och det är ju jättebra!

  • Dr Börje
    Tue 21 Apr 2020 12:42
    #4
    +1
    Anonym (Vänstern borde vara större!) skrev 2020-04-19 13:54:39 följande:

    Varför är det så många som ogillar vänsterpartiet?
    Dom borde vara större än dom är.
    Alla får lika mycket  eller små skillnader i lön.
    Lika mycket värda är ju en väldigt bra ideologi.


    Din logik (eller brist på) snubblar här.

    Huruvida att alla är lika mycket värda har inget att göra med om alla skall ha ungefär lika mycket i lön.

    Att jämna ut klassklyftorna tillämpa lika löner har aldrig fungerat eller ens försökt införas någonstans. Inte i någon av de socialistiska eller kommunistiska länderna ens. Det har alltid funnits en överklass. En partielit som levt på en avsevärt högre standard än folket. Så redan där spricker det. 

    Tanken med socialism och lika löner fallerar mycket på grund av att vi alla är individer och vill olika saker. För en del är det viktigt och åtråvärt att resa mycket, bo fint, segla, ha semesterhus m.m.. Dom är beredda att jobba hårt och målmedvetet för att göra det möjligt. Andra har mer anspråkslösa förväntningar. Nöjer sig med mindre och vill inte jobba lika hårt. Vill inte satsa på lika lång utbildning etc. Det här är beskrivet i grova drag. Det finns dom som drar in en sanslöst massa pengar på väldigt liten ansträngning samtidigt som det finns dom som får en i sammanhanget skämtlön för enorm ansträngning och även lång och kostsam utbildning (sjukvården, poliser etc). Men i stora drag så finns det ett tydligt mönster i att folk med höga ambitioner satsar mer. Andra vill inte satsa så hårt och därmed rättar in sig för en mer anspråkslös nivå. Vi är olika helt enkelt. 

    Jag är väldigt övertygad om att du inte har lust att slå knut på dig själv (utbildning, arbetsbörda, stress, ta finansiella risker etc) och se resultatet av dina ansträngningar till största delen gå dig helt förbi till andra som inte alls ansträngt sig lika hårt. 

    Jag ser själv att socialism skulle vara fint och bra om det hade fungerat. Men det är en fantasivärld. Det som är typiskt för ivrare av socialism är att dom har själva ofta gjort medvetna val som lett till den levnadsstandard som har.

    För att citera Margret Thatcher: "The trouble with Socialism is that eventually you run out of other people's money."
  • Tue 21 Apr 2020 12:49
    #5
    Anonym (Vänstern borde vara större!) skrev 2020-04-19 13:54:39 följande:

    Varför är det så många som ogillar vänsterpartiet?
    Dom borde vara större än dom är.
    Alla får lika mycket  eller små skillnader i lön.
    Lika mycket värda är ju en väldigt bra ideologi.


    Vänstern är för kommunism, googla dess historia och återkom.
Svar på tråden Vänstern är rätt bra.