Inlägg från: Äit |Visa alla inlägg
  • Äit

    BF Januari 2021



    Ingen tvekan om de testen va? ????

    Hade 3 missfall under 2019, så nu håller vi tummarna att det går bra denna gång.

    Fjärde barnet Isåfall, bf 20.1

    Testade idag på BIM.
  • Äit

    Vad roligt, vi börjar bli några stycken!

    Ska vi ha en bf-lista tycker ni?

    Hoppas alla mår bra

    Själv är jag trött och lite orolig men mest lycklig :)

  • Äit

    Jag har precis fått en tid till VUL, 12.6. På en privat klinik, man får inget via regionen vet jag. Den kliniken gör egentligen inte heller VUL men om man haft 3 missfall så gör de VUL. Ska bli så spännande. Är konstant orolig och rädd att det inte ska gå bra....Så nu håller vi tummarna att allt går bra så jag kan åka dit den 12 juni och att allt är bra med lilla babyn då <3

  • Äit

    BF-lista: 

    3 Januari: jagärsåotålig, 29 år, 1:a barnet 

    14 januari: Utvandraren2, 36 år, 2:a barnet

    17 januari: Blirdetenfyra, 35 år, 4:e barnet 

    20 januari: Äit, 36 år, 4:e barnet

    22 januari: Nykär15, 43 år, 4:e barnet

  • Äit
    Nykär15 skrev 2020-05-14 16:16:54 följande:

    Jag har med vul bokat, 2 dagar innan dig. Jag fick det då jag hade utomkvedshavandeskap och opererades i november. Så då skulle jag bara ringa så fort jagblev gravid igen för tidigt vul, väldigt skönt. Nästa vecka tar jag hcg via blodprov med för att se så graviditeten sitter rätt o utvecklas.


    Jo, skönt med vul så att man sedan vet. Blev dock osäker om det är vul jag ska på, är redan i v 10 då? Nåja, ultraljud i vilket fall som helst :)
  • Äit
    Staus skrev 2020-05-15 06:38:29 följande:

    Hej

    Inte skrivit på länge för jag har gått på moln. Tills igår.

    Vi hade sex, ganska hårt sådant. Och sedan dess har jag haft små bruna flytningar vid tre tillfällen.

    Och pga min oroliga personlighet och hormoner så har jag ju givetvis gått i taket.

    Grät hela dagen igår, gick hem från jobbet, kollar trosorna konstant, och som pricken över i:et vågar inte ens kolla gravidapparna för att "få upp hoppet mitt under ett missfall".

    Så här tänker min hjärna:

    okej det är vanligt med bruna flytningar, och säkert så var det pga sexet, allt är okej med blåbäret.

    Så jag tog ett graviditetstest med veckoindikator mitt på Dan och får svaret 1-2 veckor. Vilket gör att min hjärna nu säger att det är en MA.

    Vidare så tycker jag ju även att brösten blivit mjukare.

    1177 säger ju som alla normala att invänta och se vad som sker. Och att prata med barnmorska den 20de då mitt inskrivningssamtal är.

    Känns skönt att skriva ner det... men här lever jag i limboland och ser numera tecken för att jag inte får en bebis i januari.

    mvh jag måste börja med mindfullness


    Åh genomlidit det där tre gånger, förstår dig till fullo!

    Ring barnmorskan och rådfråga. Alltså inte 1177.

    Hur känns det nu?
  • Äit
    Jeex skrev 2020-05-15 10:20:42 följande:

    Grattis! Har gjort en nystartad grupp på fb: bf januari 2021. Såg att någon innan tipsat här om en annan fb grupp. Den var dock för alla som plussar under 2021 och även för partners. Tänkte att det kunde vara trevligt med en grupp bara för oss i januari och utan partners, förbundsland vill man ju kunna skriva av sig :) Du får gärna gå med där. Än så länge bara jag med i gruppen, men tänker att ju fler som plussar ju fler hittar dit :)


    Det finns en privat grupp på Facebook för oss som har bf januari 2021, som en här i tråden startat :) . Man kan skicka pm till henne så lägger hon till en. Vi är några stycken i den gruppen redan. Om man går bakåt några sidor här på Familjeliv så hittar man hennes inlägg. :)
  • Äit
    m12345678 skrev 2020-05-17 19:44:33 följande:

    Ja förstår de, men har läst att symtomen kan komma och gå.. hoppas det är så nu :((( mina bröst är helt som vanliga. Alla har inte symtom, men om man har haft symtom som försvinner är det nog inte bra


    Klart symptomen kommer och försvinner eller förändras. Man har oftast inte ömma, onda bröst hela vägen till förlossningen t ex. Eller illamående.  Senare under graviditeten får man helt andra symptom (förutom den jättestora magen). 
  • Äit
    m12345678 skrev 2020-05-18 11:35:09 följande:
    Okej! Jag kan inte låta bli att vara nervös... Har flera missfall bakom mig. Har 3 graviditetsappar, på två står det v. 7+1 och den tredje v.8 (7+1) vilken ska man gå efter? Är jag i 8 eller 7

    Jag förstår dig, jag har också flera missfall bakom mig. Tråkigt och höra om dina missfal :( 


    Jag brukar gå efter Familjelivs graviditetsuträknare, den har stämt bra i mina tidigare graviditeter med det som UL sedan visat :) 


     


    Du har ju samma vecka+dag på alla tre apparna? 7+1. Du är i åttonde veckan, 7 fullgångna veckor plus en dag :) 

  • Äit
    Bebis2021 skrev 2020-06-30 09:29:36 följande:

    Jag fick veta när jag nu lämnat urinodling (har själv krävt att göra extra urinodlingar samt odla för gbs) att jag är bärare av gbs, har just nu inga bakterier i urinen eller urinvägssymtom, och hade en låg grad av gbs enligt barnmorskan, men blir riktigt orolig över vad jag har att vänta, har ju läst en del och verkar ju kunna gå bra för.många men finns ju även ökad risk för missfall, förtidig födsel osv, så nu går jag och oroar mig massor, någon av er andra som kollat gbs och har/har haft det?? Man kan alltså ge utslag. På det vid en provtagning men längre fram kan de försvinna men har man en gång visat att man har det räknas man som bärare och får i och med det antibiotika vid förlossningen, ni kanske har koll på detta? Men har förstått de som att alla inte vet då man inte på rutin kontrollerar detta hos alla gravida


    Ja jag är bärare. Upptäcktes vid andra graviditeten, kollade igen under tredje. Fick antibiotika vid fl, som nätt o jämt hann verka (föder så snabbt), sen fick vi stanna lite längre på BB för de håller extra koll på babyn. Fråga barnmorskan alla dina frågor, skriv upp alltid när du får en ny fråga, för hon borde veta. Jag har frågat massor just om gbs av mina tidigare bm. Ska t bm nästa vecka så måste fråga henne då om rutinerna igen (dvs påminna om provtagning med andra ord).
  • Äit
    Bebis2021 skrev 2020-07-01 21:01:53 följande:

    Okej tack för ditt svar, men du har aldrig haft några komplikationer kopplat till gbs? Jo hade rätt mkt frågor till mig bm men litar inte alltid på de då jag upplever det kan hanteras olika ändå, så känns bra att höra av andra, men får du inte heller antibiotika under graviditeten om de ibte visar på några bakterier i urinen? Har förstått att de endast är vid symtom/bakterier i urinen som man behandlar under graviditeten, är extra orolig denna gång då mitt MA visade sig bero på enterokocker i moderkakan, har dessutom två komplikationsfria tidigare graviditeter, dock hade jag långvarig vattenavgång vid första förlossningen och fick därmed infektion men allt gick ändå bra, men är ju nu fundersam på om vattnet gick pga att jag kanske hade gbs redan då, nåväl blev ett långt svar men så mkt funderingar man har..


    Hmmm, nej alltså antibiotika i dropp bara vid fl, den är ju för babyns skull. Aldrig fått antibiotika under graviditeten, ska man ha det? Jag har ju haft bakterier i urinen. Månne jag fick en antibiotika kur ändå? Blev osäker nu, måste fråga maken när han kommer hem om han minns.
Svar på tråden BF Januari 2021