Inlägg från: Vonlinne |Visa alla inlägg
  • Vonlinne

    BF Januari 2021

    Mitt första inlägg på Familjeliv så hoppas jag gör rätt. Vi plussade i helgen, beräknat 10 januari om vi förstår det hela rätt. Första barnet så det är verkligen miljarders tankar i huvudet och inte desto mindre av allt kopplat till Corona. Är det första barnet för er andra? Och hur tror ni vi med BF i januari kommer påverkas? Hoppas starkt på att det lagt sig lite tills dess.

  • Vonlinne
    Frisko skrev 2020-05-12 17:54:48 följande:

    Jag är i vecka 7 (6+4) och jag känner till och från ett ?tryck? längst ner på vänster sida av magen. Ibland får jag ett hugg och ibland känns det mer som att jag fått ett litet slag och så kan det ?dunka? lite efteråt? Är det någon som känner igen sig? Jag kanske har känt såhär i en vecka nu. Men som sagt, jag känner inte detta hela tiden utan till och från


    Jag är i vecka 6 och kände under några dagar förra veckan att det högg till, typ krampade, långt ner i magen, lite mer till vänster. Googlade massa som alltid och det verkar va vanligt, livmodern växer tror jag. Men det stod också att det kunde va urinvägsinfektion. Gjorde inte ont när jag kissade eller så men ringde 1177 som gav mig en jourtid till läkare. Läkaren tog urinprov där det inte gick att säga säkert men inte heller utesluta uvi så jag fick penicillin. Nu 3 dagar senare känner jag inte de där kramperna längre. Läkaren sa även att smärta/obehag från nedre delen av magen kan va fullt normalt. Så ja, förvirrande och vet inte om svaret gav dig något men ????
  • Vonlinne

    Ja grattis på er och oss!

    Mår så fruktansvärt illa jag, kan inte låta bli att va avundsjuk på er som känner hunger haha men förstår såklart att inte det heller är så kul. Men ärligt talat, hade män varit gravida tror ni inte de hade klagat tills de fått någon slags gravidpenning hela graviditeten då? Förstår inte hur jag ska orka jobba 8 månader till om jag ska må såhär. Tillåter mig att klaga lite men självklart är allt värt att få en liten och tacksamheten är enorm osv, MEN ändå haha! Någon som känner igen sig lite?

  • Vonlinne
    m12345678 skrev 2020-05-13 16:53:47 följande:

    Hej! Hoppar in här bf enligt appen 4/1 är i vecka 6+2. Jätte rädd att få missfall. Har inte speciellt mycket symtom förutom trötthet. Ömma bröst som kommer och går, ingenting idag =( blir super orolig någon mer som har så? Testade cb med veckoindikator gravid 1-2 v, 2-3 v och igår 3+.


    Grattis!! Och grattis till den medföljande oron som verkar va en del i det hela! Likadant med mina bröst och med andra symtom, ibland känns allt som vanligt och ibland är de hårda o ömma som fan. Förhoppningsvis kan vi andas ut efter v 12 och fram tills dess försöka va glada åt att vi kan bli gravida.
    Utvandraren2 skrev 2020-05-13 16:38:09 följande:

    Kan trösta med att illamåendet för det mesta går över i andra trimester.


    Ja jag försöker ha fokus på det! ;)
  • Vonlinne
    Anonym (A) skrev 2020-06-12 21:30:22 följande:

    Någon som är i v 10+4 typ? Jag har jätteont långt ner i ryggen när jag går, hugger i skinkan. Sen har jag värk inne i underlivet liksom i själva benet i underlivet inuti? Konstig förklaring men låter det här konstigt?


    Är i v 10. Första gången jag är gravid så absolut ingen expert men det du beskriver låter som tidig foglossning vilket enligt massa sidor verkar va helt normalt. Jag har också känt av värk inne i ?underlivsbenen?, ev lite extra när jag ansträngt mig. Blir det värre för dig när du anstränger dig?
  • Vonlinne
    Anonym (Folsyra) skrev 2020-06-12 22:25:19 följande:

    Beklagar era missfall!

    Ni som fått missfall har ni tagit folsyra hela graviditeten?

    Upptäckte jag tar 1milliegram istället för 400mikrogram som de rekommender, är det farligt?


    Äh det kan omöjligt va farligt, enligt min bm kissar man ut det överflödiga om man tar för mycket folsyra.
Svar på tråden BF Januari 2021