Inlägg från: Malunken |Visa alla inlägg
  • Malunken

    BF Januari 2021

    Efter 3 missfall (senaste 21/4) vågar jag inte riktigt lita på att det ska gå vägen den här gången heller även om strecket på graviditetstesten bara blir starkare. Jag testade positivt första gången BIM +2 den 22/5 och är nu i vecka 6 (5+4). BF är 25/1 2020, om allt fortsätter som det ska.

    Jag har en lite mer komplex graviditet än normalt då jag dels har Ehlers-Danlos syndrom (en genetisk bindvävsdefekt) i botten, dels har ökad risk för blodproppar och behandlas med Fragmin istället för Waran iom planerad graviditet. Sedan har jag även en förlamning efter en skada i nacken. Kommer därför att följas av specialistmödravården utöver MVC.

    Ska till specialistmödravården på onsdag för kontroll av dos på Fragminet. Det pratades om att eventuellt göra ett tidigt VUL för att kontrollera att graviditeten ser bra ut innan dess att vi justerar medicinen. Jag hoppas det blir av, vore mer verkligt om man fick se det lilla livet och hjärtat slå där inne!

    Ha en fin dag alla blivande mammor/föräldrar.

  • Malunken
    m12345678 skrev 2020-05-31 20:33:30 följande:

    Jag är i vecka 9 8+6. Jag tycker jag har mindre och mindre symtom. Lite molvärk ibland, men illamående har försvunnit, känner mig inte speciellt trött.. brösten ömmar olika från dag till dag.... bör ja vara orolig? Har flera missfall bakom mig


    Förstår att du känner dig orolig, har också haft flera missfall.

    Jag tror dock inte minskade symptom, så som minskat illamående är något att oroa sig för när du kommit i vecka 9. Vad jag har förstått kan illamåendet variera under graviditeten, vanligast är illamående under de första veckorna då kroppen reagerar på ökad mängd hormoner. När det gått ett tag brukar illamåendet minska då kroppen "ställt in sig" på den ökade mängden hormoner, men vissa mår illa hela graviditeten. Vad gäller molvärk så kan de ju vara så att just nu växer inte livmodern så mycket och därav ingen "växtvärk"?

    Om du däremot får en blödning eller ont i magen samtidigt som dina symptom minskar så känns det mer alarmerande. Men jag är ingen barnmorska och väntar mitt första barn så jag talar bara utifrån vad jag själv läst när jag oroar mig. Om känner dig mycket orolig kan du ju alltid kontakta en barnmorska för rådgivning.
  • Malunken

    Är nu i v. 6+1 enligt beräkningarna. Har precis varit på första ultraljudet för att konstatera att graviditeten ser korrekt ut innan vi justerar in dosen av Fragmin. Jag hade förväntat mig att se lite hjärtslag där inne men till min besvikelse syntes "bara" hinnesäcken. Ultraljudet gjordes via magen och inte VUL trots tidig graviditet då läkaren tyckte att det räckte med ultraljud via magen för att konstatera graviditet i livmodern, även om bilden troligen inte var lika tydligt som om det gjorts VUL.

    Såklart blev jag jätteglad över att se tecken på ett litet liv där inne och att graviditeten är på rätt ställe. Men jag kommer inte våga tro på att det "lever" som det ska förrän jag ser hjärtslag där inne.

    Betyder detta ultraljud att jag inte är i vecka v. 6+1 utan snarare v. 5? I så fall fick jag tydliga graviditetstest redan i v.3 (är det ens möjligt?)



    Eller utvecklas det inte som det ska?! Känner mig väldigt orolig nu... ???? Vad ska jag göra?

  • Malunken
    AndraSladdis skrev 2020-06-03 21:12:50 följande:

    Vad baserar han omdömet v5 på? Känns inte konstigt för mig att man inte kunde se hjärtat på UL, det är ju lika stort som vallmofrö typ? Jag är också i v 6+2 och superorolig, inte minst för försvunna graviditetssymptom, men jag tror inte det finns något annat att göra för oss än att vänta och se tyvärr. Har också VUL bokat v. 7+0.


    Jag förstod det som att han baserade det på just att han inte kunde se mer än hinnsäcken och att graviditeten då måste vara 5+0. Det gick liksom inte att se någon början till foster. Men eftersom han gjorde UL istället för VUL så känns det som de kanske är missvisande. Det kanske hade synts mer vid VUL, så jag hoppas att de blir VUL nästa torsdag.

    Det är påfrestande att gå omkring och oroa sig, men precis som du säger går de inte göra annat än vänta.. En evighet känns det som.. Hoppas VUL nästa vecka visar att allt ser bra ut för oss bägge!
  • Malunken
    AndraSladdis skrev 2020-06-03 21:07:13 följande:

    Jag tycker också det är jättetråkigt att sambo inte får följa med på tidiga VUL, känner att jag absolut skulle vilja ha honom där och inte minst om det råkar vara ett tråkigt besked. På min klinik fick han följa med på IVF (äggplock, återföring) men däremot inte på UL.


    Jag instämmer också! Hade gärna sett att min sambo följer med nästa vecka ifall det visar sig att det är missfall. Kommer vara tungt att få ett sånt besked på egen hand.

    Och om nu allt ser bra ut så vill jag ju att sambon ska få se beviset på livet som finns där inne. Jag känner ju ändå av graviditeten, sambons enda möjlighet än så länge är ju att se på ultraljud.
  • Malunken
    AndraSladdis skrev 2020-06-04 22:06:29 följande:

    Malunken och Nykär15:

    Vi har gjort upp en plan att min sambo väntar i bilen och jag kommer att fråga kliniken om han kan få se via FaceTime i min mobil. Kanske ni också kan göra något liknande?


    Låter som en bra kompromiss ändå, om de tillåter att man filmar eller videolänk. Jag hoppas att reglerna kanske har ändrats lite när det är dags för RUL.
  • Malunken
    Nykär15 skrev 2020-06-10 15:43:58 följande:

    Nu är vul gjort och jag fick se en otroligt söt liten böna med pickande hjärta som satt på plats som hen skulle i livmodern <3 så lättad!


    Åh vad skönt att höra! Grattis till dig/er :D

    Jag är sjukt nervös och orolig inför mitt UL/VUL imorgon. Har haft blödningar till och från sedan i söndags. Inga stora blödningar, det har aldrig blödit tillräckligt för att fångas av binda, men är ändå orolig att det ska vara missfall. Vi får se imorgon!
  • Malunken
    Nykär15 skrev 2020-06-10 21:47:44 följande:

    Jag hade lite blödningar i vecka 5, men sen vart lugnt, behöver inte vara någon fara. Håller tummarna för dig i morgon <3


    Ah okej. Nej, de är nog bara tidigare mf som gör mig nojig över att jag har blödning. Men nu vet jag att det inte är mf, (ännu) kom precis från ultraljudet men skriver om det i ett separat svar.
  • Malunken

    Idag har jag äntligen varit och gjort nytt ultraljud, en vecka sedan sist då bara hinnsäck syntes. Har varit väldigt orolig sedan i söndags eftersom jag började blöda men har verkligen försökt tänka att det inte måste betyda missfall utan kan vara annan blödning.

    När jag kom in till läkaren började vi med samtal först och jag berättade om blödningarna, hon sa att det är vanligt i tidig graviditet och eftersom det inte är några större mängder är hon inte orolig. Dessutom har jag Endometrios och det kan tydligen också bidra till att jag blöder.

    Läkaren började med vanligt UL och satt helt knäpptyst och vred och vände på ultraljudssonden fram och tillbaka, jag trodde såklart att det berodde på att inget syntes längre och att jag fått ytterligare ett missfall. Men efter några nervösa minuter kunde jag till stor glädje få se ultraljudsbilden och nu syntes gulesäck och ett litet foster! För att få en bättre bild så valde hon att byta och göra VUL istället. Där kunde jag äntligen se det lilla hjärtat slå <3 Så himla fint!

    Läkaren gjorde lite mätningar och berättade att hon bedömde att jag var i v6 (vilket stämmer bra med ultraljudet förra veckan), hon kunde inte uppge specifikt hur många dagar. Hon mätte CRL som var ca 3,5 - 3,8mm. Hon sa att detta var lite i underkant, men eftersom hjärtat slog så anser hon fostret som viabelt. Det är fortfarande de kritiska veckorna och bara tiden kan utvisa om fostret fortsätter utvecklas som det ska eller inte.

    Hon sa att om blödningen ökar ska jag kontakta gynakuten för att utvärdera eventuellt missfall. Men just nu så lever lilla räkan där inne och så hoppas jag att det förblir!

  • Malunken
    NiMi12 skrev 2020-06-11 12:19:49 följande:

    Det blev ingen januaribebis för mig. Missfall bekräftat idag. Lycka till alla ni andra <3


    Beklagar.. Missfall är alltid tufft. Tänker på dig/er <3
  • Malunken
    Nykär15 skrev 2020-06-11 20:40:06 följande:

    Min mättes med lite mindre igår men läkaren var nöjd med vad hon såg och sa att jag ska vara positiv, hjärtat slog på lilla kotten <3 det är svårt med oro och tiden går långsamt framåt. Hoppas det blir NIPT för oss i vecka 28. Då är jag vecka 10+5


    Okej. Ja de var ungefär det budskap min läkare också hade, att hjärtslagen gör att hon bedömer att fostret har potential att överleva även om de är lite litet. Hittade dock en tabell över CRL dag för dag från dag 40 och den gör att jag känner mig lite lugnare över att antalet mm kan variera.

    Har dock fått mycket mer "mensvärk" smärta nu ikväll och en liten tendens till ökning i blödning. Skulle haft mens nu om jag inte var gravid så jag gissar att de är därför jag blöder och har lite ökad värk.

    Ska tillbaka till specialistmödravården den 23 för ny kontroll av dosen på Fragmin. Om jag fortsätter att blöda smått till dess kommer jag nog be om nytt ultraljud för att kontrollera att allt fortfarande är okej. Tänker om de är missfall är det ju onödigt att ta blodprov och justera dos på medicin.

    Men jag hoppas blödningen avstannar så att jag kan släppa oron pga det.
  • Malunken
    AndraSladdis skrev 2020-06-11 21:44:19 följande:

    Grattis! Vad skönt.

    Men är det verkligen i underkant i vecka 6 med 3.5mm? Jag läste i tabellerna att 3.6mm är medel för 6+0, dvs. vecka 7?


    Tack, tyvärr var lyckan kortvarig. Igår kväll kraftig smärta i magen och tendens till ökad blödning. Var upp vid 04 inatt för något kändes konstigt. Gick på toa och det sa plums i toan av en clementinstor blodklump och sedan rann det en stund innan blödningen lugnade sig lite.

    Jag har också läst att de inte är så särskilt avvikande på nått sätt. Så jag vet inte riktigt.
  • Malunken
    NiMi12 skrev 2020-06-11 23:17:50 följande:

    Tack, ja svårt att släppa att det blev ett mf <3

    Men skönt att läsa att det gick bra för dig idag. Stort lycka till <3


    Förstår det.. Har haft två missfall och misstänker starkt att det tyvärr inte gått bra denna gången heller.. Fick kraftig smärta och kraftig blödning inatt..
  • Malunken

    Fick en akuttid på gyn 10:30 idag för att kontrollera om graviditeten är kvar eller om blödningen och smärtan inatt var ytterligare ett missfall. Har haft två missfall (egentligen tre man det tredje var längre tillbaka) på raken och nu eventuellt tredje på rad.

    Håll tummarna för att det bara var blodkoagel pga jag står på blodförtunnande och att lilla myran finns kvar där inne.

  • Malunken

    Är helt förkrossad.... Det liv jag såg igår finns inte mer..... Det som kom ut vid 04 var förmodligen hinnsäck och graviditet för det enda som syntes på ultraljud idag var spår (blod och koagler) där graviditeten suttit i livmodern....

    Nytt återbesök om 10 dagar för att kolla allt kommit ut.

    Önskar er alla andra lycka till <3 Det blev ingen januaribebis för oss men vi får inte ge upp!

  • Malunken
    Clara87 skrev 2020-06-12 11:48:29 följande:

    Jag beklagar!! Hoppas att det går komplikationsfritt och att du slipper vara med om detta igen!!


    Tack snälla. Det hoppas jag också. Dessvärre så tycker jag att blödningen avtar nu och då är det massa rester kvar som inte kommit ut...

    Just nu är det riktigt tufft... Har tagit mig ut från toaletten på sjukhuset efter att ha suttit där och tokgråtit i över 30min. Sitter ute nu och nu kommer tårarna i omgångar, försöker tänka att det kommer gå bättre nästa gång. Att fostret inte utvecklades som det skulle och att det var bättre att det hände nu än senare i graviditeten.

    Kommer även få göra utredning eftersom jag nu haft 3 missfall i rad... Men det hjälper ändå inte mot att världen rasat just nu.
  • Malunken
    NiMi12 skrev 2020-06-12 11:53:23 följande:

    Är så ledsen för din skull. Att kastas mellan hopp och förtvivlan.

    Vi för försöka igen båda två. Kramar!


    Tack. Ja ursh! Verkligen som att dansa på moln till att brinna i helvetet... Från en dag till en annan. Livet är skört!

    Absolut! Det gäller att inte ge upp. Kramar tillbaka!
  • Malunken
    Nykär15 skrev 2020-06-12 16:00:03 följande:

    Så förfärligt! Så ledsen för din skull :( många kramar!


    Tack. Det är och har varit en tuff dag. Har landat lite i det nu och gråter inte längre så fort jag tänker på det. Jag får hoppas det går bättre nästa gång! Kramar
Svar på tråden BF Januari 2021