Inlägg från: Novis1991 |Visa alla inlägg
  • Novis1991

    BF Januari 2021

    Hej! Min BF är 5/1-2021. Har haft molvärk (känns precis som mensvärk), stenhårda och ömma bröstvårtor, trött och hård i magen.... jag har blivit provrörsbefruktad då jag och min man försökt i flera år utan lycka. Jag blev då överstimulerad av detta när ägget väl fäste sig och fick därför ligga en vecka på sjukhuset.

    Det positiva med IVF och ÖS är att jag fått många kontroller och ultraljud. Har därför följt det lilla embryot från insättning till nu i vecka 7. På onsdag ska jag få se det igen och om allt ser bra ut kan jag lämnas över till BVC - är förhoppningsfull men ständigt orolig för MF. Kul med en grupp med andra i samma stadie :)

  • Novis1991

    31 december: Lisa, 35 år, 7e barnet.

    1 Januari: Frisko, 28 år, 1:a barnet

    2 Januari: Jessyhs, 30 år, 2:a barnet

    3 Januari: jagärsåotålig, 29 år, 1:a barne

    4 Januari: Huipph, 26 år, 1 barnet

    5 januari: ch90, 30 år, 1:a barnet. Novis1991, 29 år, 1:a barnet.

    6 januari: snobi, 34 år, tredje barnet,

    Staus 34år, 2:a barnet.

    10 januari: Idorina, 30 år, 2:a barnet

    11 januari: Tildurrr, 23år, 2:a barnet

    12 januari: Kristina27, 27 år, 1:a barnet

    14 januari, LucyLoo, 31 år. 2:a barnet. Linköping

    14 januari: Utvandraren2, 36 år, 2:a barnet

    16 januari: sandra88, 31 år, 1:a barnet, Linköping

    17 januari: Blirdetenfyra, 35 år, 4:e barnet

    19 januari: tessibessi, 30 år, 1:a barnet

    20 januari: Äit, 36 år, 4:e barnet

    21 januari: blommaren, 29 år, 2:a barnet

    21 januari: Linxi, 28 år, 1:a barnet

    22 januari: Nykär15, 43 år, 4:e barnet

    25 januari: NiMi12, 41 år, 2:a barnet

    26 januari: Cykelstöld, 32 år. Första barnet. Eskilstuna

  • Novis1991

    Nån mer i vecka 9 (själv är jag 8+3) och börjat få mage? Alltså det går liksom inte att dölja att det är en gravidmage på mig nu.

    Jag har gjort IVF och blev överstimulerad, så magen har ju redan varit stor pga vätska i början på graviditeten. Så det jag tänker är att den kanske tänjdes ut då och har nu lättare att bli stor igen eller är det vanligt att ha synligt gravidmage i vecka 9?

  • Novis1991
    Nykär15 skrev 2020-05-31 07:21:31 följande:

    Min mage svullnar fort! Är ju pga att tarmarna arbetar långsammare och svullnar, mer gas och vätska som gör en svullen. Själva bebisen tar ju ingen plats ännu tyvärr :)

    Men, den är likväl svår att dölja!

    Har nytt jobb på måndag och chefen vet redan att jag är gravid (ändå bara tidsbestämt vikariat) och kommer denna gången vara öppen även om det är tidigt då jag inte känner någon av dem sen innan eller bor på samma ort. Enklare så när jag mår illa osv, att de vet att jag inte är sjuk.

    Men jag brukar ha rätt tydlig mage tidigt som sagt men tänker att det bara är mysigt och gör det mer verkligt för mig :)


    Jamen gött att höra! :) jag blev orolig att jag kunde ha fått en överstimulering igen när magen plötsligt blev större igen, kändes så tidigt. Men jag har inte ont som då och det blir ju som du säger mer verkligt när magen kommer fram :) Jag har också berättat för dom närmaste - speciellt kollegor så dom vet när jag är sliten eller jobbar hemifrån. Det är skönt att slippa dölja och känna stress om man inte kan prestera :)
  • Novis1991
    jvck6 skrev 2020-06-02 09:30:33 följande:

    Min sambo är nu i v6+3, väldigt tidigt men jag vill förbereda då jag känner på mig att denna kommer stanna! Men något som oroar oss nu i coronatider är ifall jag ens kommer få följa med till barnmorskan när det väl är dags. Hur går det för er? Det är ju faktiskt lika mycket mitt barn och något vi ska gå igenom tillsammans. Jag är supertaggad verkligen och blir magiskt jävla besviken om detta virus hindrar mig från att delta vid ultraljud etc.


    Det är så trist att den andra föräldern blir lämnad utanför i denna process - för som du säger så är det bådas barn och inte nog med det, nu kanske jag talar för mig själv men, som gravid känns det bra med en till person med i rummet som också kan ta in info och stötta.

    Jag har haft mycket besök på sjukhuset då vi gjort ivf och tyvärr fick inte min man följa med på varken ägguttag eller insättning. Han fick lämna sin sperma i ett rum och sen åka hem och vänta. Jättetråkigt då det också var en del av vår resa att få till det här barnet. Vi sökte sen filmer på youtube så han skulle få en bild av hur det gick till då jag inte riktigt kunde förklara mer än från min POV...

    Hursomhelst så verkar restriktionerna variera. Jag pratade t.ex. med en barnmorska som sa att dom nya reglerna var att partner fick följa med medan när vi kom till MVC sa hon att partnern inte fick följa med på UL. Mycket oklart. Tänker därför fråga inför varje besök och se om det kan gå bra någon gång.
  • Novis1991
    AndraSladdis skrev 2020-06-03 21:07:13 följande:

    Jag tycker också det är jättetråkigt att sambo inte får följa med på tidiga VUL, känner att jag absolut skulle vilja ha honom där och inte minst om det råkar vara ett tråkigt besked. På min klinik fick han följa med på IVF (äggplock, återföring) men däremot inte på UL.


    Ja, det är ju det som är så lustigt. Att restriktioner inte är lika överallt.

    När jag låg på sjukhus så fick jag göra covid test och slussas in på gyn-avdelningen. Jag frågade efter några dagar när jag mådde bättre om jag fick åka ner till centralhallen och ta en fika med min man men fick svaret att det inte gick pga restriktionerna. Samma dag fick jag åka hem på permis. Med andra ord fick jag då plötsligt träffa min man och t.o.m. sova i samma säng. Nästa morgon fick jag åka tillbaka till avdelningen för provtagning. Denna gång gjordes inga tester utan jag kunde då vandra upp på avdelningen helt själv och lägga mig på rummet. Denna gång blev jag inlagd igen pga sämre resultat. Såååå... restriktionerna följs väldigt sporadiskt.
  • Novis1991
    SofiaSamuelson89 skrev 2020-06-13 17:45:33 följande:

    Jag går in i vecka 12 nu i helgen eller så gick jag in i går. Har två olika appar nämligen haha.! Jag mår fortfarande jätte illa om jag inte tar mina receptbelagda illamående tabletter. Hur mår du sj?


    Kul! Förutom illamåendet dock... jag går in i v. 12 på onsdag :)

    Jag har mått sådär ganska länge med att jag fått blodsockerfall varje morgon och varit väldigt trött men annars har det ändå varit helt ok! Bara svårt att komma igång på morgonen. Tycker att vecka 11 har varit rätt seg. Tycker inte jag känt så mycket symtom eller haft känslor och då blev jag orolig att nåt stannat av men nu i natt har jag snarare haft som en ?fladdrande? känsla i magen så någonting ligger det ju där :) min mage har blivit väldigt synlig faktiskt, ser gravid ut. Hur ser det ut för dig?
  • Novis1991
    SofiaSamuelson89 skrev 2020-06-14 16:45:52 följande:

    Ajdå det lät inte kul! Så har jag känt till och från sens jag plussade, att nått är fel. Speciellt efter allt man läser om missfall och allt som hör de till. Bokade till och med ett tidigt ultraljud privat i Gbg nu på torsdag, vill se så att allt verkligen är som det ska Når ska ni göra ert första?

    Ne min gravidmage stans inte alls. Dock så är jag väldigt svullen i den vanliga magen eller vad man ska säga haha. Ser nere vid blygdbenet att det börjar buckla ut lite, men inte så att någon annan än jag skulle märka det.

    Men jag hoppas att det kanske börjar synas hyfsat snart :) Så slipper jag bara så plufsig ut haha!


    Smart med extra UL! Säg hur det gick sen! :) jag har möte med BM den 13/7 men får vänta på UL till 6/8. Tänker samtidigt att hon kanske kollar magen lite den 13e så jag kan känna mig lite lugnare :)

    Haha! Ja, jag är glad att magen har börjat puta ?på rätt? ställen så jag kan känna att det är ok att börja ha lite mammakläder istället för bara större kläder. Känner ändå att den liksom ser gravid nog ut för det :)
  • Novis1991
    SofiaSamuelson89 skrev 2020-06-16 08:14:22 följande:

    Ja jag känner att det ska bli skönt att se hjärtat och speciellt att det inte är två haha! De två sakerna är mina största rädslor, att hjärtat inte slår och att det är två. Har tvillingar på mammas sida nämligen. Jag har ju mått så dåligt och sett tvillingar flera gånger de senaste veckorna haha! Dock är ju detta inte ett tecken, men blir ändå nojig.

    Ja men det förstår jag att du är Är det ditt första eller andra möte hos BM? Okej men då är det ju nästan samma som mitt är. Jag ska göra mitt UL genom ?vården? den 11/8. Å då ska jag be dom säga vad det är för kön. Hur har ni/du tänkt göra med det?

    Vill ni veta eller inte? Fördel? Nackdel?

    Å jag ska absolut säga hur allt gick på torsdag!


    Haha! Ok! Nej man vill ju se ett hjärta absolut! Jag eller min man har inte anlag till tvillingar men av någon anledning har jag många gånger tänkt att det kanske är det... konstigt eftersom jag sett det lilla embryot, samt VUL i vecka 7 pga att jag gjorde IVF och blev överstimulerad och skulle då undersökas att vätskan skulle gått ner. Då fick jag se ett litet litet hjärtslag :)

    Den 13/7 blir mitt första möte efter inskrivningen. Med kön tänker jag att jag vill veta om chansen finns, har inte för avsikt att det måste bli en överraskning. Tänker ju att könet inte spelar någon roll egentligen eftersom det ändå inte säger nåt om vad det är för en liten personlighet där inne ändå, men känner också att det är mysigt att kunna börja hänvisa till magen som det ena eller andra. Vet inte varför egentligen :) jag vill väl på nåt sätt få all info jag vill om vem det kan vara där inne och när man inte kan få så mycket mer än kön och potentiella sjukdomar och dylikt så tar man allt man kan få! :D
  • Novis1991
    SofiaSamuelson89 skrev 2020-06-16 21:43:36 följande:

    Okej så ni gick den vägen :) Å va skönt att ni redan har fått se ett hjärtslag!

    Ja men jag är lite sån med, angående överraskning. Men jag kommer säga till dom att kan dom inte säga med 99% säkerhet att det är en tjej eller en kille, så behöver dom inte säga något. Känns ju bara onödigt, Speciellt om man då tror det är en ?kille? hela graviditet och ut kommer en tjej haha. Dock blir den ju älskad oavsett.


    Hur känner du nu? Jag vet inte vad det är med mig men jag tänker hela tiden att något är fel och att graviditeten stannat av. Har inte fått nån blödning, får ibland små värkar och magen putar fortfarande ut men ändå så googlar jag ständigt symtom på avstannad graviditet. Kanske är det för att det inte skett så mycket nytt på senaste. Har du några ?minskade? känningar eller känner som att det står still?
  • Novis1991
    SofiaSamuelson89 skrev 2020-06-20 10:03:06 följande:

    Hej! Nu känner jag mig lugnare efter Ultraljudet i torsdags. Fick se ett hjärta och hon ville säga att jag va i vecka 12+5 och inte 11+5, vilket vore väldigt konstigt. Men det va en liten där inne som sprattlade som bara den.

    Jag känner precis som du innan. Jag har ju dock mått väldigt dåligt nästan hela min graviditet. Har receptbelagda illamående tabletter, så om mina symptom skulle försvinna så hade jag märkt det med en gång. Det du säger med värkar har jag med eller kanske snarare som att det hugger i magen och det kan göra väldigt ont. Men jag hade detta innan UL och allt va helt normalt i min graviditet.

    Ja det kan nog bli så när så mycket nytt händer, inte bara fysiskt utan psykiskt också. Allt är en anpassning och man kommer nog alltid vara orolig. Men du va i vecka 11 eller 12 va? För då sägs det ju att symptomen kan avta och att man kommer in i så kallade ?spökveckor?. Det kanske är det som händer ju?


    Vad skönt att du fått se livet där inne!! :)

    Jag är i vecka 12 (11+4) och det är kanske som du säger endast spökveckor. Mår liksom mycket bättre nu och det är ju konstigt men av någon anledning känns det negativt. Men som apparna säger så är det ju även vanligt efter v.12. Nu längtar jag bara efter ultraljudet!

    Men är det någon som vet om det finns symtom för avstannad graviditet? Eller är det endast ett UL som kan avgöra det?
Svar på tråden BF Januari 2021