Inlägg från: Anonym (Baby28) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Baby28)

    BF Januari 2021

    Hej allesammans,

    Jag har följt denna tråd sedan jag plussat men inte skrivit något. Jag hänger gärna på.

    Jag är idag i vecka 11 (10+1). I vecka 9 (8+1) blödde jag en färsk blödning. Som vid en vanlig mens! Blev jätte rädd för MA. Min sambo ringde 1177 vid två tillfällen den dagen för jag klarade ej av att prata. De sa att det inte måste vara missfall men att det kan vara det i och med att blödningen va riklig och färsk. Vi ville åka in till Gynakuten men fick information om att missfall sköter oftast sig själva, Gyn akuten kommer ej göra någon undersökning för ett MA så tidigt därför ska du inte åka in. De bad mig kontakta barnmorskan på måndag istället.

    Jag mådde fruktansvärt hela helgen. Detta hände en fredag och jag klarade inte av att göra någonting hela helgen. Jag bara låg i sägen. Jag blödde dagen därpå en färsk blödning. Och sedan bruna enstaka droppar i 3 dagar.

    Barnmorskan blev jätte chockad över vad jag fick för respons på 1177. Hon hänvisade mig till gynakuten och sa att hon ej kunde göra något för hon gör ej ultraljud och närmsta tid hos deras gynekolog är om 3 veckor.

    Jag åkte till gynakuten. Sjukt nervös och ledsen. Jag fick otroligt bra bemötande. Allting var bra tack och lov! Hoppas detta hjälper någon där ute. Även om blödningen är färsk och fortsätter behöver det ej vara farligt.

    Gynakuten undersökte mig noggrant men kunde ej se vart blodet kom ifrån. Jag blödde inte när ja va där men man såg torkat blod i mina flytningar.

    För övrigt. Så mår jag sjuuuuukt illa! Kräks en gång per dag från vecka 7. Ni som hade problem med illamående när gick det över för er? Klarar ej av illamåendet det tär på psyket ????

  • Anonym (Baby28)

    Har mått så sjukt illa fram tills nu (11+6). Det är ett under att jag lyckades ta mig till mottagningen och genomföra nipt i måndags. Hoppas så positiva resultat ????????. Där jag gjorde nipt tar det endast 5 dagar innan svars resultaten kommer så hoppas på svar under morgondagen ????

    Jag har en liten fråga till er. Äter ni smörgås pålägg som vanligt. Jag har undvikit alla pålägg förutom hushållsost sedan har jag pratat med många vänner som tycker jag överdriver extremt mycket och är onödigt rädd. Äter ni alla smörgåspålägg som vanligt?

  • Anonym (Baby28)
    FiaW skrev 2020-07-16 14:29:26 följande:

    Hoppas du ska få ett bra svar på Nipt!

    Jag älskar tex rökt korv som pålägg, men har inte ätit det sen jag blev gravid. De säger att om man kan hitta en paket där pålägget är förpackat för max en vecka sen så är det okej att äta och att man har det i frysen i 3 dygn. Jag har gjort så istället att jag har köpt en hel rökt korv och fryst den i 3 dygn och skivar sen upp den själv. Känns okej att äta då tycker jag.


    Jag fick mitt NIPT svar idag bara 4 dagar efter att jag gjorde provet. Jag gjorde testet på VasaMamma i Odenplan ifall någon undrar. Bebisen är frisk och allting visade sig vara bra. Det är en orolig lättnad.

    Tack för ditt svar. Åh jag har lite ångest har läst mycket om det och det som du säger det ska högt ha varit förpackat i 7 dagar. Nu har jag ätit kyckling pålägg som varit förpackade 9 dagar! Hoppas allt är okej ändå! Känns som att man kommer vara evigt orolig.

    Jag fick svar på NIPT idag men jag fick ej reda på kön. Min familj ska göra en gender reveal till mig på lördag och när jag var hos barnmorskan så bad jag dem ej ge mig svar på könet utan meddela min syster. Nu är jag sååå sjukt nyfiken.

    Är det någon som testat denna kalender. carolaekman.fi/forutsag-din-bebis-kon/

    Stämde den på er?
  • Anonym (Baby28)
    Utvandraren2 skrev 2020-07-16 19:30:22 följande:

    Jag får höra och märker på andra att de tycker jag överdrev på första graviditeten. Men köttpålägg tänkte jag inte på då, annat än salami.

    Den här gången har jag ätit köttpålägg trots att jag vet, men väljer den färskaste förpackningen. Har också ätit lite brieost (!) en dag, men det var efter att mina föräldrar ätit av samma osten två gånger utan att känna av något. Älskar brieost över all annat mat, men har såklart dåligt samvete för det.


    Stort tack för svar! Ja salami undviker jag. Jag har pratat med flera olika personer. Bekanta och även andra gravida. Det känns som att alla tycker att det är lugnt att äta köttpålägg. Åh känner att jag borde göra en bättre research innan jag åt mitt pålägg. Det ska ju vara okej att äta nyförpackat men nu åt jag pålägg som va förpackade sedan 9 dagar!

    Gud va jobbigt att verkligen tycka om något så himla mycket och sedan undvika de i 9 månader. Hoppas de hittar på något i framtiden som gör alla dessa livsmedel säkrare. Nu är det en extremt liten risk men stressen det medför är så himla tråkig.
  • Anonym (Baby28)

    [quote=80533377][quote-nick]Anonym (LH) skrev 2020-07-20 08:58:42 följande:[/quote-nick]

    Hej. Ansluter här. Beräknad till mitten av januari. Första barnet ! Har ett MA i bagaget sen i höstas.

    Går snart in i v15. Känns som en jobbig period nu innan RUL i slutet på augusti, symptom som minskat och innan det börjar synas. Läser man i alla skrifter så ska man redan ha fått stora bröst, tjock mage och linea negra. Är det så för alla ? Jag har inget utav det . Berätta gärna om era erfarenheter för att lugna en orolig själ utan erfarenhet av graviditet.

    [/quot

    Jag tror att det är normalt. Jag är i vecka 13 nu och man ser verkligen ingenting. Mina bröst är svullna men inte mer än när jag ska få mens. Ingen linea negra. Magen är helt platt. Tror verkligen inte du behöver oroa dig. Jag har flera vänner som fick barn 2019. Ingen av dem fick mage innan vecka 20.

  • Anonym (Baby28)
    Utvandraren2 skrev 2020-07-22 16:51:56 följande:

    Tog fostervattensprov idag. Så skönt att ha det gjort! Slipper jag sitta i självvald karantän av risk för att smittas av Corona. Kan jag våga hälsa på min syster igen.

    Kan berätta att det är verkligen bara ett litet stick, inget att oroa sig för. Förstår inte andra trådar här på forumet som stressar upp folk i onödan om att det är så hemskt.

    Nu återstår bara en veckas väntan på att allt ska gå bra och på provresultat. Men allt såg bara bra ut. Äntligen kan jag våga pusta ut lite!


    Håller tummarna för att du ska få bra resultat <3
Svar på tråden BF Januari 2021