Inlägg från: Anonym (LH) |Visa alla inlägg
  • Anonym (LH)

    BF Januari 2021

    Hej. Ansluter här. Beräknad till mitten av januari. Första barnet ! Har ett MA i bagaget sen i höstas.

    Går snart in i v15. Känns som en jobbig period nu innan RUL i slutet på augusti, symptom som minskat och innan det börjar synas. Läser man i alla skrifter så ska man redan ha fått stora bröst, tjock mage och linea negra. Är det så för alla ? Jag har inget utav det . Berätta gärna om era erfarenheter för att lugna en orolig själ utan erfarenhet av graviditet.

  • Anonym (LH)
    Jan 2014 skrev 2020-07-20 10:58:23 följande:

    Denna graviditeten har jag fått mage, men min första hade jag ingen mage alls ens när jag födde. Beror på vår moderkakan/barnet ligger och vikt etc

    Första så kände jag bara av illamåendet som kom i v.12 annars hade jag inte trott jag var gravid. Andra fick jag lite lite mage, mådde illa från v3 till förlossning och hade kraftig foglossning.

    Nu med trean har jag mer mage v.14 än jag hade som höggravid med 1an och 2an. Illamåendet och känner redan av foglossning.

    Har inte haft LN på någon och mina första 2 var flickor, denna vet jag inte ännu.


    Tack för svar ! Man har ju inget att referera till när man inte varit gravid så här långt förut. Kommer ju fortfarande av lite ömhet i brösten och växtvärk i magen, någon enstaka morgon med illamående. Annars är det väl vad jag förstått typiskt för spökveckor under denna period, och känns som en evighet till RUL. Så man går ju och nojjar sig, har ju bara förra graviditeten att jämföra med och den slutade i MA v11+2 . Så när man läser i alla skrifter att man redan borde gått upp några kilo i vikt, troligen fått större bröst och att man kanske behöver större byxor nu så blir man ju nojjig.
  • Anonym (LH)
    Utvandraren2 skrev 2020-07-20 23:27:28 följande:

    Du behöver nog inte noja. Vid första graviditeten gick jag heller inte upp särskilt mkt i början (men jättemkt på slutet), och det tog jättelång tid innan magen syntes. Däremot växte brösten, men det behöver ju inte vara så för alla. Mina har alltid varit känsliga för hormonförändringar, så blev inte överraskad.

    Jag har bakåtvänd livmoder, då tror jag magen syns senare.

    Den här graviditeten är ganska annorlunda, magen syns rejält och det känns som det skulle läcka ut mjölk närsomhelst.


    Tack för svar. Är så skönt att höra andras erfarenheter, man blir verkligen knäpp av all info som finns !
  • Anonym (LH)
    FiaW skrev 2020-07-23 09:37:55 följande:

    Jag tänker att det skulle kunna vara ligamenten det drar i eller ändå nån form av foglossning, men bra att du kollar upp det.

    Igår hade jag ont i nedre delen av magen och det släppte inte förrän jag la mig ner på rygg i soffan en stund.

    Det är väldigt mycket som händer i våra kroppar nu och det mesta är ofarligt, men man ska alltid kolla upp om man är orolig.

    Lycka till:)


    Fick igår ont i magen också, inte så mycket i själva livmodern utan snarare runtomkring! Man blir ju så orolig direkt! Däremot har jag ett ganska så fysiskt jobb med tunga lyft vissa dagar, igår var en sån dag så undrar om inte det satte igång det hela ? Googlade runt nojig som man är och fann på familjeliv en tjej som hade haft så ont i magen att hon inte kunde stå, efter läkarbesök så visade det sig att hon var så gasig i tarmarna, hon fick tipset av läkaren att ta Dimetikon, receptfritt mot gaser och det försvann nästan direkt.

    När jag funderar på vad jag åt igår så kan det också ha bidragit till mycket gaser. Ska kanske ge det ett prov med piller mot gasig mage, min mage är nämligen som en ballong var dag ! Jag hoppas de närmsta fyra veckorna går fort nu till RUL, så att lite av nojigheten försvinner å man kan pusta ut, förutsatt att man får bra besked där då vill säga..
  • Anonym (LH)
    Utvandraren2 skrev 2020-07-24 22:31:31 följande:

    Kom att tänka på en sak som jag vill dela med er så att jag kanske kan förhindra att någon mer upplever det jag gjorde.

    Vid förra graviditeten (men längre in i graviditeten) fick jag lite problem med trög mage. En gång när det hade gått en stund sedan fick jag helt akut ont i magen. Var helt övertygad om att det var missfall på gång och ringde mamma i panik. För smärtan kom i kramper med någon minuts mellanrum. Kunde varken stå eller sitta. Men så gick det över efter några minuter, precis när jag tänkte ringa akuten. Skyndade mig att ta microlax, och problemet var som tur var det. Men det var riktigt otäckt. Nu när jag fött så vet jag att det inte var värkar, utan uppstopphet. Så ta trög mage på allvar och ta medicin för det i tid! Det gjorde fruktansvärt ont, lika ont som en födelsvärk, men på ett annat sätt.


    Tack så jättemycket för råd ! Glad för alla tips man kan få !
  • Anonym (LH)
    FiaW skrev 2020-07-25 00:27:15 följande:

    Det är inte alls omöjligt, jag är också som en enorm ballong på magen. I min förra graviditet, i typ 6:e månaden, fick jag jätteont lite högre upp i magen på ena sidan. Jag ringde 1177 som ville att jag skulle åka in akut. Det visade sig vara trög mage, så jag fick ett pulver som heter Movicol plus att jag masserade lite försiktigt där jag hade ont. Då släppte det igen. Sen fick jag ta pulvret med lite jämna mellanrum.

    För att dämpa oron får man försöka tänka att de allra flesta konstiga små smärtor oftast är helt normala, även om de känns jättejobbiga. Men sen såklart kolla upp det om man känner stor oro.


    Oj ja man blir ju orolig för minsta lilla när man som sagt inte vet hur en graviditet ska fortlöpa och vad som är normalt och inte. Ska verkligen ta med mig råden och tack för att ni delar med er, det gör att allt känns lite lättare !
  • Anonym (LH)
    88sandra skrev 2020-07-25 17:11:41 följande:

    Hej,

    Jag har haft problem med trög och väldigt uppsvälld mage hela graviditeten, nu är jag i vecka 16. En bekant som har fått ett par barn redan och jobbar inom vården tipsade om tabletterna Frukt och fibrer som finns på apotek receptfritt. De är helt fantastiska! Så ett tips till er andra som också har långsamma tarmar nu. Jag märker enorm skillnad på magknip och uppsvälldhet.


    Men tack för tipset ! Magen har varit som en ballong för mig hela tiden, inte förstoppad bara väldigt gasig ! Ska prövas direkt !
  • Anonym (LH)
    NurseMom skrev 2020-07-25 23:39:27 följande:

    Det ska testas! Många som verkar vara tröga i magen/gasiga. Jag testade att äta kiwi häromdagen, kanske överdoserade lite för det var så gott (4st), sen sprutade det ut nästa dag Haha. Usch! Tack för tipset om Frukt och fibrer!


    Kiwi har fungerat skapligt för mig också faktiskt ;)
  • Anonym (LH)
    m12345678 skrev 2020-07-26 15:53:30 följande:

    Hej! Är i v. 16+6 å har ingen mage, känner mig bara plufsig.. Har inte heller känt något fladder, rul om 2 veckor är så orolig


    Förstår precis din oro. Jag har haft sämre och bättre perioder, nu har jag dock haft flera dagar på raken där allt känns fantastiskt . Vi får hålla ihop och peppa varann !
  • Anonym (LH)
    SofiaSamuelson89 skrev 2020-07-28 13:27:06 följande:

    Va på ultraljud i går för mina smärtor som jag skrev om för någon dag sen. Inga cystor och bebisen mådde bra Läkaren sa att jag hade en väldigt aktiv bebis som inte ville ligga still haha.

    Jo har någon här inne använt en doppler? Jag köpte en på tradera nu nämligen å undrar lite vad ni har för erfarenheter?


    Men vad skönt att höra att allt såg bra ut :)
  • Anonym (LH)
    m12345678 skrev 2020-08-05 20:44:12 följande:

    Hej! Hur mår alla? Börjar det närma sig rul för er?


    Mår rätt så bra. Lite trög mage så fått tagit lactulos nu för att jobba på lite, har varit skönt då svullnaden lagt sig. Har RUL 27/9, kommer mig inte särskilt gravid förutom att det drar lite i ligamenten i magen emellanåt, magen har dock poffat till under veckan sol varit.
  • Anonym (LH)
    Anonym (LH) skrev 2020-08-06 16:24:40 följande:

    Mår rätt så bra. Lite trög mage så fått tagit lactulos nu för att jobba på lite, har varit skönt då svullnaden lagt sig. Har RUL 27/9, kommer mig inte särskilt gravid förutom att det drar lite i ligamenten i magen emellanåt, magen har dock poffat till under veckan sol varit.


    RUL 27/8 ska det stå
  • Anonym (LH)
    88sandra skrev 2020-08-06 18:52:25 följande:

    Jag har rul om två veckor, 21/8. Det är min första graviditet och bortsett från en väldigt trög och uppsvälld mage mår jag i princip som vanligt. Jag har magtabletter som fungerar bra när jag tar dem, så det har underlättat massor. Lite känningar i fogarna på kvällen om jag har lyft mycket har jag börjat få sista tiden, fler som känner av fogarna redan?

    Jag känner mig dock tjock (som i fet) och alla påpekar minsann att man ju kan se att jag är gravid och att magen växt. Jag har dock inte fått någon gravidkula alls än, inte ens när jag ligger platt på rygg ser man den utan jag har bara lagt på mig några kilon (minskad motion pga trötthet tidigare och kanske lite mer onyttigheter i sommar) och är uppsvälld stundvis. Så jag ser nog gravid ut, men det är inte pga gravidmage. Livmodern är bakåtvinklad och jag är hyfsat lång så enligt bm kommer jag få en senare gravidmage vilket verkar stämma. Jag försöker att inte lägga för mycket fokus på hullet och vikten men det är lättare sagt än gjort ibland.


    Känner också av om jag lyft mycket, även om jag har bra hjälpmedel i jobbet och jobbar noga med ergonomin. Men då kan jag känna att det drar lite.

    Har dock vandrat i fjällen med 20 kg på ryggen 1,2 mil på två dagar, ingen känning alls efter det.
  • Anonym (LH)

    Är i v 18 nu (17+3) och kände en fisk i magen för första gången i torsdags. En Skum känsla som inte går att beskriva, men också så härlig i den dryga väntan på RUL nästa torsdag. Haft en hel del problem med svamp i underlivet nu, hoppas på att denna kuren ska få bort det. I övrigt pigg och glad, mycket ork och känner mig ungefär som vanligt. :)

  • Anonym (LH)

    Jag har också fått vara iväg på RUL idag , äntligen! Allt såg bra ut och vi blev framflyttad en vecka, är så glad , en stor sten har släppt från mina axlar. Många månader med oro att något inte ska vara bra. Men så här långt ser allt väl ut, så nu ska jag äntligen försöka börja njuta utav graviditeten :)

  • Anonym (LH)
    ilovebamse skrev 2021-01-10 19:57:22 följande:

    Tack.

    Ska jag vara ärlig hade jag hellre fött vaginalt och fått gå och vänta på det naturliga att starta. Men det alternativet fick jag inte denna gången. Så bara acceptera och glädjas åt att allt förhoppningsvis går bra

    Du ska se att det startar snart


    Okej varför blir det kejsarsnitt, om man får fråga ?
Svar på tråden BF Januari 2021