Inlägg från: Cykelstöld |Visa alla inlägg
  • Cykelstöld

    BF Januari 2021

    m12345678 skrev 2020-09-02 15:28:36 följande:

    Hej! När har ni tänkt att börja köpa babysaker?


    Vi hade tänkt börja nu, efter bra RUL och ca halvvägs igenom graviditeten. Vi hoppas också kunna köpa mycket (t.ex. barnvagn) begagnat så det blir lite långsammare shopping då i väntan på bra deals i närheten. Det är vårt första barn!
  • Cykelstöld

    22 fullgångna veckor imorgon, och jag har i ca 2 veckor nu känt lilltjejen därinne till och från hela dagen. Hon är vild och sparkar massor, är riktigt förvånad över att jag känner så mycket med moderkakan i "framväggen" och förstföderska! Men hon verkar vara stark och ha mycket energi, vilket är jätteroligt. Magen har vuxit sig stor också, så man ser sådär jättefin och rund ut nu precis när jackor och tjocka tröjor åker på och täcker den.

    Jag skulle säga att fysiskt sett så har jag det väldigt enkelt just nu, men börjar känna stressen lite över allt som behöver inköpas och förberedas även fast det är lång tid kvar. Det är en hel djungel med saker att tänka på och är ganska överväldigande.

  • Cykelstöld

    Vi mår bra här också! 27+0 idag (BF 25 Jan) så en vecka kvar till sista trimestern, men känner redan hur magen sinkar mig mycket. Jag är van vid att hålla igång mer än jag kan just nu, har testat att simma i simhall vilket är underbart men samtidigt otäckt med Corona..

    Lilltjejen sparkar för fullt också mest hela tiden känns det som, en riktig vilding där inne! Sömnen går okej trots konstanta kisspauser och ibland svårt att somna om.

  • Cykelstöld
    FiaW skrev 2020-10-28 23:46:26 följande:

    Så roligt att få höra hur ni har det :)

    Jag önskar också att jag hade kunnat fortsätta vara mer aktiv men det går inte. Jag är så svankig att jag bär hela barnet utanför kroppen, vilket innebär att jag har en jättemage. Det går inte en dag utan att någon frågar om det är dags att föda nu i dagarna eller frågar om det är tvillingar jag väntar. Det var likadant förra graviditeten.

    Sen i förrgår har jag tyckt att det varit lugnare i magen än innan och det har gjort mig nojig. Jag ringde till bm idag och frågade om jag kunde komma in och kolla det, men jag fick ingen tid förrän imorgon vid lunch. Tack och lov har han sprallat på ganska bra ikväll så det är nog lugnt, men lika bra att kolla upp ändå. Jag kan nog inte släppa det annars. Jag tycker det är lite jobbigt att man ska känna ett ansvar att ha koll så ens barn mår bra där inne. Det står tex på 1177 att deras sov-perioder oftast är 20-40 min och sen är de igång igen, men att de i alla fall sällan sover längre än 90 min åt gången. Jag tycker den här lille sover i princip hela dagarna men är mer vild på kvällarna och det måste ju kunna va olika tänker jag. Nåja, blir skönt att få en koll imorgon.

    Godnatt! :)


    Jag känner mig också väldigt svankig, man känner sig så löjlig nästan när man går med hela ryggen inåt, rumpan ut och vaggar fram haha. Jag mäter däremot under snittet med magmåttet (men fortfarande på kurvan, nytt mått på måndag så får vi se) så jag slipper de kommentarerna... än så länge.

    Meddela hur det gick med bebis sen! Låter ju som att han mår bra egentligen men jag förstår oron. Det verkar vara så olika det där, hade ju varit tacksamt att kanske ha en lugnare bebis först och en mer aktiv som nästa så man inte jämförde och blev orolig pga det...
  • Cykelstöld
    FiaW skrev 2020-10-29 23:03:47 följande:
    Haha, ja man känner sig lite som en anka. Jag skulle gå upp på tredje våningen på ett ställe idag, grymt tungt!

    Hoppas det går bra för dig på måndag, men det gör det säkert eftersom du ligger innanför linjerna i kurvan :)

    Ja man blir lätt nojig men allt lät bra idag när jag var hos bm, skönt, och nu är han i full gång igen. Bm sa att det inte är ovanligt att bebisen byter rörelsermönster eller precis som vi är tröttare ibland och piggare ibland.

    Vad har ni i blodvärde? Jag äter järntabletter varannan dag och hade idag 116. Funderar på om jag ska ta varje dag istället.
    Skönt att allt var bra! Jag tycker faktiskt mig ha märkt det också, lillflickans rörelser har blivit mer varierande och jag känner mer av annat än sparkar nu, så låter rimligt det BM sa! Börjar ju bli mer trångt därinne för dem nu också.

    Jag har inte fått höra vad jag har i blodvärde, men min bm har poängterat flera gånger att jag har mycket bra järnreserver tydligen! Jag blev extremt förvånad då jag har ätit veganskt i många år nu och alltid haft problem med järn innan, men jag har av den anledningen druckit järnsaft varannan dag sedan långt innan. Gick upp till varje dag efter plusset.

    Den järnsaft jag tar innehåller även Vitamin C för att stödja upptaget, och sedan som extra säkerhet så dricker jag inte te eller kalciumrik dryck med den måltiden som jag tar det, utifall att det kan hämma upptag. Jag tar också saft istället för tabletter enbart för att tabletter ställer mig magen för mig, saften funkar bättre. Men är nog säkert bra att ta varje dag om dina värden är låga!
  • Cykelstöld
    FiaW skrev 2020-10-30 18:56:03 följande:

    Det låter ju jättebra med dina järnvärden, skönt! Låter som blutsaften gjort bra nytta då. Min mage är inte heller så glad för järntabletterna. Förra graviditeten åt jag järn varje dag och hade problem med magen, men nu när jag bara äter varannan dag har det ändå funkat okej. Jag kanske skulle komplettera med saft istället för med fler tabletter. Vad heter saften du dricker?



    Den jag dricker heter Helhetshälsa järnsaft, smakar typ vinbär och verkar ju funka rätt bra! Innehåller lite allt möjligt utöver järn och C-vitamin (folsyra, B12 etc).
  • Cykelstöld

    Låter jobbigt med glukostesterna, jag är glad att jag slipper! Frågade BM om det under senaste besöket men här görs i regel bara snabbtest med diabetikernål om man inte tillhör någon riskgrupp för det. Är ni i risk eller är det bara olika i era områden kanske?

    Jag är också rätt stressad över detta med Corona, speciellt eftersom flera andra länder inklusive Världshälsoorganisationen klassar gravida som en riskgrupp men inte Sverige tydligen.. Som tur är så har vi möjlighet att hålla oss hemma så vi fortsätter göra det. Har också tagit influensavaccinet så nu kan man väl inte göra så mycket mer. Annars mår vi bra här också, bebis är stark och magen växer på :)

  • Cykelstöld
    FiaW skrev 2020-11-20 08:20:38 följande:

    Hur är det med era eventuella humörsvängningar? Jag hade i början av graviditeten, vilket lugnade sig i mitten, men har kommit tillbaka nu igen. Får gråtattacker emellanåt och blir super-irriterad ibland. Jag minns inte att jag hade det såhär i slutet av förra graviditeten...


    Jag har ingen tidigare graviditet att jämföra med, men jag tycker mig ha haft humörsvängningar genom hela graviditeten än så länge. Är på väg att gråta varje dag och kan bli fruktansvärt irriterad väldigt snabbt över småsaker haha
  • Cykelstöld
    FiaW skrev 2020-11-21 06:30:18 följande:
    Haha, det är ju skönt att det är fler som känner så och söker man på det så verkar det inte helt ovanligt att det även kan komma tillbaka i slutet av graviditeten trots att man varit av med dem i mitten.

    Nu vet jag inte vilken del av landet du bor i men har du fler än ett sjukhus att välja på inför förlossningen eller har du kanske bara ett i närheten? Jag bor i södra Sverige och här finns några stycken runt om. Jag hade tyvärr en lite dålig upplevelse av förra förlossningen, då jag blev lämnad ensam långa stunder mot slutet, så jag funderar på om jag ska byta förlossnings-avdelning denna gången eller ge de samma en chans till. Det spelar ju också roll om de kommer att ha olika restriktioner i och med Corona. Skulle det ena stället säga okej till att sambon är med på bb, men inte den andra, så väljer vi förmodligen det även om det ligger lite längre iväg. Sen är det ju såklart beroende på om det finns plats där vi önskar. Hur tänker du?
    Vi har ett som ligger 5 minuter med bil ifrån oss, sedan är de andra minst 40-60 min bort så jag har faktiskt inte tänkt tanken att åka till något annat. Jag har fått bra intryck av mitt sjukhus under graviditeten så jag tror och hoppas att förlossningen blir bra också. Men jag förstår dig precis och jag är också jätterädd för att behöva gå igenom förlossning själv. Jag förstår verkligen att du inte vill vara där om du dessutom hade dålig upplevelse förra gången. Jag vet inte hur det skulle funka med att byta eller åka till ett annat men bästa man kan göra är väl att höra sig för i december/januari om deras rutiner och se om det blir någon förändring. Risken är ju att det bara blir till det värre, speciellt efter jul och nyår...
  • Cykelstöld
    Linhan89 skrev 2020-12-23 11:19:55 följande:

    Hur lever era bebisar om i magen ? Min kan vara full fart en hel dag i några dagar, sen kan den ha en lugn period på några dagar. Jag känner då av bebisen men det är som lugnare rörelser och mer vridningar i magen. Upplever förvisso att det varit så här ända sedan jag körde första sparken . Lite nyfiken över hur ni andra upplever det ? Man blir ju såklart lite orolig när det står i alla tidskrifter att det är full fart ända in i kaklet.


    Jag upplever detsamma tycker jag. Nu är jag också den som lätt oroar mig och överanalyserar, men jag tycker hon har varit lugnare på sistone. Sen har hon haft lugna perioder förut och sedan varit igång igen. Jag vet inte heller riktigt hur jag ska förhålla mig till detta, speciellt inte med tanke på att jag oroar mig så lätt. Vill bara att bebis ska komma ut nu så kan man i alla fall se henne och ta det därifrån!
Svar på tråden BF Januari 2021