Inlägg från: Nykär15 |Visa alla inlägg
  • Nykär15

    BF Januari 2021

    AndraSladdis skrev 2020-06-04 22:06:29 följande:

    Malunken och Nykär15:

    Vi har gjort upp en plan att min sambo väntar i bilen och jag kommer att fråga kliniken om han kan få se via FaceTime i min mobil. Kanske ni också kan göra något liknande?


    Ja på RUL gör vi nog så tänkte jag, men de tidigare tar jag nog själv.
  • Nykär15
    Anonym (Mamma) skrev 2020-06-07 14:49:46 följande:

    Det verkar så :) Jag vet inte vad afld är förkortning för (kanske någon annan vet) men om något vore fel hade de så klart sagt det.


    Det betyder anteflekterad (normal position) av livmodern (uterus), viabel står för levande/välmående foster i livmodern:)

    Hälsar en gyn-sekreterare :)
  • Nykär15
    Emilie bfJan21 skrev 2020-06-08 21:50:14 följande:

    Halloj, hoppar in lite sent jag. Känns som en helt ny djungel för mig då det är första barnet och det finns massvis med appar och sidor man blir tipsad om ????

    BF 1/1-2021 och är i v11 (10+2) idag. Mitt första barn och sambons andra.

    Mått otroligt upp å ned med rejäla hormonsvängningar, otroligt trött och hade från att jag plussade v5 till v9 otroliga problem med molnande typ mensvärk, något som MVC va helt normalt. Otroligt glad att värken försvunnit, samtidigt som jag blivit nervös sen dess att bebis inte finns kvar ????


    När moderkakan börjar ta över mer och mer så förändras hormonerna i kroppen och man hamnar i något som kallas spökveckor där symtomen kan minska eller nästan försvinna helt, det är helt normalt och sker runt de veckor du är nu!
  • Nykär15
    Anonym (Orolig) skrev 2020-06-09 09:48:28 följande:

    Hej, bf i slutet av januari, men är så orolig för missfall. Har haft 3 missfall tidigare och analyserar nu minsta lilla symptom eller icke symptom. Är illamående men magen har slutat vara uppblåst och brösten har slutat ömma.


    m12345678 skrev 2020-06-09 10:23:37 följande:

    Jag har haft symtom som kommit och gått från att jag plussa. I v. 5-6 kände jag mig inte alls gravid och var helt säker på att jag fått ma eller mf. Gjorde ett vul för 2 veckor sen där jag såg ett hjärta.. Nu är jag i v 10 ( 9+3 ) o nu har alla symtom försvunnit så nu e jag väldigt orolig igen =(


    Förstår er oro, och känner igen mig. Men det kommer och går och försöker ttänka att det är normalt. Jag har med haft missfall, MA och även X. De första veckorna är jättejobbiga med ovisshet och oro, men försök slappna av.
  • Nykär15
    Anonym (Orolig) skrev 2020-06-09 13:35:16 följande:

    Tack för peppen! Är dock svårt. Jämför mycket också med den graviditet som faktiskt gick bra (min dotter 4 år). Då kände jag mig gravid hela tiden och var aldrig orolig för missfall. Nu med mitt truck record så blir jag ju extra orolig. Hjälp mig hålla tummarna att det går bra den här gången!


    Jag hjälper till med tumhållning :)

    Jag ska på vul i morgon, väldigt nervös...
  • Nykär15

    Nu är vul gjort och jag fick se en otroligt söt liten böna med pickande hjärta som satt på plats som hen skulle i livmodern <3 så lättad!

  • Nykär15
    Malunken skrev 2020-06-10 20:50:33 följande:

    Åh vad skönt att höra! Grattis till dig/er :D

    Jag är sjukt nervös och orolig inför mitt UL/VUL imorgon. Har haft blödningar till och från sedan i söndags. Inga stora blödningar, det har aldrig blödit tillräckligt för att fångas av binda, men är ändå orolig att det ska vara missfall. Vi får se imorgon!


    Jag hade lite blödningar i vecka 5, men sen vart lugnt, behöver inte vara någon fara. Håller tummarna för dig i morgon <3
  • Nykär15
    AndraSladdis skrev 2020-06-10 21:34:15 följande:

    Grattis! Vad skönt.

    Förresten, min sambo var med via videosamtal men han hade inte lyckats se mer än att någonting rörde sig :). Så kunde nästan lika väl ha gjort det själv, som du.


    Ah men kanske ändå skönt ha han med i telefon? Jag tror det hade känts värre vara där själv om utfallet hade varit annorlunda...nu kunde jag ju andas ut, vart så spänd hela dagen :/
  • Nykär15
    Malunken skrev 2020-06-11 12:22:46 följande:

    Ah okej. Nej, de är nog bara tidigare mf som gör mig nojig över att jag har blödning. Men nu vet jag att det inte är mf, (ännu) kom precis från ultraljudet men skriver om det i ett separat svar.


    Vad skönt det gick bra! Berätta gärna mer sen!
  • Nykär15
    Malunken skrev 2020-06-11 17:33:25 följande:

    Idag har jag äntligen varit och gjort nytt ultraljud, en vecka sedan sist då bara hinnsäck syntes. Har varit väldigt orolig sedan i söndags eftersom jag började blöda men har verkligen försökt tänka att det inte måste betyda missfall utan kan vara annan blödning.

    När jag kom in till läkaren började vi med samtal först och jag berättade om blödningarna, hon sa att det är vanligt i tidig graviditet och eftersom det inte är några större mängder är hon inte orolig. Dessutom har jag Endometrios och det kan tydligen också bidra till att jag blöder.

    Läkaren började med vanligt UL och satt helt knäpptyst och vred och vände på ultraljudssonden fram och tillbaka, jag trodde såklart att det berodde på att inget syntes längre och att jag fått ytterligare ett missfall. Men efter några nervösa minuter kunde jag till stor glädje få se ultraljudsbilden och nu syntes gulesäck och ett litet foster! För att få en bättre bild så valde hon att byta och göra VUL istället. Där kunde jag äntligen se det lilla hjärtat slå <3 Så himla fint!

    Läkaren gjorde lite mätningar och berättade att hon bedömde att jag var i v6 (vilket stämmer bra med ultraljudet förra veckan), hon kunde inte uppge specifikt hur många dagar. Hon mätte CRL som var ca 3,5 - 3,8mm. Hon sa att detta var lite i underkant, men eftersom hjärtat slog så anser hon fostret som viabelt. Det är fortfarande de kritiska veckorna och bara tiden kan utvisa om fostret fortsätter utvecklas som det ska eller inte.

    Hon sa att om blödningen ökar ska jag kontakta gynakuten för att utvärdera eventuellt missfall. Men just nu så lever lilla räkan där inne och så hoppas jag att det förblir!


    Min mättes med lite mindre igår men läkaren var nöjd med vad hon såg och sa att jag ska vara positiv, hjärtat slog på lilla kotten <3 det är svårt med oro och tiden går långsamt framåt. Hoppas det blir NIPT för oss i vecka 28. Då är jag vecka 10+5
Svar på tråden BF Januari 2021