Inlägg från: Nykär15 |Visa alla inlägg
  • Nykär15

    BF Januari 2021

    Malunken skrev 2020-06-11 21:20:00 följande:

    Okej. Ja de var ungefär det budskap min läkare också hade, att hjärtslagen gör att hon bedömer att fostret har potential att överleva även om de är lite litet. Hittade dock en tabell över CRL dag för dag från dag 40 och den gör att jag känner mig lite lugnare över att antalet mm kan variera.

    Har dock fått mycket mer "mensvärk" smärta nu ikväll och en liten tendens till ökning i blödning. Skulle haft mens nu om jag inte var gravid så jag gissar att de är därför jag blöder och har lite ökad värk.

    Ska tillbaka till specialistmödravården den 23 för ny kontroll av dosen på Fragmin. Om jag fortsätter att blöda smått till dess kommer jag nog be om nytt ultraljud för att kontrollera att allt fortfarande är okej. Tänker om de är missfall är det ju onödigt att ta blodprov och justera dos på medicin.

    Men jag hoppas blödningen avstannar så att jag kan släppa oron pga det.


    Har du länk till den tabellen?

    Så stressande med blödningar :/ inte lätt slappna av då. Jag får ingen uppföljning eftersom hon tyckte det såg bra ut...så nästa vul/ul blir till NIPT. Är ca 4 veckor till dess..
  • Nykär15
    Malunken skrev 2020-06-12 11:34:55 följande:

    Är helt förkrossad.... Det liv jag såg igår finns inte mer..... Det som kom ut vid 04 var förmodligen hinnsäck och graviditet för det enda som syntes på ultraljud idag var spår (blod och koagler) där graviditeten suttit i livmodern....

    Nytt återbesök om 10 dagar för att kolla allt kommit ut.

    Önskar er alla andra lycka till <3 Det blev ingen januaribebis för oss men vi får inte ge upp!


    Så förfärligt! Så ledsen för din skull :( många kramar!
  • Nykär15
    Malunken skrev 2020-06-12 17:54:10 följande:

    Tack. Det är och har varit en tuff dag. Har landat lite i det nu och gråter inte längre så fort jag tänker på det. Jag får hoppas det går bättre nästa gång! Kramar


    Jag vet hur hopplöst det känns...efter mitt sena ma 2016 tog det månader att bli mig själv, en hemsk tid :( lider med dig!
  • Nykär15
    FiaW skrev 2020-06-12 22:05:25 följande:

    Jag beklagar verkligen till er som fått missfall. Det är fruktansvärt jobbigt. Jag vill tipsa om vad som hjälpt mig efter flera mf. Denna gången fick jag utskrivet Crinone, som är bioidentiskt progesteron. Detta började jag ta direkt efter ägglossningen och kommer att fortsätta ta det till vecka 12. Jag har tidigare provat att börja ta det när jag fått plus på stickan, men det har inte räckt.

    Det är inget farligt att ta även om man inte är gravid, då slutar man bara med det när mensen kommer eller när man är helt säker på att man inte är gravid.

    Detta hjälper många som har problem med återkommande missfall och används även på de flesta ivf-kliniker för att ge embryona bästa chans att stanna och utvecklas. Då börjar man med det direkt efter insättningen. Så ni som haft flera missfall och vill prova något som kan hjälpa, be er läkare att skriva ut detta.

    Lycka till! Er tid kommer!


    Jag tar med progesteron fast Lutinus. Tyvärr är det inte helt enkelt att få utskrivet för alla, kräver ofta att man gör en utredning. Jag fick göra privat då landstinget inte hjälper till när man är lite äldre. Och så måste man ha haft 3 missfall i rad...
  • Nykär15
    FiaW skrev 2020-06-13 07:49:12 följande:

    Det är så synd att det ska behövas 3 missfall i rad. Varje mf tar hårt på en och man skulle inte behöva gå igenom det så många gånger innan man får hjälp.

    Jag är också lite äldre och sökte mig också privat. Jag hade haft 2 mf i rad då, plus ett par till innan jag fick min son. Utredningen gjordes och jag provade blodförtunnande och progesteron från plusset, men det gick ändå inte förra gången. Denna gången hoppade jag över det blodförtunnande men har då istället tagit prog. från ägglossning och det verkar vara det som jag behövde.

    Var det du som skulle göra Nipt direkt istället för KUB? Det funderar vi också på. Visst finns det väl ingen idé att göra KUB om man gör Nipt först? Skulle va att få se sin lille plutt på skärmen då förstås :) Synd att man behöver betala det själv bara.


    Vi hade med två missfall och sökte då privat utredning. Tar med Trombyl, funkade på sonen så kör samma upplägg nu.

    Ja vi gör bara NIPT, det börjar ju med ett ultraljud innan provet så då får man ju se. Det går dessutom göra från v 10+0 och då har man svar till v 12. Ska du göra kub är det ju först runt de veckorna. Så jag gillar att man kan få besked så tidigt.
  • Nykär15
    FiaW skrev 2020-06-13 09:19:43 följande:

    Aha, förstod på vår läkare att det inte var något ultraljud tillsammans med Nipt, hoppas vi också får det i så fall. Jag håller med om att det är bättre att få veta så tidigt som möjligt. Förstod också att man kan få reda på könet redan då om man vill, så det kollar vi nog :)


    Har nipt bokat 2/7. De kollar alltid med ultraljud innan så fostret lever och är 10+ gången, annars får man komma tillbaka och göra provet efter några dagar. Det går heller inte göra nipt vid tvillingar, så det kollas med.

    Vi kollade inte kön sist men denna gången vill sambon testa det, så jag tror vi kommer göra det :)
  • Nykär15
    Utvandraren2 skrev 2020-06-14 21:35:33 följande:

    Jag gör Nipt utan Kub först, ska göra det imorgon! Vad jag har förstått så erbjuder de flesta, men inte alla mottagningar ultraljud först. Jag hörde ju hjärtat slå i onsdags, men ska bli spännande att se, även om det inte syns så mkt än. Hoppas att allt är bra, sista veckan har jag börjat glädja mig åt graviditeten mer än jag borde, kan inte ropa hej än.


    Hos oss är det standard med ul först, om fostret inte skulle leva så behöver man isf inte betala testet. Så jag hade inte velat gå någonstans utan att få det bekräftat först.
    Cykelstöld skrev 2020-06-14 20:36:49 följande:

    Jag gjorde ett privat ultraljud här om dagen, fick se en liten böna med pickande hjärta <3 Hen var 6+6, så mitt datum blir flyttat bak några dagar till 30 jan.


    Hur många dagar flyttades du? Vilken dag var du på? Jag blev flyttad en vecka, så har precis ?gjort om? den veckan nu. Lite segt, så blir skönt se ny vecka i appen i morgon!
  • Nykär15
    Anonym (A) skrev 2020-06-15 17:21:29 följande:

    Hej igen! Är det när man går in i v 12 missfallsrisken minskar eller EFTER vecka 12


    Efter 12+0 sägs det, så ska moderkakan tagit över produktionen helt.

    Jag har dålig erfarenhet då vi väntade en liten och hjärtat stannade på 12+3...precis när vi trodde vi kunde börja berätta och pusta ut :( så jag känner mig lugnare först efter rul. Vi kommer berätta efter NIPT för våra familjer, blir ju runt v 12. Men officiellt och öppet blir först vid halvtid..,
  • Nykär15
    Cykelstöld skrev 2020-06-15 19:10:33 följande:

    2 dagar bakåt, så inte så farligt. Hjärtat slog ju, det är huvudsaken :)


    Ja det är ju ingenting, sällan det stämmer exakt på dagen ju...ja jag är så glad över att ha sett lilla hjärtat <3
  • Nykär15
    FiaW skrev 2020-06-15 23:33:07 följande:

    Jag är också i vecka 8 (7+5) och har en mage som ser ut som 7:e månaden, minst. Jättesvårt att dölja, känns som jag bara har en uppsättning kläder som funkar på jobbet. Tur jag jobbar hemifrån mest just nu :) Jag är ganska svankig så förra graviditeten hade jag en jätte-mage och bar allt utanför kroppen. Tungt! Det lär väl bli lika dant denna gången. Nu är det ju dock tarmarna och vätskan som puffat upp magen.

    Jag är också illamående, inte så jag behöver kräkas men om jag inte äter typ hela tiden så mår jag illa. Ska bli intressant att ställa sig på vågen och se hur mycket jag gått upp hittills. Jag är sugen på godsaker konstant :)


    Låter som mig! Jag äter mest hela tiden, går alltid upp mest fram till v 15...inte kul, men hemskt att må illa med :/ värst kvällstid för mig :/

    Mitt jobb vet redan, just för att slippa smyga. Känns skönt och vet att de stöttar mig om det går dåligt.
Svar på tråden BF Januari 2021