Inlägg från: Linhan89 |Visa alla inlägg
  • Linhan89

    BF Januari 2021

    Cykelstöld skrev 2021-01-14 15:59:34 följande:

    38+2 och inte mycket nytt. Magen är sisådär, sammandragningarna har definitivt blivit lite starkare. Vaknade här om natten av en som tog ordentligt. Men de är sporadiska och blandade med mina gamla vanliga som jag haft sedan andra trimestern. Så det är bara att avvakta tills nästa besök på BF om jag inte skulle kicka igång innan dess. Har väl, till mitt förtret, börjat acceptera att jag kommer gå över BF, kanske till och med till igångsättning vid 41+1-2 som jag blivit lovad. Segt, men inte så mycket att göra åt haha


    Haha ja jag har också börjat förlika mig med att jag kommer få gå fram till bf eller längre. Hoppas ju varje dag att något ska se samtidigt så är det så himla nära så om bebis kommer idag eller om tre fyra veckor, ja det känns okej oavsett, för det är inte längre 9 månader kvar :) men nog är man trött på att vara trött å tung !
  • Linhan89
    Jan 2014 skrev 2021-01-14 19:14:11 följande:

    Känner igen mig så börja acceptera att det inte blir förrän BF, men däremot har svårt att se mig gå över. Haft BF som deadline för att orka med alla kränkningarna och vet hur tuff psykisk de extra dagarna är. Längtar så efter kunna äta utan att kräka, idag tex kräkts jag 5 gånger hittills....fick förra gången igångsättning tid pga psykisk mående pga kräkningar (kom igång av hinnesveppning dagen innan) och blivit lovad att diskuterade det redan BF+1 denna gången.


    Usch, tycker synd om dig ! Själv har man inte kräkts en enda gång ! Det finns inga chanser till hinnsvepning tidigare då när du mår så dåligt ? Min BM vill titta redan på måndag 38+3 tack vare mitt blodtryck om det är så att hon kan utföra en hinnsvepning.
  • Linhan89
    Cykelstöld skrev 2021-01-14 21:07:23 följande:

    Låter verkligen som att det är jobbigt :( Värre än jag har det, har egentligen inte så himla mycket att klaga på mer än otålighet. Jag håller tummarna för oss att vi inte behöver gå till bf!

    Jag har fått för mig att hon ska komma i januari och absolute inte i februari, 1 februari är jag 41+0 så finns risk för det. Inte för att det spelar någon roll som så, bara envis och har varit inställd på januari-bebis hela graviditeten!


    Haha tyvärr samma här. Har bf 29/1 enligt UL men 21/1 enligt sista mensen. Å med tanke på när jag plussa så är det omöjligt att ägget skulle fästa så sent som 8 dagar senare, jag tror det är största anledningen till att jag vägrar tro jag ska gå över till februari haha. Så sur man kommer bli om det blir så !
  • Linhan89
    NurseMom skrev 2021-01-16 20:37:13 följande:

    Update:

    Lilltjejen är 1 vecka nu. Så sjukt mysigt med en nyfödd så jag dör! Hon får ont i magen på nätterna så allt handlar om magdroppar, anti-kolik-flaska, rapa, få ut pruttar och bajs för tillfället. Men när hon väl somnar så sover hon 3-4 timmar. Nästa aktuella sak just nu är hennes illaluktande navelstump som vi väntar ska ramla av haha.

    Min man och jag konstaterade igår att hela lägenheten är full av baby-grejer. Ligger amningskupor, tvättlappar, 500 gratis öppnade varuprover från babybags, filtar, och allt möjligt i varenda rum haha. Det är mjölkiga kläder, kissiga handdukar etc. Har inte ens packat upp bb-väskan, lyckats tvätta 1 maskin. Mat och kaffe får intas kallt om man har otur att bebis vaknar just när man ska äta/dricka. Men jag älskar det här. Känner mig helt nykär i min man och få se honom som pappa. Vi kan sitta och bara titta på vår dotter kl 03.00 på natten när hon är vaken och ligger och tittar sig omkring. Mina hormoner gör så jag gråter av bara tanken på kärleken jag känner för mina barn och man.

    Har inte varit ute med barnvagn nånting än, väntar tills det är lite mildare väder Det här är så underbart, vill

    Aldrig att det tar slut!


    Åh vad mysigt det låter ! Verkligen avis ! Ammar du inte alls eller kör du flaska också?
  • Linhan89
    NurseMom skrev 2021-01-16 21:22:32 följande:

    Jo jag helammar men hon kom i v36+5 så hon räknas tydligen till lite för tidigt född och ska ha ersättning också utöver det jag ammar. Lite märkligt kan jag tycka då hon vägde 3124g och 48cm lång. Men men, vi fortsätter med ersättning tills vi kan väga henne igen på första besöket på BVC


    Aha då förstår jag !
  • Linhan89
    NurseMom skrev 2021-01-17 02:12:18 följande:

    När har du BF? Och ni andra?


    29/1 enligt UL och 21/1 enligt sista mens då man hoppas ju lite på det tidigare datumet, men är väl bara en dröm det hehe.
  • Linhan89
    NurseMom skrev 2021-01-17 10:53:40 följande:

    Ok! Ja för mig flyttade dom fram BF med 1 vecka efter UL, men jag kände mig ändå säker på att det uträknade datumet stämde bättre då jag dessutom fick ÄL 3 dagar tidigare den månaden när jag blev gravid. Så därför tror jag inte att jag födde 20 dar tidigare utan snarare 10 dagar innan BF. Litade mer på min magkänsla och uträkning faktiskt


    Exakt samma här. Haft regelbunden mens och ägglossning alltid, plus att det skulle vara en omöjlighet att plus när jag gjorde det, då skulle jag ha plusat på BIM - 5 och testet var väldigt tydligt, tog ett nytt test med veckoindikator som visade 2-3 veckor så. Men kan ju gå några veckor över tiden ändå så jag hamnar nära bf enligt UL. Dock så har det nyss kommit en liten bit av slemproppen. Man kan ju hoppas att det ändå inte dröjer veckor till det är dags nu då :)
  • Linhan89
    NurseMom skrev 2021-01-17 20:28:37 följande:

    Ja man får lita på sig själv vissa ggr även om dom säger nåt annat. Åh då kanske det är dags snart iaf Va spännande!


    Ja efter den upptäckten så har det inte kommit mera, men varit sjukt trött i eftermiddag och kväll, haft ont i magen och ryggen och underlivet, även en hel del sammandragningar. Så får se hur natten artar sig :)
  • Linhan89

    Ja det verkar vanligt med att tömma sig innan ! Jag lär nog inte märka av det då jag inte haft några som helst problem med hård mage under hela graviditeten, utan de har varit som vanligt i princip.

    Natten har varit relativt lugn haft en hel del sammandragningar dock och några som gjort rätt så ont. Ska till bm på förmiddagen för blodtryck och se vad min odling på misstänkt uvi gett för svar. Och då blir det även gynudersökning får se om det mognat så det blir någon hinnsvepning.

  • Linhan89

    Hallå ! Jo då ha de e ingen urinvägsinfektion, heller ingen äggvita i urinen idag jippi ! Men blodtrycket ligger där på 130/90 hela tiden ändå. Inget jag märker av dock.

    Haft en del onda värkar på morgonen, sådär sjukt ont som mensvärk kan göra, sen slutar de med molvärk, så har jag aldrig haft förut !

    Iaf så hade jag gått ner lite i vikt sen förra veckan och det var ganska vanligt när det var nära förlossning sa hon. Vi gjorde även en gynudersökning, fatta jag de hela rätt så va bebben väldigt långt ner så hon peta den på huvet haha. Tappen hade mjuknat men var ändå bakåtriktad fortfarande så hon kunde inte komma åt ordentligt för att göra hinnsvepning.

    Fick ny tid på torsdag för koll av blodtrycket, om vi ses då sa hon.. hon trodde de va ganska nära till att något ska ske.

    Efter jag varit där så har de onda värkarna fortsatt, de är såpass att jag inte kan prata mig igenom dom men hjälper med kontrollerad andning iaf. Efter toalettbesök så hade de också kommit en del slem !

Svar på tråden BF Januari 2021