Inlägg från: Flip12 |Visa alla inlägg
  • Flip12

    Någon mer som precis plussat

    Plussade för en vecka sedan. Fyller 40 om en månad. Hade ett MA för ett år sedan och avbröt en graviditet i höstas pga kromosomavvikelser. Är jätteglad men vågar nog inte riktigt andas förrän efter NIPT. 

  • Flip12
    Zakopane skrev 2022-01-26 12:32:56 följande:
    Har du fler barn? Var bor du?
    Ja jag har två barn ???? Ger ändå ett visst lugn! Bor i Stockholm
  • Flip12

    Vad kul att vi är så många runt 40 år. vi har försökt få tredje barnet 1,5 år nu och har lite panik med åldern. Känns bra jag inte är ensam?. Analyserar alla kvinnors ålder just nu?.

  • Flip12
    Desperate Housewives skrev 2022-01-27 20:44:51 följande:

    Jag plussade när jag var 40 och har nu blivit 41 :) 
    allt går bra! Är mitt 3:e barn, en sladdis. Är i vecka 18. Blev gravid på första försöket. 


    Härligt att höra. Jag blev insatt på trombyl dvs blodförtunnande pga åldern. Någon annan som också fått det?
  • Flip12

    Lyckas inte svara på era inlägg. Jag gjorde också NIPT på Vasamamma förra graviditeten. Där kan man också ta provet två veckor innan jmf med övriga ställen i Sthlm. Nu fick vi avvikelser på provsvaret men var ju ändå skönt få veta det då och inte några veckor senare. 


    idag var jag på vul. Borde vara i vecka 6+0 men hon mätte fostret till 1,4 mm, dvs alldeles för litet samt avsaknad av hjärtaktivitet. Jag är helt förstörd och har helt räknat ut detta. Men nytt vul om en vecka. 

  • Flip12

    @Emma1b (lyckas inte svara mig å rätt sätt). De ringde från vasamamma och berättade. Sen sa de att de skickades remiss från karolinska och de ringde snabbt så fick tid några dagar senare för moderkaksprov. 

  • Flip12

    @JustLikeHoney om jag läst rätt då borde fostret vars större än 1,4 mm iaf? så mitt hopp är litet? mår inte heller så illa som jag brukar göra. Jag räknar med att det är kört tyvärr? Men tack för pepp????

  • Flip12

    @JustLikeHoney tack för svaret. Ja okej kan det diffa så på bara några dagar? Jag mår mer illa idag än för några dagar sen. Det är mentalt tufft att må såhär när jag tänker att det ändå är kört?

  • Flip12
    JustLikeHoney skrev 2022-02-06 22:06:57 följande:

    Skrev in mig på mvc i v 7+ pga hypotyreos som måste justeras vid graviditet. 


    vill man göra kub är det ju bra att va ute i någorlunda god tid så man hinner boka in ul. 


    Jag har också hypotyreos och varit en kamp varenda graviditet att få hjälp och behandling för att ligga Rätt i värdena. 
  • Flip12
    Kaiza03 skrev 2022-02-07 16:46:55 följande:
    Pratade med en läkare i måndags i förra veckan, hon sa ingenting om hur vi skulle göra med någonting. Rynkar på näsan

    Vi frågade om risker och så för mig och barnet och hon sa att efter v 20-22 är det som för alla andra så innan dess förhöjd MF risk menade hon på.

    Jag kommer inte ihåg hur det var för 16,5år sen när jag väntade barn senast när man skrev in sig gjorde UL etc.

    Blir galen av att inte ha någon att prata med om detta. Gråter
    Bollar gärna om det kan hjälpa? Du bör höra av dig till mvc för att boka inskrivning. Sen kommer ju kub-test beroende på vart du bor. Vi har valt att bekosta att göra NIPT då risken ju ökar med åldern (är 40 år). 
  • Flip12
    Kaiza03 skrev 2022-02-07 22:54:29 följande:
    Skönt det, verkar som att det ändå är ganska vanligt med 40+are men 45 är nog lite mer ovanligt. På en sida på nätet stod det att det var osannolikt att bli gravid på naturlig väg om man passerat 45. Skrikandes

    Okej, man gör det inte förrän så sent, v 13.
    Men så länge vill man ju inte gå om man sen väljer abort, halva tiden, så fruktansvärt.
    Jag ser gravid ut redan för magen (och brösten) är så svullen och hård ska jag då gå så många veckor så blir det svårt att dölja det.

    Tack va gulligt av dig Hjärta men jag bor 10 mil från Stockholm. 
    Du kan göra NIPT från vecka 10+0. Då får man ju svar innan det är dags för kub?. Vi fick avvikande svar förra graviditeten och fick svaret från NIPT någon vecka innan KUB. Fick rekommendationen att ändå göra KUB, som såg jättebra ut. Fick remiss för moderkaksprov som de tyvärr inte kunde göra på en gång på den låg i bakvägg. allt var ju såklart supertufft men ändå skönt att jag gjorde NiPt så tidigt, hade varit jobbigare att avsluta ännu senare än jag nu gjorde?
  • Flip12
    Emma1b skrev 2022-02-09 19:36:01 följande:

    Flip12 har du haft ditt uppföljande VUL? Håller verkligen tummarna att den växt till sig och fått hjärtaktivitet! När mitt MA upptäcktes diffade två veckor, så då var det verkligen kört, men mindre än en vecka, då skulle jag ha hopp!

    Minns inte om jag skrivit i den här tråden om mitt vul i tisdags, men den här gången gick det bra! Storleken diffade bara en dag och hjärtat pumpade så tydligt så tom jag såg det. Så fantastiakt! Har dok uppföljning på ivfkliniken med vul där nästa fredag 18 feb, så oroar mig fortfarande att dte ska ha slutat slå tills dess...


    Nej ska dit imorgon?.

    så skönt att det såg bra ut för dig?. Brukar väl åndå säga att risken för missfall minskar om man sett ett tickande hjärtat?
  • Flip12

    Var på ultraljud idag och där fanns något litet 5,3 mm med tickande hjärta. Var ju där för en vecka sen och då inget tickande hjärta. Så känns ju skönt?:) 

  • Flip12
    JustLikeHoney skrev 2022-02-10 19:44:14 följande:
    Åh grattis, sa ju att det inte var kört :)
    Ja det sa du. Tack för pepp. Nu kräks jag som en gnu istället?. Äter lergigan comp men fick även primerna utskrivet nu. Hur kombinerar ni dom?
  • Flip12
    Emma1b skrev 2022-02-11 09:54:06 följande:

    Underbart Flip12!! Jag trodde också det skulle ordna sig.
    Jag kräks inte men mår så fruktansvärt illa, kan knappt ta mig ur soffan (jobbar hemma tack och lov). Har lergigan comp men tycker inte jag märker någon skillnad! Ringde vc igår och fick telefo läkartid om en vecka!!! Det skulle ta en läkare 5 min, det är inte klokt att jag ska behöva må så här en vecka till när det finnns alternativ!!


    Nej usch vad tråkigt. Jag äter också lergigan och tyckte först inte de hjälpte så fick primperqn också men nu tycker jag ändå lergigan hjälper? men kräver att jag äter de lite regelbundet. 
Svar på tråden Någon mer som precis plussat