Inlägg från: Blåbärsris123 |Visa alla inlägg
  • Blåbärsris123

    Någon mer som precis plussat

    Hej på er!

    Vet inte om det är något liv i tråden men provar att skriva☺️


    Jag är 43 och är gravid i v. 6 med mitt fjärde och sambons första barn😍 Vi slutade skydda oss för typ ett halvår sedan men trodde kanske inte att det skulle funka med tanke på åldern, så vi har varit lite i chock. Men väldigt glada såklart och det börjar sjunka in. Och nu är det väldigt mysigt och roligt att planera för framtiden och vi hoppas verkligen att det går vägen🙏🏻


    Vi har bokat in NIPT privat i v. 10+ nånting då vi fortast möjligt vill få svar. 


    Hur går det för er andra?😊

  • Blåbärsris123
    MammaTillFyraHoppasJag skrev 2023-03-31 18:04:17 följande:

    Hej Blåbärsris!
    Va kul med en ?gamling? till som är preggo, stort grattis!! 🥰👍👍
    Ska ni göra ett tidigt UL innan Nipt eller? Det gjorde vi, var skönt att se att det finns ett tickande hjärta där inne 💕 För oss går det bra, vi är i vecka 13 & har kommit förbi de här osäkra 12 veckorna, enorm milstolpe ✨ Vi fick vårt privata Nipt svar idag, allt såg bra ut och det är en liten flicka, så nu börjar det kännas verkligt 😀 Vår minsting anar att jag är preggo trots att vi håller det hemligt, han går runt och säger ?mamma har en bebis i magen?, helt otroligt, vi har inte sagt ett ljud till någon om det 😂 Detta blir vårt fjärde barn, vi har redan 2 flickor och 1 pojke. Vi ska på UL i vecka 15 & vecka 19 med, för att kolla icke-ålders-relaterade avvikelser (som alla andra preggo också kan få, har ej med hög ålder att göra alltså), hoppas det ser bra ut med. Vet inte om vi vågar berätta för barnen innan vi gjort dessa UL, hur ska ni göra med det, berätta eller vänta?


    Hej!😊

    Tack så mycket, och detsamma!🥰
    Vad skönt att det såg bra ut på UL och att ni fått svar på NIPT, och att allt ser bra ut. Vi har bokat NIPT privat och kommer göra det i början på maj, då vi är i v 10+3. Längtar så himla mycket dit! Blir första milstolpen😅

    Vad gulligt att minstingen anar något, de är klokare än man tror barnen🤣 Vi har berättat för de två äldsta som är 18 och 20. Vi hade precis bokat ett hus utomlands en månad i sommar så de höll på att lägga in semester och grejer för sommaren, men vi valde att boka av då jag mår ganska skit och vet inte när jag blir bättre denna gång🤢🤮 Dessutom märker de ju på mig att det är något😅🙈 Minstingen berättar vi dock för förs efter svar på NIPT som tidigast. Så efter v. 12 men ev senare. 


    Hur mår du annars? Trött? Illamående? Jag skulle kunna sova 20h/dygn just nu tror jag😴😂 Längtar så till att må bättre🙏🏻

  • Blåbärsris123
    MammaTillFyraHoppasJag skrev 2023-04-01 19:32:58 följande:

    Blåbärsris: 
    Förstår att ni längtar till Nipt, väntan är typ olidlig, schysst nog fick vi svaret efter sju dagar istället för tio dagar, varje dag känna ju galet lång när man väntar 😀 Hur gammal är er minsting? Vår är 3,5 år, så det blir typ 4 års ålderskillnad på minstingen och bebisen. Åh lät ju superhärligt att ha bokat ett hus utomlands, men förstår att du avbokar. Vi skulle med utomlands i sommar men vi vågar inte, jag är lite nojjig för allt som kan hända och vill vara nära ?mitt? sjukhus. Dels för åldersrelaterade grejer typ moderkaksavlossning och havandeskapsförgiftning. men även pga att detta blir mitt fjärde kejsarsnitt, så det kan innebära en del risker med, tex om moderkakan råkat växa in i gamla ärren 😬 Längtar tills vi får reda på i UL 15 eller 19 hur moderkakan sitter, kommer nog få lite panik om den sitter i framvägg (vid gamla ärren)? Men man får ta det som det kommer, och hoppas på det bästa. Va jobbigt att du är så trött, jag va också jättetrött de första veckorna, sen börja illamåendet istället 🤪 Jag är i vecka 13 så mitt illamående borde lägga sig nu, men jag mår lite illa varje dag ändå. Har du nåt illamående? ska du föda vanligt eller kejsarsnitt?


    Vad skönt med snabbt svar på NIPT! Ja just nu känns varje dag som en evighet😅
    Minstingen är 10 så inte så liten hon heller😊

    Ja det känns tryggare att vara hemma i sommar, förhoppningsvis blir det utomlands nästa år istället med bebis också🥰

    Jag mår fruktansvärt illa sen en vecka ungsfär. Kräkts ett par gånger men mest är det ihållande illamående. Räknar ner dagarna tills det borde vända🙏🏻🙈 Hoppas ditt illamående blir bättre snart då, brukar ju kunna vända där någonstans.

    Har fött de andra vaginalt så hoppas på det även denna gång. Blir det planerat snitt för dig då?
  • Blåbärsris123
    impa07 skrev 2023-04-01 20:10:22 följande:

    Ni som är äldre, 41, 42, 43 och uppåt som blivit gravida: är det med egna ägg?

    Vad har ni fått för hjälp av vården? Försökt själv men får bara missfall...

    Har ni gjort några särskilda tricks?


    För oss är det egna ägg och på naturlig väg. Var på en gyn-kontroll i höstas och då sa bm att äggstockarna var aktiva än iaf😅 Var ju lite orolig med tanke på åldern och jag hade då haft hormonspiral i 3 år så visste inte hur det skulle vara med ägglossning osv.

    Så vi har inte sökt någon hjälp. Tog ca 6 månader för oss. Tagit lite tillskott, Omega 3 samt Folsyra. Provade Bisolvon dagarna innan senaste äl, vet inte om det var tillfällighet eller om det hjälpte. Hur länge har ni försökt?
  • Blåbärsris123
    MammaTillFyraHoppasJag skrev 2023-04-03 17:06:39 följande:

    Blåbärsris:

    Ja så ser jag också det, att man kan ha en mysig semester nästa sommar istället 😍 Vad hoppas ni på, pojke eller flicka?

    Ush va hemskt att du mår så illa så du kräks 😵?💫 Har du testat sånt åksjuk armband? Hört att det ska hjälpa. Jag mår tackolov bara svagt illa, även om det är hela tiden, så jag har sluppit kräk. 


    Va skönt att du kunnat föda naturligt, alltså vaginalt, då borde det ju gå bra denna gången med 😀 Känner du dig nervös eller lugn som en filbunke? Ja jag har ett planerat snitt i v.37+0. Nackdelen med att ha gjort snitt innan är att det kan bli komplikationer för varje snitt? 😵?💫 önskar att jag hade fött vaginalt med, men det va inget jag själv kunde välja dessvärre. Två skickliga kirurger ska göra snittet i vart fall, känns tryggt 👍


    Ja precis! Vi berättade för dottern nu i helgen att vi får skjuta på den långa utlandssemestern till nästa år. Hon blev lite besviken men hon önskar sig ett småsyskon så tror hon blir nöjd när vi berättar den verkliga orsaken lite längre fram😅🥰
    Hon önska helst en lillasyster med lillebror går bra också🤣 Sambon tror på pojk, jag vet inte?har inte fått någon känsla än. Spelar verkligen ingen roll då jag har både och sen innan😊  Och med viss ökad risk nu med åldern längtar vi bara till ett besked om frisk bebis🙏🏻😍 

    Jag använder armband, tar Postafen eller Lergigan. Har inte kräkts mer nu men mår illa 24/7. Blir inte bättre än så här🤢 Bara att hålla ut och tänka på det mysiga som kommer❤️


    Det låter som de har bra koll och en plan för dig🥰 Kommer gå kanon!! Jag är inte så nervös just nu, tänker att jag har löst det några gånger tidigare så borde gå bra🙈🤣 Kommer säkert lite oro när det närmar sig.

  • Blåbärsris123

    Hej Frusan och Cookee!😊

    Grattis till era plus! Vad roligt med fler 40-plussare, jag är också 43.

    Jag har inte varit så orolig att orka, utan mer oro för riskerna för MF eller något fel med bebis. När jag berättade för min läkare (går hos henne av helt andra skäl) blev hon så himla glad och berättade att hon själv fick en sladdis när hon var 43😊 Och hon sa tack vars henne höll hon sig ung och pigg, för att hon måste liksom. Det var skönt att höra☺️ Och sen när vi var på inskrivning hos BM berättade hon att hon också fick barn igen när hon var 42, tvillingar😅 Hon sa också att det var toppen att bli mamma igen efter 40. Så jag litar på dem helt enkelt!🙏🏻😊

    Hur mår ni annars? Några symtom? Jag är extremt trött och illamående 24/7, inne i tuffaste veckorna nu tror jag🤢🤮🙈 Går in i v 9 imorgon.

    Vi har NIPT inbokat om 2,5 vecka, längtar så! Är så nojig att det inte ska slå ett hjärta där inne eller att något ska vara galet. Så det blir en första bekräftelse att få se ett litet liv där inne, och ett första delmål att ta sig till🙏🏻😊

  • Blåbärsris123
    Cookee skrev 2023-04-14 16:55:37 följande:

    Jag har inga barn sedan tidigare och efter ett gäng missfall och x är min oro endast graviditeten i sig, hur det blir om det skulle gå vägen får lösa sig då, har noll oro att inte orka med pga åldern!


    Är uppenbart fertil med 6 spontanangraviditeter, varav fyra under senaste året (sedan vår 2022 alltså), men har aldrig kommit längre än v 5-7. provar progesteronkräm denna gången, får se om det gör någon skillnad!


    Usch vad tufft! Förstår din oro kring graviditeten! Hoppas verkligen det är din tur nu. Har du något tidigt ul/vul inplanerat?
  • Blåbärsris123
    Frusan skrev 2023-04-14 14:16:17 följande:

    Känner samma, mest yngre som jag hör prata om att man inte skulle orka på samma sätt. Känner mer att jag har mer tålamod nu, ett större lugn i mig själv och väldigt mycket har hänt på de 16 år som gått sedan jag fick barn senast som gett erfarenhet och en trygghet i sig själv. 


    lite nojig över MA, men samtidigt lugnare den här graviditeten än då jag fick MA. Jag har väldigt mkt mer gravsymtom nu än sist, illamående som är absolut värst sent på kvällen. Mår bra på morgonen. Trött och så jäkla ömma bröst 😵?💫 magen ser redan ut som den är i 7:e månaden, så jag hoppas det ger sig. Annars blir det svårt att dölja några veckor till 😝 ska boka tid för inskrivning nästa vecka så får vi se hur de planerar. 


    hoppas allt ser fint ut på ditt NIPT 🥰


    Håller med, känns mer lugn och trygg nu och massor av erfarenhet i bagaget. 

    Det är ju ändå skönt med mycket symtom just för att de ger bekräftelse på att något ändå pågår. Men fy vad jobbigt illamåendet och tröttheten är🤢😴 Och har som du väldigt ömma bröst också. Jag mår också bäst på morgonen och en lite stund på förmiddagen, under förutsättning att jag sovit ordentligt. Mår mycket sämre på em/kväll. Men har Lergigan Comp nu och det gör verkligen dagarna bättre iaf🙏🏻


    Haha fattar vad du menar med magen! Jag är jättesvullen!🙈😅 Min sambo tar på magen och säger att det syns och känns, och jag garvar: Det där är bara gaser och svullna tarmar!🤣🤣

    Tack, det hoppas vi också!🙏🏻🥰

  • Blåbärsris123
    MajaSv skrev 2023-04-14 23:39:34 följande:

    Jag blir 42 i maj & är gravid i v 10 :) 
    vi har försökt i ca 1,5 år, tillslut lyckades vi, egna ägg & ingen hjälp :) 


    Grattis, vad kul!🌸 Efter så långt kämpande också! Vilken lycka! Ska ni göra NIPT eller KUB? 


    Jag är i v 9 så strax efter dig då☺️ När har du BF? Vi har 24 november enligt BM. Ska göra NIPT om 2,5 v, längtar så!

  • Blåbärsris123
    Cookee skrev 2023-04-15 09:31:18 följande:
    Jag brukar få vul inbokat runt v 7 pga tidigare utomkveds, har fortfarande två dagar kvar till bim så har inte hört av mig till BM ännu då det känns lite för tidigt ännu?

    känns som jag har mer symptom denna gången än tidigare, vilket känns positiv! men kan ju också vara progesteronkrämen jag tar som gör skillnad, så svårt att veta vad som är vad. Har haft huvudvärk, molvärk, humörsvängningar, doftkänslighet och vagt illamående än så länge.

    Jag sover också alltid extremt dåligt vid graviditet, vaknar kl 03 och ligger vaken flera timmar, vrider och vänder på mig hela natten. någon mer som sover dåligt, eller vet vad det beror på?

    Skönt med VUL tidigt då iaf.


    Ja symtom är ju bra, även om de är jobbiga😅🙈🤢

    Jag sover katastrofalt dåligt just nu. Blir galen! Jag är supertrött och somnar till tidigt men vaknar många ggr varje natt och har svårt att somna om. Vänder och vrider, är varm och kall om vartannat. Första veckorna sov jag jättemycket men nu superdåligt😴 Blir ju inte direkt piggare av det.

Svar på tråden Någon mer som precis plussat