Inlägg från: Willsam |Visa alla inlägg
  • Willsam

    Någon mer som precis plussat

    Hej hej. Ansluter mig här hos er också. 


    41 år, mitt 5e barn. Min minsta är 14 år. Så en sladdis Med ny sambo denna gång. Hans första barn 🥰 o enda lär det bli 😉
    bf 20/4 

  • Willsam
    Pyret10 skrev 2023-08-31 08:50:33 följande:
    William: Välkommen och grattis! Jag ska också ha barn med ny sambo där jag har 2 barn sedan tidigare men det blir hans första 😊 mysigt att dela resan med honom 🥰 
    vilken vecka är du i nu då?
    6+5 idag 😊 du?
  • Willsam

    Frusan haha ja, jag är tydligen nästan lika fertil som för 20 år sen 😅 man får vara glad för det. 😊 absolut sista för mig med. Har gjort 3 tidigare kejsarsnitt o pga det tunn livmoder. 
    pyret: o vad kul att du kommit så långt 🥰

    hur har ni mått? Jag har ju alltid mått toppen som gravid. O jag mår ganska bra även denna gång. iaf hittills 

  • Willsam
    Frusan skrev 2023-09-01 09:05:22 följande:

    Jag hade räknat med att det skulle strula lite grann iaf, och att någon hjälp skulle behövas. Men ett försök mitt i ägglossnings så var det klart sen. Man kanske kan skriva med det på kommande CV på övriga förmågor: sjukt bra äggstockar 😜

    Har du fått planerade snitt varje gång? Och antar att det blir snitt nu med? Jag har en moderkaka som än så länge är väldigt långt ner, så flyttar den sig inte så blir det snitt här med. För mig är det okej vilket som, hade en stökig första förlossning och dottern andades inte när hon kom ut och sedan blev vi kvar 2 veckor på sjukhus. Så jag tycker vaginalt är lite läskigt faktiskt och hade bestämt mig för att inte ha fler barn, det var något av det första jag sa till min nuvarande sambo. Att bara så han visste så blev det minsann inga ungar mer här, det gick ju bra 😝
    Förstår nu hur många trauman jag har kopplat till första förlossningen som jag inte bearbetat alls, och det är aningen svårt att få rätt hjälp 16 år senare? men ev kommer jag få träffa Frejamottagningen om de godkänner remiss från BM.

    Jag har i övrigt mått rätt urk 😅 galet illamående i 3 månader på raken och fick jättesvårt att sova. Sen blev det ganska okej i typ en vecka och sedan satte foglossning igång och sömnen stökar. Sedan några veckor väldigt mkt sammandragningar. Så jag lullar omkring här hemma och gör inte många knop. Stor skillnad mot första då jag hade hästar, jobbade i stall och kunde hålla igång hela grav. Fick visserligen foglossning då med men bara om jag red eller tränade på gym, så länge jag höll mig från det så var allt bra. 


    Plus att jag gått från att vara en snäll människa med långt tålamod till någon slags huggorm som blir arg för minsta lilla 😝


    Jag har Gjort 3 snitt. Första pga sätesbjudning, andra normal förlossning, 3e pga komplext hjärtfel på barnet o 4e pga 2 tidigare snitt. 
    haha lite kort stubin har jag allt också 😂 men men det går nog över 😅
  • Willsam

    Frusan 
    det är klart att det känns. Man blir ju lite handikappad, för man kan ju inte bara skutta ur sängen. Jag klarade mig ändå helt ok när pappan gick tbx t sitt arbete.
    man känner ju vad som funkar och inte. Men även efter en vanlig förlossning så kan man ju inte bära tungt osv. det är ju säkert också väldigt individuellt pga vi alla klarar smärta olika 😊

    Comitissa
    hej o välkommen. Jag är 41 o väntar en sladdis också. Mina barn är 21,20,15 o 14 😅 o jag har också gjort 3 snitt tidigare 😊 
    planerad bf 20/4 som det ser ut nu. 

  • Willsam
    Frusan skrev 2023-09-03 22:46:37 följande:

    Willsam: Jag har opererat ett navelbråck som blev inklämt, men där skar dom ju inte genom lika många lager och snittet inte lika långt även om det blev längre och djupare än dom trodde, plus att jag inte hade en bebis när det skulle läka. Är inte så smärtkänslig så det oroar jag mig inte för, mer att man gör något dumt som sabbar läkningen. Tänker typ trappor, har källare där vi har tvättmaskinen, frys och där vi eldar. funkar bilkörning och att ta sig i och ut bilen. läste om någon som skrev att hennes bästa tips var en sån där plocktång när hon skulle ta upp saker från backen. En sån skulle man ju iofs behövt redan nu 😅 men hinner ju känna efter lite under tiden pappan är hemma också. Är nog mest jag som vill rodda i allt innan så det funkar med stora tjejen som har lite särskilda behov och behöver en del stöttning.
    När jag fick första barnet så hade jag nästan inte ont alls efteråt, men då fick vi stanna på sjukhus i 2 veckor så det är ju lite annat än När man är hemma. 


    Ja men förstår hur du tänker ☺️ 
    jag Klarade mig utan hjälpmedel. Men ä ju tex ingen angenäm upplevelse att gå på toaletten första tiden. Ta med en kudde o håll mot magen är ett tips för det. Man kan ju liksom inte ta i alls med magmuskler. Men du kommer känna vart din gräns går När det gäller vardagliga sysslor. Bra att ta hjälp med tyngre saker. tex storhandla o skotta som du nämnde. 


    jag har jobbat på bb tidigare. O bästa tipset just direkt efter op, är att försöka komma upp på fötter ganska omgående. Iaf resa sig första dagen. Sen tar man kateter o då är det viktigt att komma upp o gå. Ju mer man är stilla ju mer gaser o svullnad får man i buken. O det gör ont om något. 


    det är vanligt att mammor vill ligga kvar för det gör ont, ber om mer smärtlindring som gör tarmarna ännu långsammare
    så det absolut viktigaste tipset är att våga gå upp o röra på sig Så fort man kan. 😊

  • Willsam
    Frusan skrev 2023-09-04 08:40:12 följande:
    Ah ja det var ett bra tips, har en riktig strulmage så alla såna tips är guld värda 🤩 
    Ja en del smärtstillande leder ju till tvärstopp, har haft (har, men den är lugn nu under grav) en stökig migrän som dom testat en mängd läkemedel för. Vilket ledde till höga levervärden och en galla som började strula till slut så då fick jag i omgångar olika morfinpreparat=tvärstopp och ont i magen istället. Så ju mindre smärtstillande ju bättre 😅 Vet inte vad man kan ta heller när man ska amma, men som citodon funkar Inte pga gallan och starkare än så känns ju oavsett inte bra när man ska ta hand om bebis. 
    Jag är lite kluven gällande förlossningen, bäst för kroppen är ju oftast att föda vaginalt men med första dottern finns en hel del jag borde ha bearbetet kvar då det tog väldigt lång tid och sedan andades hon inte när hon kom ut. Sen fick hon infektion och vi las in på neo, efter det upptäckes kromosomavvikelse och fokus hamnade bara på allt som plötsligt skulle undersökas och ev behandlas och att ha ett sjukt barn. Så jag har inför denna förlossning en del svårigheter att släppa på kontrollen och tänka att det kommer gå bra. Snitt känns som att då har vi koll på bebis och hon kommer ut säkert och bra. Men vi får se vad det blir och jag får fortsätta jobba med mig själv tills det är dags. 

    Ja visst är det bättre på många vis med vaginal förlossning. du kan ju tänka att du är ju omföderska nu. Du kan ju prata med barnmorska om din oro pga tidigare förlossning med komplikationer, o säga att du behöver känna kontroll o att det inte kan dra ut så på tiden. Uttryck din oro. Alla kommer ju ta dig på allvar. 


    man får nästan aldrig med sig starka mediciner hem. Du får ?morfin? på bb. men tanken är ju oftast att man ska klara sig på vanliga smärtlindrande när man kommer hem. Men det går så jäkla fort efter ett snitt med att magen blåser upp sig som en trumma. O det gör förjävla ont rent ut sagt. O botemedlet heter rörelse ☺️

  • Willsam
    Finmamma skrev 2023-09-04 11:57:31 följande:

    Hej

    Är 39 fyllda och fyller 40 nästa år. Har två barn, en 15 och 12 år. Hur resonerar ni kring åldersskillnaden på barnen? (Ni som har större barn)

    Tror att jag kan vara gravid och det kan såklart gå hur som helst. 

    grattis till alla er som är gravida 


    Jag tycker det är lite småjobbigt med åldersskillnaden. Jag har inte berättat för mina barn än. Är fortfarande tidigt. Men jag tror inte dom kommer bli överförtjusta 😅 dom har en liten hos pappa med sambo. Så kanske är bra att dom var före mig 😂 det visar sig 
  • Willsam
    Frusan skrev 2023-09-12 20:59:28 följande:

    Hur går det för er? 


    Här har vi spenderar lör-sön på förlossningen då bebis hade lite hög puls och kurvan såg konstig ut på ctg.
    De gjorde flera UL och då såg det bättre ut. 
    Var på återbesök idag och då såg pulsen bra ut, hon får extraslag ibland men det var helt normalt när de har så små. Men, hon är pytteliten. ligger ca -21 tror jag dom sa, och väger nu i 27+0 på 817 gram. Så nu blir det tillväxtkontroller istället. Flödet såg dock bra ut i navelsträngen så vi får se om hon tänker växa något mer, just nu ligger hon precis på gränsen till tillväxthämmad.


    Men lilla skruttan. Skönt att det såg bra ut. Nu håller jag tummarna för att hon hinner växa på sig också ❤️
    med mig är det br, v 9 nu. Haft nån liten liten blödning men var på ul i måndags. O då såg det ut som det ska iaf. 😊
  • Willsam
    Frusan skrev 2023-09-13 15:28:59 följande:
    Tack <3 ja hon får gärna passera iaf 1,5 kilo innan hon kommer ut. 800 gram känns lite väl litet. Men det blir som det blir, nu har dom koll på henne iaf. 

    Hade några små blödningar jag med i v 15 tror jag det var, men efter det har jag inte blött något mer. Så jag hoppas det ska lugna sig för dig med :)

    Tack 😊 Det ska nog ordna sig. För oss alla hoppas jag. 


    skönt att dom har mer koll på lillan nu. 😊

Svar på tråden Någon mer som precis plussat