Inlägg från: Frusan |Visa alla inlägg
  • Frusan

    Någon mer som precis plussat

    Hej hej 👋🏼 

    43 år och plussade i tisdags, så spännande. Har en 16-åring hemma så det blir en rejäl sladdis 🥰 fick ett missfall för ca 3 år sedan och la planerna på fler barn på hyllan men så träffade jag en ny man som är lite yngre än jag och vi tänkte att vi ger det hela en chans då han inte har barn sedan innan. Mitt barn sedan tidigare har en kromosomavvikelse så jag kommer automatiskt erbjudas extra kontroller i tidigt skede, osäker på NIPT dock.  


    superkul att se att det finns fler 40 plussare, känner mig inte minsta orolig för att inte orka. Men det kanske beror mer på erfarenhet av att vara ensamstående med ett funktionshindrat Barn som knappt sov något när hon var liten 😃

  • Frusan

    Känner samma, mest yngre som jag hör prata om att man inte skulle orka på samma sätt. Känner mer att jag har mer tålamod nu, ett större lugn i mig själv och väldigt mycket har hänt på de 16 år som gått sedan jag fick barn senast som gett erfarenhet och en trygghet i sig själv. 


    lite nojig över MA, men samtidigt lugnare den här graviditeten än då jag fick MA. Jag har väldigt mkt mer gravsymtom nu än sist, illamående som är absolut värst sent på kvällen. Mår bra på morgonen. Trött och så jäkla ömma bröst 😵?💫 magen ser redan ut som den är i 7:e månaden, så jag hoppas det ger sig. Annars blir det svårt att dölja några veckor till 😝 ska boka tid för inskrivning nästa vecka så får vi se hur de planerar. 


    hoppas allt ser fint ut på ditt NIPT 🥰

  • Frusan

    Har tagit progesteron en tid pga migrän, och förra gången slutade jag med det när jag skulle haft mens men när det visade sig att jag var gravid. Inte en aning om det påverkade missfallet eller inte, hade inte så mycket symtom då som nu. Men den här gången har jag fortsatt med progesteronet. 


    Sömnen är även Här rejält påverkad. Förra veckan som jag som en stock. Kunde sova 12 h per natt 😅 men nu är det annat, drömmer konstigt och svårt att somna. När jag väl somnar så vaknar jag flera gånger och kissnödig. Men skönt ändå att det är mycket symtom så kanske det lilla livet fortsätter finnas kvar.
    Sov dock bättre i natt, vi var ute och fiskade hela dagen så mycket friskluft gjorde susen för en natt iaf. Extra bra att rå fisk medför rejält illamående så karln fick ta hand om fisken😝

  • Frusan

    Vet inte hur man svarar på någons svar så det blir kanske lite förvirrande 😂 men skönt att vi är fler som får runt som uppblåsta illamående tröttisar 😝

    Jag ringde min BM igår för att boka inskrivningssamtal. Hon sa då att först kommer jag få lämna blodprov och efter det kub ul. Trodde det var tvärtom det gjordes? Vilken ordning får ni andra göra det i?

  • Frusan

    Pyret10: aha, trodde ju blodprovet som man ska lämna var NIPT, men då är det alltså något annat. BM pratade om blodprov och prover för sköldkörteln Så jag trodde det var olika. Nä ju tidigare man kan göra det ju bättre känner jag.

    Här började det med onda tuttar och att jag tappade matlusten på vissa saker. Det kom tidigt, runt v 4. Sen trötthet och nu ett illamående som vissa dagar är kraftigt, andra hanterbart. Plus att jag from den här veckan 5+5 är så jäkla svullen, ser ut att vara i typ 4-5 månaden. Det kom plötsligt nu i helgen 😅

  • Frusan

    Här är det lite bökigt då karln jobbar borta ibland så är det ägglossning då så är det rätt kört. Men nu föll det sig så att han var hemma och jag hade ÄL, så på första försöket där vi lyckades tajma ÄL.
    har fortfarande väldigt regelbunden mens, och tydlig ÄL. Tempar dock inte och tar inga test utan går bara på konsistens på flytningar ☺️

  • Frusan

    Otursförföljd: grattis 🤩 håller tummarna för att kommande test blir starkare och starkare 😍

  • Frusan
    Cookee skrev 2023-04-20 10:54:39 följande:

    Ja det hade ju varit logiskt, men har varit likvärdiga förhållanden varje morgon. Har även testat de flesta kvällar och sett exakt samma mönster, så har väldigt svårt att tro att det skulle ha med varierande koncentration i urinen att göra. 


    Är mest rädd att det ska vara utomkveds, som jag haft tidigare...


    Har fått remiss till VUL iallafall så bäntar på datum där, men brukar inte bli förrän i v 7 någon gång.


    Håller tummarna för dig Och att det ska gå bra ♥️
  • Frusan
    Blåbärsris123 skrev 2023-05-02 21:50:06 följande:

    Hur går det för alla här och hur mår ni?

    Idag gjorde vi äntligen NIPT med UL och fick se en liten minimänniska där inne. Det var full fart med vinkande armar och sprattlande ben😍 Allt såg fint ut men nu måste vi såklart invänta provsvar innan vi kan pusta ut helt. Det känns iaf lite lättare nu att vara så trött och illamående när man ändå fått se den lilla orsaken till det hela. Nu håller vi tummarna för ett snabbt och positivt svar🙏🏻


    Illamående, arg och trött sammanfattar måendet just nu 😂 och Uppsvullen som en ballong.

    åh skönt att ha kommit förbi NIPT, och att de den lilla 😍

    ska på inskrivning i morgon och sedan blir det NIPT om ytterligare någon vecka.
Svar på tråden Någon mer som precis plussat