Inlägg från: Anonym (haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (haha)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-05-03 10:58:18 följande:
    Kan ju också vara så att de har fått höra uppifrån att de har lagt så mycket pengar på det där med svininfluensan och att det var lite onödigt, och att de ska vara lite försiktiga nästa gång och inte agera förhastat? 

    Tyvärr så kan ju myndigheter vara lite fyrkantiga ibland. 
    Du har verkligen gjort dig till uttolkare av hur det kan vara, hur de känner, tänker, vad de vet och inte, vad de menar mellan raderna men som de inte säger och så vidare. Det gör du samtidigt som du utan vidare avfärdar andras spekulationer om hur de menar, vad de avser och varför de gör som de gör. Du vet inte mer om det än vad någon annan gör.
  • Anonym (haha)
    AndreaBD skrev 2020-05-03 13:27:33 följande:
    Det här har ju inte främst med känslor eller vetande att göra, utan mer med myndigheter inte har obegränsat med pengar till förfogande. Det är helt enkelt inte så att de får ta vilka beslut som helst, oavsett kostnad. Och det händer tyvärr att de översta cheferna tänker inom vissa ekonomiska ramar, mer än att gå efter vad som behövs just nu.

    Och det där vet ALLA vuxna som har jobbat på nån myndighet eller har nån i sin närhet som gör. Jag säger bara att det nog inte är Tegnell och hans kollegor som ni ska klandra utan snarare högre chefer. 
    "Nog" being the key word. Hursomhelst så vet du inget mer än någon annan här, däremot har du "nog" vad som nuförtiden brukar kallas för en "superkraft". 
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-06 08:29:34 följande:
    Nej, jag tycker att den strategi Sverige valt att se till att smittspridningen bromsas till en nivå som innebär att sjukvården hinner med är väl avvägd och kunskapsbaserad.

    Skulle ett mirakel inträffa och ett 100-procentigt  verkande och biverkningsfritt vaccin finnas tillgängligt för alla nästa vecka så skulle det inte ändra min inställning. FHM och regeringen med samarbetspartier kan inte utgå från att mirakel ska inträffa eller anpassa åtgårderna efter t ex önskemålen från personer vars panikreaktioner innebär att de har svårt att hantera även den enklaste information. 
    Sjukvården "hinner med" för att de prioriterat bort människor som skulle haft en bra chans att leva många år till, och de prioriteringarna hade de inte behövt göra och människorna som nu är borta hade sluppit hamna i kolumnen över döda om Sverige valt att gå samma väg som våra grannländer och många andra. 
  • Anonym (haha)
    Anonym (.) skrev 2020-05-06 08:47:56 följande:
    Fel. Sjukvården prioriterar bort de människor som INTE skulle haft en bra chans att leva många år till.
    Ja, det gör de också.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-06 08:48:58 följande:
    Ja, jag har sett att det är ett vanligt påstående bland panikslagna kvacksalvare.

    Jag har själv en nära anhörig som är multisjuk och tillhör ett flertal riskgrupper. Om hon skulle bli smittad skulle jag bli mycket besviken och förvånad om sjukvården hade tagit intryck av snattret från nätkvackarna och utsatte henne för onödigt lidande.

    Alltså, min inställning är att människor inte bara förtjänar ett så värdigt liv som möjligt utan också en så värdig död som möjligt, alltså: jag skiljer på kvackande och sjukvård.
    Vi får väl se vad IVO:s utredning visar. 
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-06 09:02:58 följande:
    Visst.

    Märkligt förersten att kalla sig "haha" när man diskuterar en sjukdom som inneburit att 100000-tals har dött redan i pandemins begynnelse.

    Nåja, det finns ju folk till allt. Vi som är anhöriga till den multisjuka kvinnan skrattar inte åt det faktum att ingen av oss har träffat henne på länge, länge.

    Själv skriver jag mest brev eftersom hon hör illa, men det är ju inte detsamma som att träffas i verkligheten.

    Ska jag vara kritisk så handlar det i första hand om att man inte satsat på att immuntesta i stor skala, min gissning är att jag egentligen skulle kunna hälsa på henne utan att riskera att smitta henne.

    Och det är inget att skratta åt.
    Märkligt att tro att det var vad jag skrattade åt. Det var och är det förstås inte. 
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-06 09:17:26 följande:
    Mm, kvackandet kan ju påminna om ett skratt.

    Jag är inte särskilt road av kvackare, i synnerhet om de fått för sig att man ska uttyda kvackandet som att " Sjukvården prioriterat bort människor som skulle haft en bra chans att leva många år till".

    Hursomhelst, så tycker jag att det är olämpligt att såväl kvacka som skratta när man diskuterar en pandemi som redan inneburit att så många har dött.
    Som sagt, vi får se vad IVO kommer fram till. Att du fortsätter att påstå att jag skrattat åt den här tragedin när jag redan berättat för dig att det naturligtvis inte alls är så gör att jag avfärdar det och dig som en avledningsmanöver och en ohederlig diskussionstaktik. Det är JAG inte så road av. 
  • Anonym (haha)
    Anonym (.) skrev 2020-05-06 09:54:19 följande:
    Märkligt att du kan uttala dig så självsäkert om att folk som skulle kunnat leva många år till blir bortprioriterade, innan du sett IVOs utredning.

    Det kan hända att flera patienter skulle kunnat leva många år till utan covid-19, men när de väl fick det och sökte vård, var de redan döende på ett vis att ingen IVA-vård skulle hjälpa till. IVA bortprioriterar dem som inte skulle klara IVA-vård, vilket kan innebära någon som i grunden mådde bra tre veckor tidigare, men nu är bortom räddning.
    Jag tror på de läkare och andra som har larmat om saken. De har varit väldigt övertygande i sin framställning av hur det här har gått till. 
  • Anonym (haha)

    Finns det någon anledning att tro att antalet intensivvårdade och döda skulle minska så länge som antalet smittade fortsätter att öka med ungefär lika många dagligen? Kommer de som nu bekräftas vara smittade att klara sjukdomen bättre än de som hittills smittats gjort? Är antalet äldre som smittas fremgent så mycket lägre att modellerna kan visa detta?

  • Anonym (haha)
    AndreaBD skrev 2020-05-07 19:21:54 följande:
    Det är det jag börjar misstänka också. Att det där med Italien inte spelade någon större roll ens. 
    Hur menar du att det inte skulle spela roll? Det är väl en enorm skillnad på ett stort utbrott och en enstaka smittad? Den smittade fransmannen kan ju inte ha smittat många andra för då hade det ju i stället varit Frankrike som haft Italiens våldsamma och snabba förlopp redan i november. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin