Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-10-23 14:21:11 följande:

    Jag uppfattar att det FoHM skriver om bakgrunden till förändringen säger jättemycket.

    Smittskyddlagen ställer krav på att åtgärder och påverkan på människors liv skall vara i paritet med risk och konsekvenser av smitta och fara för ohälsa.

    Även om Covid19 sprids i en stor omfattning så är riskerna -  iom en omfattande vaccinering  - inte alls lika allvarliga för individer och samhälle.

    Att fortsätta ställa krav på testning och isolering av vaccinerade i ett läge då de flesta av de vaccinernade inte blir smittade i covid19, inte blir sjuka i covid19, inte blir allvarligt sjuka i covid19, inte dör i covid19 och de som blir allvarligt sjuk eller dör i mer än huvudsak är ovaccinerade och sjuktalen inte riskerar påverka samhällets funktioner är kanske kontraproduktivt för folkhälsan. Kanske behövs resurer för att hinna ikapp ev  vårdskulder för vårdgivare och vårdtagare. Även om Sveruge inte haft en lockdown har mycket av annan vård blivit åsidosatt pga restriktioner eller brist på vårdpersonal och/eller material under pandemin så här långt.

    Sen uppfattar jag att FoHM inte nu och inte tidiagre är drivna av att ha alla siffror för pandemi och smitta, siffrorna är verktyg för att justera åtgärder, åtgärder som skall skydda personer och befolkningen från allvarlig sjukdom och dödfall - i det läget allvarlig sjukdocm och dödsfall minskar till de låga nivåer som vi ser nu är siffrorna inte lika relevanta för att utvärdera åtgärder. Om 1000 eller 2000 personer är smittade med milda symptom och  ingen hamnar på sjukhus så spelar det mindre roll hur många som är smittade, bara det går att fånga upp de ovaccinerade och i riskgrupper eller de som utvecklar allvarliga symptom genom testning vid rätt tillfälle.

    Siffrorna över smittade är inte intressanta, det är antalet allvarligt sjuka som är intressanta i det här stadiet av pandemihanteringen, pga den omfattande vaccineringen, så vitt jag förstår det som FoHM kommunicerar 


    Jag känner att smittspridningen borde vara högintressant för att faktiskt kunna utvärdera och se hur väl vaccinerna som är helt nya funkar, och särskilt nu när vi går in i vintern och många av oss varit vaccinerade en tid. Och jo vaccinerade blir sjuka, och blir ibland ordentligt sjuka. Känner flera personligen. Även om de inte blivit så sjuka att de behövt sjukhusvård. FHM har genomgående under pandemin sagt att det är ett nytt virus och stretat emot olika åtgärder med hänvisningar till att man vet för lite och vill ha mer kunskap. Nu helt plötsligt tycker man inte att man behöver veta?

    Jag är oerhört skeptisk till motiven till att inte längre rekommenderar testning för vaccinerade. Jag tror det är ren strategi för att få snyggare siffror.
  • Drottningen1970
    Padirac skrev 2021-10-23 16:28:57 följande:

    Jag delar inte din tro om att det handlar om en strategi för att få snyggare siffror -  vem skulle ligga bakom detta och vilket motiv skulle finnas för detta och vilken vinning skulle dessa få?

    I övrigt så uppfattar jag det som att FoHM forstätter sitt arbete på det sätt de arbetat hela tiden.

    "Bakgrund till förändringarnaÅtgärderna mot covid-19 ska inte vara mer långtgående än vad som är försvarligt med hänsyn till faran för människors hälsa. De ska också ta hänsyn till barns bästa. En ökad vaccinationstäckning ger en minskad risk för allvarlig sjuklighet och smittspridning till och från fullvaccinerade personer. Därmed kan rekommendationerna anpassas så att fullvaccinerade generellt inte behöver testa sig vid symtom.

    En rad grupper rekommenderas fortfarande testning till exempel på grund av att de är ovaccinerade, att de löper högre risk om de smittas eller för att de vistas nära äldre personer i riskgrupp."

    Personligen är jag undrande om det inte är lite tidigt med minskade restriktioner och testningar, men denna min undran hindrar inte att jag förstår eller tror mig förstå hur FoHM motivierar beslutet eller att jag misstror dem emd att ha andra bakomliggande motiv - jag menarm vad finns det för belägg för att FoHM skulle vilja mörka eller frisera uppgifter?  


    FHM har fått mycket kritik. Vi har skyhöga dödssiffror jämfört med våra grannländer, som bortförklaras med en massa dumheter. Man fortsätter trots detta att både från myndigheten och politiskt håll att hävda att strategin varit framgångsrik. Det är snart val.

    Ingen myndighet vill misslyckas. Det finns massa prestige i detta.

    Polismyndigheten samlar pinnar gällande lösta brott för att bättra på ststistiken när de misslyckas. Det är knappast okänt att sånt görs för att nåt ska se bra ut på papper. Jag tycker det är obegripligt naturligtvis, men forfarande sånt som händer hela tiden inom alla myndighter.
  • Drottningen1970
    Padirac skrev 2021-10-23 16:50:08 följande:

    Så du tror att skälet tiil att FoHM inte anser attvaccinerade skall testas - men fortsätta följa rekommendeationer vid sjukdom -  beror på att FoHM fått kritik och att Sverige har högre dödstal än grannländerna och att det ehla handlar om att det snart är val?

    Går myndigheten sittande regerings politiska ärende enligt din uppfattning?  Är den snart avgående GDn inblandad tror du? 

    Det hela du presenterar är vad jag kan se inget annat än lösa spekulationer som bygger på ingenting - av vad jag jag se i ditt inlägg.

    Polismyndigehtens omorgnaisation för att skapa mätbara insatser och måluppfyllnad tolkar du alltså som ingenting annat än att det görs för att det ska se bra ut på papper - jag tror att det är en grovt naiv bild av organisationsstyrning du presenterar i detta inlägg. Men du kanske har massa inside information från såäl regeringen och myndigehterna i fråga som jag inte har tillgång till. Berätta gärna var dina källor finns om det är någonting annat än 'allmän kännedom'


    Du menar att jag ska presentera källor på min misstanke? Det blir jättesvårt hörrudu?

    Ja, absolut så är det så att man på myndigheter och samhällsinstitutioner har ett krav på att ?lyckas?. Det går jättebra att visa på goda resultat genom att införa diverse riktlinjer, undersökningar etc som visserligen är riktiga i sak, men genom sitt urval och vinkling ändå inte ger en sann bild av verkligheten.

    Polisens pinnsystem är ett utmärkt exempel på detta. Att börja registrera varje enskilt piller man plockar av en missbrukare som ett uppklarar narkotikabrott kommer att ge en annan bild i statistiken än hur det egentligen ligger till i verkligheten. Själv bojkottar jag varje år min arbetsgivares medarbetareundersökning då frågorna är ställda eller inte ställda utifrån ett på förhand redan önskat resultat.

    På varje myndighet finns chefer som är under press att lyckas i sitt chefsuppdrag, det genererar ett visst beteende hos de allra flesta. Du tänker att jag är naiv. Jag tänker samma om dig.

    Om man nu tar bort rekommendationer för vaccinerade att testa sig för att detta inte är så viktigt längre så förväntar jag mig också att man slutar redovisa dessa siffror. Jag kommer att spy om man närmaste månaderna står och stolt visar upp massa kurvor på en kraftigt minskad smittspridning.
  • Drottningen1970
    Padirac skrev 2021-10-23 20:36:50 följande:

    Ok. du har en misstanke men kan inte presentera några underlag för denna.  Är detta mer än en spekulation eller grundlös anklagelse/misstanke? 

    Nu missade du att skilja på sak och person - jag skrev att " jag tror att det är en grovt naiv bild av organisationsstyrning du presenterar i detta inlägg." - det är alltså inte dig jag tänker på. Jag håller med dig i det du säger om hur olika typer av styrning skapar olika typer av beteende - men att det skulle betyda att det ligger andra politiska skäl bakom myndighetens arbete för att frisera siffror har du alltså inget annat på än att du misstänker detta.


    Detta är ett diskussionsforum. Du berättar hur du uppfattar att det ligger till och jag berättar hur jag uppfattar hur det ligger till. Du kan inte heller presentera några bevis på din egen tro på att politik etc inte har någon bäring i sammanhanget. Att du avkräver mig detta och raljerar över min uppfattning är bara ett sätt att tysta någon som inte delar din övertygelse.
  • Drottningen1970
    klyban skrev 2021-11-18 11:11:39 följande:

    Den hand med COVID-19, menar du att du glömt av vad vi pratar om nu, men kanske tusentals upprepningar om den hand vi fick tilldelat oss med smitta är nått du förträngt.

    Sicken tur jag påminner dig då.

    Dåliga?

    Vi med den hand fick tilldelat oss i Sverige med smitta, så har FHM tagit oss ifrån plats 8:e i världen till 54:e, det berättar en hel del om FHM gedigna arbete.

    Och lyfter man blicken ut i i världen, så är det få man ser med den framgången, inte ens hårdare åtgärder har hjälpt dom.

     

    Rätt udda och prata med folk som vill Sverige illa.

    Så du vill inte tala högt om succén med att var 8:e och nu bara 54:e i världen.

    Så vi är inte du då, och eftersom och som jag förutspådde att det inte skulel talas högt om.

    Och viola där kom den.

     

    Men FHM har gjort något som få andra klarat, och det är att fått en högt smitta initialt med den hand vi fick tilldelat oss.

    SÅ har den strategin man använt sedan dess där man tänker på alla i samhället varit en succé.

    Och vi ser hur väl kommissionen stod sig, ingen pratar om den längre pga den var svag och applicerade uppgifter på Sverige som inte delar ens och med att det inte alls var IT och Alp-strainen som tog sig här främst, utan FR/GB/US-strainen.

     

    Och någon kritik mot FHM finns aldrig lusigt nog, visst är det lustigt.


    Jag håller med om att anledningen till att vi nu ligger lägre i smitta är att man initialt lät smittan rasa genom samhället så vi har nu en högre immunitet. Har dock oerhört svårt att förstå hur över 15.000 döda är att betrakta som succé? Oerhört högt pris för att dag ha en högre immunitet. Hade varit bättre att ha högre smitta nu när vi vet mer om sjukdomen och har bättre behandlingsmetoder än vad vi hade initialt då vi inte visste något alls om sjukdomen. Även om smittan idag är större i våra grannländer så kommer de aldrig att komma ikapp hos gällande dödsfall.

    Faran för att folk skulle må så psykiskt dåligt vid nedstängning som det yrades om har också kommit på skam. Det har nämligen visat sig att exempelvis självmorden minskat ordentligt när det varit restriktioner.
  • Drottningen1970

    Det här med att man måste topsa sig själv på exempelvis teststationer. Jag undrar om inte det resulterat i massa falska negativa test.

    Jag har gjort massa test för att jag befunnit mig i sammanhang som kräver test innan man får komma in. Då har det varit en sköterska på plats som vispat omkring rejält i snoken. När jag gjort på mig själv och barnet hemma i samband med symptom så upplever jag att jag absolut inte fixar att få till samma brutalitet på mig själv och barnet tillåter det definitivt inte. Hade det inte varit bättre om man kunnat få hjälp med själva provtagningen på teststationer som de gör i andra länder.

    Nån på vårdcentralen berättade för mig att nästan hälften av de som testat sig och sedan kom till dem sedan ändå var positiva då de inte utfört testet korrekt. Jag misstänker att det sprungit omkring massa positiva människor ute på stan efter att de fått ett falskt negativt svar och att detta bidragit till sveriges situation.

  • Drottningen1970
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-30 20:24:32 följande:

    Va? Topsa sig själv? 

    Jag skulle aldrig lita på en test jag gör själv ? fast skulle antagligen vara brutalare än nödvändigt och göra illa mig!

    Där jag bor har dom lyckats skramla ihop tex en massa vårdstudenter (går utbildningar till läkare, sjuksystrar etc) som hjälper till att göra tester. Litar då mer på dem.

    Ja, det lär ju har förbättrat statistiken i Sverige.

    Här kan man också testa sig tex en lördag och få svar på söndagen, det har jag hört är ovanligt i Sverige (eller förekommer inte?). 


    Ja här får man göra testet själv även om man åker till en teststation med personal. Man får en påse med ett kitt, får köra åt sidan och sedan testa sig själv och sedan lämna in provet. Svar har jag alltid fått drygt ett dygn senare när jag lämnat på teststation och efter två dygn när det varit taxi som lämnat och hämtat provet hemma.
  • Drottningen1970
    klyban skrev 2021-12-02 18:05:45 följande:

    Omikron var ju så farligt enligt WHO enligt vissa, och nu visar det sig att de berättar att ni kan sluta med er panik och invänta fakta istället.

    Precis som jag sade, och en hel del till som är också korrekt.


    Fast de sa de ju inte.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin