Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Akidoki skrev 2020-06-26 07:54:27 följande:

    Det är olagligt att röka på, därför bryter du mot lagen då du röker på.

    Det är inte olagligt att vara sjuk, därför bryter du inte mot lagen då du hostar och snörvlar.

    Hur tänker du att det skulle vara jämförbart? Det går inte att kriminalisera förkylningar.


    Det går naturligtvis inte att kriminalisera sjukdom, men det går väldigt bra att kriminalisera smittspridning, dvs att hosta och snörvla ute bland folk.

    www.1177.se/sa-fungerar-varden/lagar-och-bestammelser/lagar-i-varden/smittskyddslagen/

    Du är inte skyldig att genomgå behandling för sjukdomen, men du får inte smitta någon annan. Beroende på vilken sjukdom det är kan du tvingas till isolering om du inte vill genomgå behandling eller inte följer instruktionerna du får. Du kan läsa om det senare i texten.

    En person som medvetet smittar någon annan med till exempel hiv, hepatit B eller syfilis kan dömas för misshandel.

    Enligt lagen kan du tvingas till undersökning om du inte testar dig, trots att du misstänks ha en allmänfarlig sjukdom. Det kan till exempel vara att du upprepade gånger har kallats till provtagning i samband med en smittspårning, men inte kommer. Då kan du riskera att bli hämtad av polis för att undersökas.

    Vid några få allmänfarliga sjukdomar kan du också isoleras med tvång på en infektionsklinik, om du inte följer de instruktioner som du har fått av läkaren eller inte vill ha behandling. Du är isolerad tills du inte längre är smittsam.
  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2020-06-26 09:46:14 följande:

    Vart hörde du detta?

    Då det jag hörde var om 22 forskare, jätte bra att vara ute och socialdistansering till nya människor, om vi var var slarviga och att det inte synts i smittspridning och avslutningsvis om hur Tegnell trodde hösten skulle se ut och det var vi skulle fortsätta att vara försiktiga.

     

    Du måste länkat fel video, för detta snuddade inte ens familjemedlemmar.


    Tegnell säger i videon att kritikerna har kommit med få genomförbara förslag. Han berättar inte vilka de förslagen är. Därefter drar jag mina egna slutsatser:

    Jag har läst att någon föreslog att familjemedlemmar till smittade borde isoleras. Jag utgår ifrån att Tegnell vet att det är en strategi som andra länder använder sig av, och att det förslaget har framförts i Sverige också.
  • Anonym (ABC)
    Pope Joan II skrev 2020-06-27 22:08:45 följande:

    "Smittesporingen ved Nordfjord sykehus viser at 25 personer var i kontakt med den svenske vikarlegen ved sykehuset som fredag testet positivt for covid-19.

    En svensk vikarlege på Nordfjord sykehus testet positivt for covid-19 fredag. Legen hadde fått fritak fra karantene.

    Siden da har Helse Førde kartlagt pasienter og ansatte ved sykehuset som har hatt nærkontakt med legen. Resultatet av smittesporingen viser at dette innebærer 25 personer. Tiltakene for disse er karantene og testing, opplyser Helse Førde i en pressemelding.

    Testresultatene vil komme mandag og tirsdag.

    ? Ingen av dem som har hatt nærkontakt med den smittede legen, har så langt vist symptomer på å være syke, opplyser direktør for medisinsk klinikk Trine Hunskår Vingsnes.

    Åtte polikliniske pasienter har vært i nær kontakt med legen, i tillegg til sju innlagte pasienter. Seks av disse er isolert på enerom ved Nordfjord sykehus. Den sjuende ble overført til Førde sentralsykehus før det ble kjent at legen var smittet og er isolert der.

    Ti ansatte er satt i ti dagers karantene."

    Det har sina risker att undanta svenskar från karantänreglerna.


    yle.fi/uutiset/3-11420764

    Läkare varnar: Coronaläget har försämrats i Länsi-Pohja - undvik shoppingresor till Sverige

    Finnar som har varit i Sverige är inte heller att lita på. 50 personer som utsatts för smittan sitter nu i karantän. Om ett par veckor får vi veta om det blev ett nytt utbrott, eller om man fick stopp på spridningen.
  • Anonym (ABC)
    Dr Nail skrev 2020-06-28 03:42:49 följande:

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/nya-siffror-svenskarna-skoter-sig-bast-i-norden/&utm_campaign=social_sharing&utm_source=twitter&social=twtr

    "Sköter sig bäst"??

    Har de återinfört reserestriktionerna nu eller vad?


    Finland har inga reserestriktioner.

    Det här fenomenet ser man gång på gång, man verkar ha noll koll på läget i andra länder. Eller så förvränger man medvetet budskapet.
  • Anonym (ABC)
    KillBill skrev 2020-06-28 11:05:57 följande:

    Det enkla svaret är att vi testar så många fler än tidigare. De allra flesta som konstateras ha smittan i de tester som görs nu har milda eller inga symtom och antalet allvarligt smittade minskar hela tiden. Hade WHO tagit hänsyn till detta borde vi inte funnits med på listan.


    Om jag tänker resa till ett annat land och spendera en vecka där, så är det andelen smittade i samhället under den veckan som är relevanta siffror för mig. Det har absolut ingen betydelse om kurvan är på väg upp eller ner. Så ja, Sverige bör finnas kvar på listan över högriskländer.

    Finland testar nu alla med symptom och hittar under 20 fall per dag. Sverige har inte kapacitet att testa alla, och hittar ändå över 1000 fall per dag.
  • Anonym (ABC)
    KillBill skrev 2020-06-28 10:50:16 följande:

    I diagrammet nedan ser du månader med högst dödlighet per capita under perioden januari 1990 till maj 2020. Som du ser så finns det år även under 2000- talet år som legat lika högt eller högre än april i år (som är månaden i år med högst dödlighet). Ser man till både april och maj i år så finns det exempel på år när dödligheten legat högt två månader samma år exempel på detta är år 1990, 1991, 1993, 1996 och 1999. I ett hstoriskt perspektiv så finns det många exempel på år när dödligheten pga av svår influensa varit högre än i år. 


    Hittar du också siffror på antalet intensivvårdade patienter under de här perioderna? Det är ju det som gör coronaviruset så exceptionellt, andelen smittade som behöver intensivvård för att överleva.
  • Anonym (ABC)
    Anonym (. 3) skrev 2020-06-28 13:21:06 följande:

    Du kan tro vad du vill men de andra nordiska länderna har gått ut och berättat det själva. Att de enbarty räknar döda på sjukhus, ingen annan räknas.

    Skulle även vi räkna på samma sätt skulle vi ha ytterst få döda.

    Med andra ord har Sveriges strategi lyckats minst lika bra som alla andra länder.


    www.worldometers.info/coronavirus/country/finland/

    Om du kollar antalet dödsfall per dag, så ser du två dagar i mitten av kurvan med väldigt många fall. De fallen kom sig av ett antal åldringshem i Helsingfors som inte hade rapporterat sina dödsfall vidare. När de väl kom med, räknades de alla in på samma dag.

    svenska.yle.fi/artikel/2020/04/17/tiotals-coronarelaterade-dodsfall-har-inte-rapporterats-i-finland-informationen

    I den finska originalartikeln som den här artikeln är översatt ifrån sägs att fyra sjukvårdsdistrikt hela tiden hade rapporterat in dödsfall på vårdhem. Efter att den här problematiken upptäcktes, såg man naturligtvis till att uppdatera sina rutiner. Så nej, att dödsfall på vårdhem skulle saknas för Finlands del stämmer inte.
  • Anonym (ABC)
    KillBill skrev 2020-06-28 12:23:38 följande:

    Den överdödlighet som är följden av tidigare års influensor har drabbat äldre människor och äldre människor klarar ofta inte av intensivvård. I detta avseende är det inte så stor skillnad mellan vanlig influensa och covid 19.


    Jag uttryckte mig lite otydligt. Alltså: Andelen smittade av influensa som överlever tack vare intensivvård, hur stor är den?
  • Anonym (ABC)
    KillBill skrev 2020-06-28 18:32:17 följande:

    Vet inte. Det ör nog ytterst få influensasjuka som får intensivvård. Äldre människor dör utan att att erbjudas den typen av vård (eftersom de ändå inte skulle klara av den).


    Så då är vi alltså överens om att det är ovanligt att personer i arbetsför ålder intensivvårdas pga influensa. Det torde vara därför samhällen inte har stängt ner under influensaepidemierna. Det har inte behövts, sjukvården har räckt till för alla som behöver den.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin