• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-05-12 16:54:43 följande:
    Väl bekomme. 

    https://www.familjeliv.se/forum/thread/80393899-vi-som-ar-positiva-till-sveriges-hantering-av-pandemin

    Vore fint om du kunde plocka med dig klybbe och Andrea, jag vill ju inte utöva någon ensamrätt på evighetsmaskineriet. 

    Hälsa Disa!
    Tack!

    Jag ska kolla länken. Men kommer trots detta att fortsätta skriva här.

    Jag vet att du tycker att det är din tråd, minns att du skrev att du skulle anmäla den och försöka få den borttagen eftesom personer du inte tyckte skulle skriva trots dina protester skrev här.

    Jag tycker ärligt talat att du har hamnat lite snett. Brukar ibland läsa dina inte alltför insmickrande svar till trådstartare som förväxlat barnperspektivet med sitt eget - och ibland anonyma kommentarer med innebörden att du borde dunsta från tråden och från Familjeliv.

    Fundera gärna om du ser några paralleller.

    Om inte, så tänk dig följande trådstarter. Här diskuterar vi som anser att klimathotet inte existerar eller Här diskuterar vi som anser att det var ett misstag att förbjuda barnaga i uppfostringssyfte elelr Här diskuterar vi som anser att våldtäkter triggas av att kvinnor klär sig utmanande.

    Trots allt finns det ju diskussionsgrupper på FL, där kan man om man har detta behov omge sig med likasinnade och nästan helt slippa risken att bli motsagd.
  • FDFMGA
    Anonym (sant) skrev 2020-05-12 18:12:08 följande:
    Jag förstår hur du menar, men det jag tycker är problematiskt är väl snarare systemet under vilket äldrevård och LSS är uppbyggda.

    Sa de något om att timvikarier ska utbildas? Eller var det bara vanliga vikarier. Timvikarier blir ju ofta ganska kortvariga.
    Hmm, det verkar inte så, inte vad jag kan se iallafall. Rimligen borde det vara viktigast med timvikarierna.

    https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2020/05/12/miljarder-till-vard-och-omsorg/
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-12 19:15:06 följande:
    Trodde inget annat heller. 

    Jag anmälde den, men fick avslag på min begäran - därav är tråden och därmed alla i den fortfarande här.

    Jadå. Jag blir ibland ombedd att dra åt helvete. Då brukar jag, när jag finner det viktigt, framhärda i att uttrycka min åsikt. Men jag monopoliserar inte efter det på trådarna det gäller och slår mig heller inte ihop med andra för att sedan helt ta över ämnet och därtill håna andra som försöker skriva i den. 

    Anledningen till att jag startade tråden var attt jag upplevde det som snudd på omöjligt att yppa någon som helst kritik mot Sveriges handhavande av pandemin i de andra trådarna. Det har aldrig handlat om att jag inte tål att bli emotsagd - det handlade om att jag tyckte att utrymmet för att få säga emot var totalt strypt i de andra trådarna. Nu har ju i princip samma sak hänt här eftersom samma "kluster" av likasinnande migrerat hit. Det är väl bara Disa35 som fattas.
    Utan att ha räknat efter så är jag övertygad om att det finns fler inlägg som är negativa till Sveriges smittskyddshantering än det omvända här på Familjeliv - och detta trots att det i Sverige finns ett ganska kompakt stöd för Sveriges linje

    Jag förstå rmig inte på ditt behov av att bunta ihop människor och deras åsikter till kluster.

    Dessutom, det finns en mängd inlägg i den här tråden, en del som personer helt klart har lagt ner mer tid än några minuter på att skriva.

    Hade du fått igenom ditt önskemål om att tråden skulle raderas hade du slängt bort alla de sammanlagda timmar som andra än du lagt ner på att förklara hur de ser på Sveriges agerande.

    Allt är inte alltid så jävla svart alternativt vitt - det finns kritiska inlägg i den här tråden som jag haft utbyte av.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-12 21:36:55 följande:
    Jag utgår från att alla som skrivit ambitiösa, jätteviktiga och insiktsfulla inlägg i den här tråden har sparat ner dem ifall jag blir "ähem emotionell" och till slut får tråden raderad. 
    Det tror jag inte du kan göra, oavsett hur pass känslosam du upplever att du är, vilket i sammanhanget är rätt ointressant. åtminstone ur ett smittskyddsperspektiv. Ja, såvida inte R-värdet på dina känslor ligger över 1.

    Däremot är det ganska vanligt att en trådstartare känner någon form av äganderätt till sin tråd, förklarar vem som får skriva i den och vem som definitivt inte får göra det. Det tror jag att du är väl medveten om, särsklt som du själv ofta förklarats lockoutad från trådar men struntat i uppmaningen.

    Hursomhelst, så borde det vara möjligt att diskutera för- och nackdelar med Sveriges val av smittskyddsåtgärder om man har den ambitionen, men det kräver nog att man inte tillskriver Tegnell och FHM övermänskliga egenskaper och förmågor, onda eller goda sådana.

    Det värsta jag sett i den vägen är de som kallar Tegnell för Tengele.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-12 22:20:31 följande:
    Nej, det tror inte jag heller att jag kan göra, herr pangdemi.
    Mm, ofta ger det ena det andra.

    Pangdemi eller pangdemister passar inte alls illa enligt mig som benämning på  de som tror att man kan utvärdera hur väl länder lyckades hantera pandemin nu när den precis har inletts.

    Fast egentligen inspirerades jag av din replik där du så snält förklarade att du uppskattade att en person lärt sig vad pandemi betyder.

    Men - apropå pandemin - så är jag övertygad om att det går att diskutera den utifrån inställningen att det blir en smula unket om man bara ska diskutera med personer som har åsikter som tangerar ens egna.

    Risken är då uppenbar att enfalden blir pandemisk om än inom sina givna kluster.
  • FDFMGA
    Anonym (Jacaranda) skrev 2020-05-12 23:30:10 följande:
    Det kommer nog från de där tröjorna som börjat bli populära i vissa delar av Sverige.  På dem står det "All makt åt Tegnell vår befriare".
    Nej, inte Tengele, det syftar på nazistläkaren Mengele, han som utförde experiment på judar.

    Tegnell/Tengil var rätt osmakligt det också.

    Jag har svårt att förstå personfixeringen, precis som jag har svårt att förstå att man kan tro att dödssiffrorna på äldreboenden hade blivit lägre om man reagerat tidigare. 
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-13 07:29:52 följande:
    Det finns så klart människor som gör så, men de allra flesta som jag läst inlägg av och som uttryckt sig negativt kring hanteringen av pandemin har gjort det utifrån agerandet så här långt. De tror av den anledningen att vi kommer att nå ett sämre resultat än länder som har haft och har en annan strategi. Det är då du brukar håna dem med tidsmaskinen och annat, trots att du inte plockar fram den fiktiva tidstransportören när andra uttalar sig på samma sätt ("Vi är positiva till agerandet så här långt och tror av den anledningen att Sverige kommer att klara sig bättre än andra länder.")

    Ja, jag tycker att klyban är dum i huvudet. Jag vet inte varför du tycks ta illa upp å hans vägnar, det är inte som att du inte själv delar ut alla möjliga nedgörande omdömen om andra. 

    Jag tycker inte att den här "diskussionen" är särskilt utvecklande heller.

    För att travestera klybben: jag noterar att du tycker så. 
    Själv tycker jag att repliken "Intresseklubben antecknar" är vassare än "Jag har noterat att du tycker så".

    Men visst har jag noterat att du gärna förklarar att någon är dum i huvudet.

    Själv föredrar jag att fråga om tidsmaskinen kalibrerats ordentligt om någon försöker utvärdera effekterna av två olika metoder att hantera en långvarig kris när krisen precis har börjat - men visst, innebörden är väl densamma medan skillnaden kanske mest beror på att jag normalt diskuterar politik och ofelbart skulle bli anmäld och få inlägget borttaget om jag påstod att någon är dum i huvudet.

    Dessutom är det enligt min mening mer mening med att förklara varför man menar att någon har ett otursförföljt tänkande.

    Och sist men inte minst - en hel del av dem jag brukar möta i politiktrådarna där de normalt förklarar att allt alltid är feminismens och invandrarnas fel och att planen är att ersätta oss svenskar med lågutbildade invandrare har blivit rätt sysslolösa när allt handlar om covid-19, så de har anslutit till din intresseklubb.

    En kritik jag tagit del av är att planen är att ta död på alla gamlingar och multisjuka och ersätta dem med "lågutbildade analfabeter".

    Apropå tidsmaskiner så undrar jag hur högutbildade analfabeter är beskaffade.
  • FDFMGA
    Anonym (.) skrev 2020-05-13 00:19:46 följande:

    2015 varnade FHM för pandemi, skrev ett handlingsdokument och bad myndigheter vara förberedda. Här står mycket om hur de tänkt och planerat.

    www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/p/planering-for-beredskap-mot-pandemisk-influensa/


    Intressant. Bland annat kan man läsa att FHM 2015 poängterar hur viktigt det är att man bygger upp beredskapslager inför en eventuellt kommande pandemi.

    Synd att kommuner och regioner inte gjorde det - eller att man inte byggde upp centrala lager.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-05-13 11:56:33 följande:
    Håller med, jag tycker det är uppenbart att man satsade helt och hållet på att uppnå flockimmunitet även om det kostar fler liv (även relativ unga och friska dör men i mindre antal). Och på något naivt sätt trodde man att man skulle kunna skydda de mest sårbara bara genom lama riktlinjer och uppmaningar vilket man självklart misslyckades med och poff så fick vi massvis med döda och en enorm spridning i samhället.

    Nu sitter man i skiten man delvist medvetet skapade genom en korkad strategi och våra politiker har lite svårt att bortförklara det så de gör som de alltid gjort, tystar ner, slingrar sig och skyddar sin prestige. Och eftersom man inte riktigt vill medge att man valde fel till en hög kostnad i människoliv och ekonomi och att göra en lockdown nu skulle rädda liv men kosta ännu mer än vad vi redan förlorat ekonomiskt så tar man den enklaste vägen för dem själva, dvs fortsätta i samma korkade spår och hoppas att folk går på skitsnacket och inte klagar för mycket det höga dödstalet.
    Endast de vassaste tankeavläsningsapparaterna genomskådar politikerna så totalt som din apparat gör.

    Min telepatiapparat är på service så jag tackar för din rapport.

    Det är inte utan att man måste erkänna att kritikklustret har tillgång till den mest avancerade utrustningenSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-05-13 12:16:49 följande:
    Själv tycker jag det är självklarhet att vid ett experiment som den vi pysslar med konstant utvärdera effekterna av den strategi man valt. Och om det visar sig att den ena strategin ger sämre effekt än andra så är det förmodligen en ganska dålig strategi och då är det ganska dumt att fortsätta med den och bara hoppas på att den kommer vara bra i slutändan för det är inget annat än önsketänkande / tro. Vetenskap ska inte bygga på tro och önsketänkande utan på resultat.

    Det cyniska med din tidsmaskin är att du tycker att andra spår framtid när de säger att vår strategi inte funkar så bra just nu men ger dig själv rätten att kliva in i din tidsmaskin och förutspå en lysande framtid för våran strategi. Det är alltså du själv som åker tidsmaskin och spår framtid men anklagar andra för att spå framtid när de pratar om nutid.... urlöjligt.

    Och sist men inte minst så har jag i samma politiktrådar suttit och argumenterat MOT samma personer som du. Så dina försök att avfärda åsikter som strider mot dina som ideologiska faller ganska platt vilket än en gång visar hur extremt dåliga dina argument är och vilken patetisk argumentationsteknik du tyvärr har.  Såg förresten att Klyban försökte sig på en liknande manöver...jag tycker det säger mer om din intresseklubb är någon annan.
    i och med att Sveriges strategi ska vara hållbar, alltså gå att tillämpa under en längre tid så kan man inte utvärdera den i nuläget, inte såtillvida att man jämför den med pangdemiska åtgårder.

    Däremot kan man ju förstås se till hur väl den har fungerat utifrån sitt uttalade syfte. Och då kan man ju somman också gjort konstatera att äldre och sårbara inte ha skyddats mot smittan.

    Men när man gör den utvärderingen så funkar det inte att bara tuta och påstå att det skulle ha gått bättre om man gjort som Norge. 

    Däremot tror jag att färre äldre blivit smittade om Stockholms stad hade bemötad sig om att ta del av och försöka leva upp till FHM:s beredskapsplan för pandemier från 2015.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin