• Anonym (C)
    Fri 22 May 2020 22:44
    440 visningar
    4 svar
    4
    440

    Utredning

    Jag har inga råd att ge men är nyfiken på vilka vägar du har hittat för att få göra en utredning, och har du teorier om vilka diagnoser du ev har som du vill utreda?

    Jag tror spontant det är dumt att nämna något om drogmissbruk i kontakten med sjukvården. Dels för att du inte ska bli stämplad som drogmissbrukare, och dels för att man tyvärr blir så enkelspårig så fort droger finns med i bilden i Sverige - istället för att kunna se drogbrukets roll i ditt mående på ett objektivt och sansat sätt, kommer samtliga dina problem att bara hänföras till drogbruket som då blir syndabock till allt. Så håll tyst om den lilla detaljen - tyvärr, eftersom drogbruket kanske snarare är symtom på dåligt mående och kanske självmedicinering och det vore en viktig detalj för läkaren att få veta men sånt måste mörkas tyvärr. Särskilt om du har barn, annars kommer orosanmälan och problem med soc som ett brev på posten.

  • Anonym (C)
    Fri 22 May 2020 23:40
    #4

    Tycker det är jättebra att du tar tag i utredningen själv om du vill att den sks bli av. Jag tror du kan ha nytta av att försöka formulera för dig själv vilka problem du själv tycker att du har. Tänk inte diagnoser utan beskriv dig själv, hur ditt liv ser ut och de besvär du har t.ex social fobi, depression, ångest. Skriv ner det och ta med dig till mötet med psykologen så har ni en bra utgångspunkt att börja nysta i. Hoppas det går bra för dig!

Svar på tråden Utredning