Inlägg från: Anonym (Hej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hej)

    Frun kan ej hjälpa till alls hemma

    För det första kommer försäkringskassan göra bedömningen huruvida de godkänner en sjukskrivning eller inte. De kommer inte anse att familjelivet ska gå före arbetet och godkänna sjukskrobnkjh för att din fru ska orka med hemmet.

    Förutsatt att din fru har mindre än 6 månader kvar till bf och sedan tidigare har en sgi så spelar det ju på detta sätt ingen roll om hon här hemma trots nekad ersättning från fk. Men det känns ju ganska orimligt att hon ska vara henne utan ersättning om det inte är hon själv som vill det.

    Är du föräldraledig? Kan din fru lägga in föräldradagar istället (från ett datum om några veckor) och förhoppningsvis vara sjukskriven från föräldraledighet istället. Då har du rätt att vabba för barnet nämligen, om det är du som arbetar alltså och tanken är

    Att frun är föräldraledig.

    Nej du kan inte förvänta dig att din fru ska göra måhonring hemma. Och rimligtvis borde nu varit lite förberedde eftersom hon mådde illa förra gången?

    Kan du göra storkok för att slippa laga mat alla veckans dagar. Annat som kan underlätta hemma? Vara ute mycket för att slippa stök inomhus?

  • Anonym (Hej)
    innovativ skrev 2020-04-26 10:56:07 följande:

    Det är väl i grunden en läkare som sjukskriver en person.

    Underlaget baserad på den sjukes beskrivning till stor del tror jag. Svårt att mäta på något sätt.

    Sen är det inte så att man måste vara 0 eller 100% sjukskriven utan det verkar som att det blir kanske 50-75. Där kanske 50% är lämpligare baserat på att man ej orkar spendera så mycket tid med barnet annars.


    Läkaren skriver ett sjukintyg som det är upp till fk att godkänna eller inte. Detta är mycket godtyckligt från fks sida. Vissa godkäns för sjukskrivning vid foglossning tex, andra inte. Jag har hört talas om gravida med samma åkomma och samma läkare och i princip SAMMA intyg som fått olika utfall. Så att din fru har rätt till

    Sjukskrivning trots att hon verkligen inte klarar att jobba är inte självklart. Försäkringskassan kommer GARANTERAT neka att hon ska vara sjuk 50% för att hon inte klarar av att ta hand om barnet annars. Ur deras synvinkel går arbetet först. Det finns dom som nekas sjukpenning pga att de klarar av att ta hand om barn, och då menar fk också att de kan arbeta
Svar på tråden Frun kan ej hjälpa till alls hemma