• Avenia

    Svärmor kommer få oss att göra slut

    Är du redo för barn? För jag tror att du behöver sätta ner foten så det stänker om det! Svärmor kommer att komma och ta barnet ur din famn. Det måste du vara beredd på, och du behöver sitta och förbereda dig på vad du ska göra i olika situationer. Svärmor har tagit makten över ditt liv. Du har svårt att säga ifrån, det är därför svärmor får så stor makt. Hur gammal är du? Inte för att det egentligen spelar roll, men du måste skaffa dig pondus. Säg ifrån. Planera olika scenarier, det är det bästa tipset jag kan ge.

    Min svärmor är som din, men din är lite värre. Jag hade också svårt att säga ifrån i början. Ja, de 15 första åren faktiskt. Hon klampade in och var respektlös. Hon tog det inte bra när jag satte gränser, men allt har blivit bättre sedan dess. Hon är lite som en hund som man måste uppfostra. Gör man inte det så beter sig hunden som den vill.

  • Avenia
    Anonym (Jobbigsvärmor) skrev 2020-04-29 08:39:28 följande:

    Problemet är snarare tvärt om, jag har svårt att hålla tyst och har flertalet gånger satt ner foten, därav att hon sagt till sambon att hon ?ogillar min starka personlighet?.

    Hon blir oerhört kränkt när man säger ifrån och bara enkla kommentarer som när hon kommenterat städning eller våra djur och jag svarat ?duger det inte så behöver du inte komma hit, ingen tvingar dig / vilken tur att du har en soffa hemma utan katter att sitta i då, du kan ju gå hem till den nu? får henne att kolla ledset på sambon och så är jag plötsligt den elaka. Det gör dock att hon inte dyker upp igen på läääääänge, tog nog ett halvår sist!

    Varje gång jag sätter ner foten så säger sambon att jag överreagerar, att jag ska tänka på att hon har gått igenom mycket, att hon bara menar väl eller att jag är respektlös. Han blir helt enkelt jätteledsen/arg varje gång jag säger ifrån.

    Jag kommer inte acceptera att hon håller på såhär när vi har barn, därav att jag tror att det kommer sluta i att sambon och jag gör slut- jag tänker inte ha henne i vårt liv på detta sätt och han accepterar inte att jag säger ifrån= ständiga bråk. Och det är det jag vill undvika.


    Ok, jag förstår. Bra att du säger ifrån. Men kommer ni någonsin till kärnan? Dvs att du frågar svärmor raka frågor som hon MÅSTE svara på. Annars blir det bara att man käftas, onödigt. Fråga henne t.ex "varför kan du inte respektera vårt privatliv?", "skulle du inte bli upprörd om någon lade sig i ditt liv som du lägger dig i vårt?" eller "jag vill att du slutar kritisera saker, förstår du det?".

    Din sambo är nog tyvärr ganska omogen. Ledsen för din skull. Men om det är så att han inte är engagerad i barnet eller i ert liv så kanske du ska göra slut och då också slippa svärmor.
Svar på tråden Svärmor kommer få oss att göra slut