Inlägg från: Physalis |Visa alla inlägg
  • Physalis

    Slippa genuspedagogik i skolan

    Från vad jag förstår så har du en väldigt skev bild av skolan. Det du är rädd för är något som bara beskrivs online av folk som samlat extrema exempel och bakat ihop de till en verklighet som inte existerar.

    Dina egna värderingar verkar på det stora hela vara desamma som svenska skolan står för.

    Så sluta läs på flashback och gör ett studiebesök i närmsta kommunala skola när det är dags för ditt barn att börja.


    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Användarenamnet skrev 2020-05-04 11:24:01 följande:

    Genuspedadogikens enda syfte är just att ta bort alla könsroller och lära ut propaganda om att det inte finns några skillnader mellan könen.

    Det är helt och hållet en biologiförnekande propaganda som inte är annat än pseudovetenskap.


    Nej. Genuspedagogik är till för att de vuxna ska bli mer medvetna om ifall och hur de behandlar barn olika utifrån deras kön och försöka ta bort de skillnaderna. Syftet är att inte omedvetet eller medvetet propagera för skillnader mellan könen som inte finns.

    Du tänker på extremister som gått för långt. Bland annat med "kompensatoriska" metoder eller att plocka bort alla "könade" leksaker och material. Det är inga vanliga skolor eller förskolor som håller på med sånt.

    Det finns massor av forskning på området, men självklart är det samhällsvetenskaplig forskning vilket särskiljer sig från t ex medicinsk forskning. Fast du kanske tycker att all forskning inom humanoria är pseudovetenskaplig?
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Användarenamnet skrev 2020-05-04 13:11:27 följande:

    Men läs läroplanen innan du uttalar dig! Där står det klart och tydligt att det enda syftet med den är att ta bort könsroller.

    Och jo, det är pseudovetenskap eftersom det inte finns några vetenskapliga belägg för det den lär ut, det är därför den var och är starkt kritiserad och många inte ville att den skulle skrivas in i läroplanen pga att det dels inte finns några vetenskapliga belägg som stödjer den, och många anser att förskolan och skolan ska vara politisk obunden. Genuspedagogik är vänsterpropaganda.


    "Förskolan ska aktivt och medvetet främja alla barns lika rättigheter och möjligheter, oberoende av könstillhörighet. Förskolan har ett ansvar för att motverka könsmönster som begränsar barnens utveckling, val och lärande." lpfö 18

    Då får du nog läsa på. Det finns massor av forskning. Och tyvärr kommer skola och förskola alltid vara politiskt bunden. Det står bland annat i skolans läroplan:

    " I överensstämmelse med den etik som förvaltats av kristen tradition och västerländsk humanism sker detta genom individens fostran till rättskänsla, generositet, tolerans och ansvarstagande."
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    KlantSmurfen skrev 2020-05-04 15:08:39 följande:

    Jo det är ju lite extremt men nu bygger ju inte genus"vetenskap" och genus"pedagogik" på något mainstream, det är något väldigt vänsterideologiskt och är ju en aningen extremt i sig, vanliga skolor bygger inte sin pedagogik helt på genusflum som de mer ideologiska förskolorna har gjort.

    Hur de påstod att det skulle fungera med pedagogik och hur det fungerade i praktiken var inte riktigt samma sak, de har inte behandlat barn som individer, de har inte behandlat flickor och pojkar lika och har försökt att få killar och tjejer att bli mer lika varandra, på gruppnivå.9 år senare...


    Som sagt, jag är medveten om att det finns extremister, men det där är inte vad som sker på vanliga förskolor.
    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Slippa genuspedagogik i skolan