Inlägg från: Ocdkille |Visa alla inlägg
  • Ocdkille

    Slippa genuspedagogik i skolan

    Ursäkta men skrev du att du vill ha en skola som är faktabaserad men som inte pratar om hbtq, jämställdhet, klimat osv. Där motsäger du ju dig själv rätt så mycket eftersom att det finns homosexuella, transexuella osv det är ju fastslaget vetenskapligt sedan länge. Finns till och med inom djurvärlden. När det gäller jämställdhet då finns det väldigt mycket forskning som visar att jämställda samhällen fungerar bäst. När det gäller klimatet ja där var det länge sedan som forskarna var oeniga om att det är människan som skapar den snabba klimatändring som vi har nu och att det måste stoppas om vi ska klara oss. När det gäller genuspedagogik ja då finns det vissa skolor som överdriver och inte är så vetenskapliga som tex påstår att det inte finns skillnader mellan män och kvinnor. Men det är speciella skolor som är inriktade på det alla andra är fullt vetenskapliga. Det låter mer som du vill ha en skola som inte bygger på fakta och vetenskap utan på konservativa kristna idéer.

  • Ocdkille
    Liljan3 skrev 2020-04-30 00:00:37 följande:

    Feminism, hbtq och normkritik är ju f.ö ideologiskt förankrade discipliner som inte utgör faktakunskap i vetenskaplig bemärkelse i likhet med matematik, naturvetenskap etc.


    Nja en stor del av det är faktabaserat tex att det är naturligt att en viss del blir homosexuella och att det finns dom som föds i ett kön som dom inte är i mentalt. Dom sakerna vet man ju är naturligt förekommande och även finns hos andra arter. Sen normkritik är ju alltid bra för det lär dom ju tänka själv. Sen är det inte speciellt mycket sånt i vanliga kommunala skolor. Har ett syskonbarn som går i lågstadiet och det är mest matte och allt det som var i skolan när vi gick där. Sen inte för att vara den men kristna skolor följer ju inte direkt vetenskapliga fakta jämt heller dom kör ju mycket med tro som inte är vetenskap. Personligen tror jag att alla ungar mår bra av att blandas med andra från andra miljöer för han ska ju ut i samhället sen och då kommer han kanske begränsas av att varit i en likriktad miljö. Han kan ju vara kristen även om han går i en skola med alla möjliga värderingar. När jag gick i skolan hade vi alla möjliga i klassen. Det var vänster, höger, kristna, ateister. Det gav en massa intressanta diskussioner och lärdomar som man inte fått i en skola med likriktning. Han kommer ju lära sig allt han behöver.
  • Ocdkille
    Dandreon skrev 2020-05-04 13:53:13 följande:
    Vad är ens en "klimatförnekare" ? Någon som förnekar att det finns klimat? Bara ordet i sig är ju så in i h-e dumt och enfaldiga, att det ens används. Däremot finns det finns en betydande andel människor som ifrågasätter ifall flygskatt och skatt på plastpåsar i lilla Sverige och "flygkam" etc har någon effekt av betydelse på vårt klimat eller snarare är symbolpolitik och svepskäl att beskatta människor ÄNNU mer än vad vi redan är.
    Det är ett rätt korkat resonemang att vi i Sverige inte ska göra vår del när det gäller klimat. Dels har vi en stor skuld i det klimat som vi har. Vi och andra länder i väst började skita ner långt innan dom tidigare fattiga länderna utvecklades. Så att säga till dom att vi skapade ett problem och därför ska ni fortsätta att leva fattigt medan vi kör på som vanligt är bara dumt. En annan sak som alla ni klimatförnekare missar är att tittar man på Sverige och jämför med Kina ja då släpper vi ut lite men det är inte en riktig jämförelse. Kina är extremt mycket större och mycket mer folk. Skulle vi ta en region stor som sverige i Kina då kan det hända att skillnaden inte är lika stor. Man kan inte slippa undan bara för att man är ett litet land. Ska alla små länder slippa undan att göra sin del då kommer det sammanlagt bli enorma utsläpp. Plus att vi tjänar på att minska utsläppen även här det är inte bara bra för klimatet. Plan och andra fordon skitar ner på andra sätt också. Och plast är ett enormt problem. Sen har du iofs rätt i att klimatförnekare kanske inte är rätt ord vetenskapsförnekare vore mer rätt.
Svar på tråden Slippa genuspedagogik i skolan