• Trent

    Slippa genuspedagogik i skolan

    Liljan3 skrev 2020-04-29 23:48:20 följande:

    Alltså vi önskar ha en skola som inte fokuserar på dessa frågor på det sätt många skolor gör idag. Har aldrig förnekat existensen av dessa företeelser, så du har nog missförstått frågan :) Det handlar om vilka värderingar vi vill fokusera på, och det är att barnet ska lära sig räkna, skriva, läsa och få god akademisk förberedelse. Inte pådyvlas bänsterprogressiva åsikter. Det är det vi vill undvika.


    Det låter som ni är rädda att ert barn ska ifrågasätta era kristna åsikter och att ni kommer förlora den kampen. Om ni verkligen vill förbereda ert barn för den akademiska världen så borde han väl få dra sina egna slutsatser. Som det är nu tänker ni pådyvla honom era kristna åsikter i sex år innan han får uppleva något annat. Det verkar sunt...
  • Trent
    Liljan3 skrev 2020-04-30 06:25:07 följande:

    Du verkar medvetet ha missuppfattat min intention och kommer enbart med klyschor riktade mor kristna. Undanbedes tack.


    Beskriv gärna vilka klyschor riktade mot kristna jag använde.

    Beskriv sedan hur jag medvetet missuppfattat din intention.
  • Trent
    Liljan3 skrev 2020-04-30 07:41:13 följande:

    Ditt uttalade speglar en okunskap om vad kristna människor omfamnar, så som jag uppfattar det, har tyvärr inte tid att gå in i den polemiken nu. Min man och jag är två yrkesverksamma läkare som är vetenskapligt skolade och omfamnar allt vad mänskliga rättigheter heter. Det är inte där frågan ligger. Det enda vi vill är en skola som så långt det går är befriad från postmodern vänstervridning. Synen på kristna att de är ute efter bränna kättare på bål och tror att jorden är platt är så förlegat att jag tyvärr varken har tid eller lust att bemöta det då det inte tillför diskussionen något.


    Det är ingen som sagt något om att bränna på bål förutom du.

    Men fortsätt stoppa huvudet i sanden så ni slipper möta andra idéer som ni uppenbarligen är rädda att de ska omkullkasta era egna. Om kristendomen står på så svag grund att lite genusteori skulle omkullkasta den så bör ni nog fundera på andra saker än val av skola.
  • Trent
    Liljan3 skrev 2020-04-30 08:43:57 följande:

    Tack för ett sunt och nyanserat inlägg, du är en av få här :) Tar till mig av dina erfarenheter av den svenska skolan, tack för din input!


    Vad är din bild av skolan egentligen? Du påstår dig vara läkare men raljerar fritt om indoktrinering som enligt dig sker i skolan. Du inser nog inte hur dina inlägg får dig att framstå.
  • Trent
    Liljan3 skrev 2020-04-30 11:09:08 följande:

    Alltså, jösses vad folk går igång på detta, frågan kommer åt en känslig nerv för somliga tydligen, men det är rätt underhållande :)

    Allt vi vill ha är en skola som fokuserar på evidensbaserad vetenskap och lämnar åsiktsprägling åt sidan. Tex genusförskolor där barnen kallas hen, där man styr pojkar till att leka med vissa leksaker och tjejer med vissa för att det ska bli "jämlikt" etc (ja jag har hört flera sådana fall där förskokepedagoger aktivt vill motverka könsroller och jag sympatiserar inte med det) Det är ett helt paket av åsikter som följer med den typen av pedagogik som vi helst vill slippa. Jag är inte emot homosexuella. Jag är inte emot hur andra uppfostrar sina barn, det är deras sak. Ja, vi är läkare och har en kristen grundsyn, det går faktiskt att hålla två tankar i huvudet samtidigt, jag lovar :) Men det är inte den kristna tron som vi vill ska stå som fokus i valet av skola och det har jag heller aldrig påstått. Den kristna värdegrunden får våra barn hemifrån och från släkt och församling det står alla föräldrar fritt att skänka sina barn den värdegrund de anser stå dem närmast, det tror jag alla föräldrar gör. Men den saken är inte ens central i min fråga, utan det var den att hitta en skola som ägnar så lite tid som möjligt på ideologisk verksamhet och mer på kunskapsbiten i undervisningen. Där upplever jag att den svenska skolan blivit allt sämre med tiden och fyllts med allt mer flum. Jag är knappast ensam om den åsikten. Hoppas jag rett ut eventuella frågetecken och att diskussionen kan fortsätta respektfullt med fokus på sakfrågan och utan personangrepp :)


    Varför slänger du in den sista meningen om personangrepp? Sluta antyda eller påstå saker som inte stämmer.

    Sen sveper du så brett att det är omöjligt att bemöta dina inlägg. "ett helt paket av åsikter som följer med...". Va? Vad menar du med det? Och viktigare: hur vet du det? Fram med lite evidens!

    Sen måste jag bara säga angående ditt första stycke (jag ber om ursäkt): Gäsp.
  • Trent
    Liljan3 skrev 2020-04-30 16:02:35 följande:

    Det är lite kul att så många går i affekt och verkar bli så upprörda/provocerade av detta. Själv har jag haft det rätt kul :) Allt gott till er och trevlig Valborg!


    Jag tror säkert att du mår bättre av att skriva sådär. Men glöm inte vem som skapade tråden och som flera gånger påstått sig bli missförstådd. Att be om svar och sedan lite överlägset fnissa åt de svar man får, det skulle inte ens Jesus göra. Och då var han ändå rätt jävla messed up.
  • Trent
    Konservativ skrev 2020-04-30 17:08:52 följande:

    Vidga från vaddå? Från en karikatyr av 1950-talet för det mesta. Och som av em händelse handlar det i praktiken om att hindra pojkars lek och att utmåla vita män som mänsklighetens demoner. På min egen pojkes skola fick de inte leka krig. Fruktansvärt löjligt beslut och jag sa till dem att krig i lek inte är samma som krig i verkligheten.


    Varför är det viktigt att ditt barn får leka krig? Gillar du krig? Har du positiva erfarenheter av krig (inte krigslek)?
  • Trent
    Konservativ skrev 2020-04-30 17:08:52 följande:

    Vidga från vaddå? Från en karikatyr av 1950-talet för det mesta. Och som av em händelse handlar det i praktiken om att hindra pojkars lek och att utmåla vita män som mänsklighetens demoner. På min egen pojkes skola fick de inte leka krig. Fruktansvärt löjligt beslut och jag sa till dem att krig i lek inte är samma som krig i verkligheten.


    Förresten, om de förbjöd våldtäktslekar på din sons skola, skulle du reagera då? Våldtäkt i lek är inte samma våldtäkt i verkligheten.
  • Trent
    Konservativ skrev 2020-04-30 19:40:18 följande:

    Du förstår inte att krig i verkligheten är inte samma sak som i en lek mellan tioåringar?? Lite bättre kan du.Nu är du överdrivet fjantig. Tror du att barn leker våldtäkt? Du ser ingen skillnad mellan barn som springer omkring och ropar pio pio och barn som håller fast någon? Jag vet att du hoppar på alla kristna här med dina barnsliga frågor. Samtidigt kan du själv aldrig svara på något.


    Vad vill du att jag ska svara på?

    Och när du har du ställt din fråga kan du väl svara på min fråga om varför det är viktigt för dig att ditt barn får leka krig?
  • Trent
    Tow2Mater skrev 2020-05-01 00:35:37 följande:

    Krig har barn lekt i alla tider; cowboys som skjuter Indianer t ex. Och Indianerna skar halsen av Cowboysen om de blev fasttagna. Varfor ska ditt barn berovas detta roliga?


    Ja de är ju inte lika illa som bibeln såklart.
Svar på tråden Slippa genuspedagogik i skolan