• Frassex

    Bim juni 2020

    Hej! Hoppar in i gruppen, precis börjat blöda pga tidigt misfall. Så försöker nu ladda om. Ägglossning kan jag tro bli lite senare nu pga hormonerna så bim borde bli runt 1:a juni. Känns som en evig väntan på allt hela tiden!!

  • Frassex
    vegaveravegavera skrev 2020-05-05 13:23:30 följande:

    jag köpte rosenrot igår så har tagit det i 2 dagar nu, min kille med. ska köpa äl tester första gången nästa vecka och börja testa typ den 14-15e maj tänkte jag, beräknad äl den 18e maj, är det lagom? 

    sen är jag nervös för det här med att rosenrot kan framkalla missfall efter äl, så när ska jag sluta ta dom? efter fullt utslag på äl testerna eller lite innan?

    främsta anledningen till att jag tar rosenrot är för att få mer äl-sekret, det har varit näst intill obefintligt så länge jag kan minnas att jag börjat leta efter det. och många har rapporterat om mycket kraftigare ägglossningar och mer äggvite-sekret med rosenrot så jag tyckte det verkade värt att testa!!


    Är nyfiken på rosenrot! Vet du om man bara får mer älsekret och älsmärtor eller får man tidigare/senare äl eller längre lutealfas eller nått sånt?
  • Frassex
    Jamiee skrev 2020-05-07 10:11:52 följande:

    Hoppar också in här! Fick precis som dig frassex missfall nu i dagarna i vecka 6. Så ledsen och förtvivlad nästan. Hur mår du? Och tänker ni försöka igen nu direkt?


    Visst blir man förtvivlad. Först så glad och förväntansfull och sen rycks allt ifrån en. Just nu mår jag bra, är bara på dag 2 men har bara mild mensvärk det är mest jobbigt psykiskt. Hur mår du? Blöder du än?

    Vi har tyvärr en rätt tråkig och ovanlig historik. Missfall v7 mars -17, sent avbrytande v 20 aug -17 (bebis hade ryggmärgsbråck), tack och lov föddes vår dotter aug -18 och nu försöker vi med syskon sen okt förra året. Fick missfall igen v7 i nov, avbröt v 15 nu i mitten av mars (bebis hade downs syndrom) och nu igår tidigt missfall. Vi har jättelätt att bli gravida men verkar dock va svårt att få ett friskt barn :( Men ja vi kommer försöka direkt. Finns inget hinder i att inte vänta enligt läkarna jag talat med. De sa bara att det är bra att bli gravid så fort som möjligt igen, helst inom 6 mån, att sannolikheten är större att det går bra då. Hur känner du själv med att vänta/inte vänta? Har ni barn sen innan?
  • Frassex
    Majja92 skrev 2020-05-07 13:20:14 följande:

    Men jösses vad ni varit med om, massa massa kramar <3 Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste va. Har ni fått någon hjälp i form av medicin eller så? Och stort grattis till eran friska dotter! Hoppas vi får se massa fina pluss som stannar kvar nu under maj/juni.


    Tack <3 resan fortsätter och hoppas vi snart får ett levande syskon till vår dotter. Jag är envis så tänker inte ge upp!

    Jag har inte fått någon medicin mer än folsyra 5mg istället för 400mikrogram för att förhindra upprepning av ryggmärgsbråck. Men läkarna säger att vi bara haft otur med allt, finns ingen genetisk orsak.

    Har ni barn sen tidigare eller försöker ni få första?
  • Frassex
    Jamiee skrev 2020-05-07 18:18:24 följande:

    Samma här, har värk som kommer och går mer eller mindre och rätt mycket blödningar. Men mycket psykiskt som du säger, känns nästan som man sätter livet på paus pga av det som hänt.

    Men hoppas verkligen verkligen på en lycklig saga till er denna månad :)

    Vi kommer också försöka direkt igen så väntar bara på att detta ska gå över så man orkar ta nya tag. Vi har inga barn sen innan, fyller 30 i år och har en yngre sambo som innan inte varit redo för barn förens för några månader sedan och så tog det sig på andra försöket och vilken lycka! Som sedan slog så hårt efter detta.

    Men hoppsan på vår allas månad i juni och känns skönt att följas åt och ha någon att prata med som förstår en :) tack!


    Jag förstår, vad skönt att ni lyckades bli gravida så fort och vad skönt att han också känner sig redo nu! Du blir säkert gravid fort igen och då kommer det gå bra! Jag är 33 nu och var inte heller redo förrän jag var 30, min sambo var med på det men inte lika exalterad som jag men nu när vi har ett barn och vill skaffa syskon så är han lika otålig som jag och längtar enormt efter bebisgos. Hoppas juni bringar pluss och friska bebisar!!
  • Frassex
    Majja92 skrev 2020-05-07 18:43:12 följande:

    Du är en riktig kämpa, och det kommer belöna sig ska du se! Det är ju ändå positivt att det inte är något genetiskt, då har ni verkligen alla förutsättningar att lyckas nästa gång :)

    Första bebisen <3 Det är en envis bebis, vi har försökt i två år. Men vi har också bara haft otur med våra missfall så närsomhelst nu händer det. Det har jag bestämt :))))


    Vilken tid ni kämpat!! Starka ni är! Jag hoppas ni får ett fint pluss nu i juni och en bebis som vill stanna, nu borde det vara er tur definitivt! Har ni haft många missfall?
  • Frassex
    vegaveravegavera skrev 2020-05-09 10:32:14 följande:

    Jag är inte säker, men jag tror att den kan skynda på ägglossningen, alltså att den kommer tidigare. Om man har en krånglig äl som kommer för sent och förkortar ens lutealfas så är ju det bra :) Jag har aldrig förstått när min äl är då jag ej har fått varken sekret eller smärtor eller testat LH, så jag tar det mest för att få syn på någon ägglossning överhuvudtaget!


    Okej intressant, du får uppdatera hur cykeln/sekret påverkades. Jag hade velat haft mer synligt älsekret dagarna innan så man vet att äl är på g. Men jag har äl dag 13-15 och lutealfas på 9-10 dagar så då kanske det inte är ngt för mig så jag inte riskerar den redan allt för korta lutealfasen.
  • Frassex

    Ni som tidigare haft missfall, besvärades ni av fortsatt mensvärk när ni slutat blöda? Min blödning pågick mellan 6/5-8/5 och därefter lite bruna flytningar i två dagar. Men besväras av konstant mensvärk fortfarande vilket gör att jag oroar mig att något är fel. Upplevde mycket vattniga flytningar igår som jag får vid äl men känns ju osannolikt att få äl så nära inpå? (Brukar få mensvärk vid äl) Tog ett äl test och strecken var i princip lika starka men tog också ett cb gravtest som var überüber positivt så tänker äl testen bara reagerar på hcg för det gör de väl?

  • Frassex
    Frassex skrev 2020-05-11 14:07:13 följande:

    Ni som tidigare haft missfall, besvärades ni av fortsatt mensvärk när ni slutat blöda? Min blödning pågick mellan 6/5-8/5 och därefter lite bruna flytningar i två dagar. Men besväras av konstant mensvärk fortfarande vilket gör att jag oroar mig att något är fel. Upplevde mycket vattniga flytningar igår som jag får vid äl men känns ju osannolikt att få äl så nära inpå? (Brukar få mensvärk vid äl) Tog ett äl test och strecken var i princip lika starka men tog också ett cb gravtest som var überüber positivt så tänker äl testen bara reagerar på hcg för det gör de väl?


    Menar såklart übersvagt positivt på gravtestet, så har liiiite hcg kvar. Undrar igentligen om äl test reagerar så starkt på den lilla lilla mängd hcg eller om det verkligen är en jättetidig ägglossning... eller går det ens att ägglossa med hcg i kroppen?
  • Frassex
    Jamiee skrev 2020-05-11 19:33:42 följande:

    Hej!

    Undrar lite samma som du. Jag blödde mycket 6/5-8/5 och sen mindre sedan dess typ lite smått ibland. Har också lite mensvärk ibland. Fick svaaaagt + i söndags morse och svagt på Äl i lördags. Har inte testat mer sen dess. Men undrar lite över blödningarna. När ska det sluta, så man kan börja om hehe =)

    Undrar också om man kan få ägglossning när man fortfarande verkar ha lite hcg kvar i kroppen?


    Låter som mig fast jag blöder inte alls längre, inte bruna flytningar längre heller. Jag tog ett till äl test ikväll och det var inte positivt längre. Känns jätteskumt men återstår väl att se om mensen kommer om 10 dagar eller om jag får äl som jag brukar så jag fortsätter testa om ngr dagar igen.

    Jag hade ett missfall i nov och då blödde jag 10 dagar och fick mens cd 22 så antagligen hade jag nog en äl däremellan däremot hade jag hcg på 50 cd16. Eller så rensade kroppen bara ur en gång till. Min kropp är ett mysterium just nu känns det som. Men vid tidigare missfall jag hade för ett par år sedan vart äl försenad och kom cd 22, brukar ha äl dag 13-15.
Svar på tråden Bim juni 2020