• ojkie

    Kommuner mörkade spridning på äldreboenden

     


    Det är inte bara i sörmland som äldreboenden mörkar sanningen om corona smittade.
    Vi kan läsa i tidningen att här i västernorrland så vägrar äldreboenden att säga hur många som är smittade.
    Min mamma jobbar på ett boende och där säger cheferna åt sin personal att dom får inte ens diskutera corona smittade med sina kollegor.
    Dom får absolut inte avslöja för nån alltså att det finns smittade där.
    Cheferna säger nu dom funderar på att öppna en hel avdelning med bara corona smittade och dom har frågat mamma om hon vill gå in och jobba där ibland.
    Alltså är dom helt dumma i huvudet o inte fattar att det då kommer smitta på alla andra avdelningar eller så har dom redan gett upp att stoppa spridning.

    Alla undersköterskor bli visseblåsare o våga säg sanningen om det mörkas på ert boende oxå
    låt dom inte leka mer ert liv o dom boendes
  • Svar på tråden Kommuner mörkade spridning på äldreboenden
  • Kusinen

    Att man inte går ut med sådana uppgifter är av integritetsskäl. Det ska inte vara möjligt för allmänheten att lista ut vilka individer det är som är smittade, det kan det vara om man går ut med sådana uppgifter. Det har alltså med patientsekretessen att göra.

  • EpicF

    Att de vill öppna en avdelning för enbart coronasmittade är bra eftersom de då stoppar att smittan sprids bland de andra boende.

    Om din mamma ska jobba där ibland ska hon ha korrekt smittskyddsutrystning, då minskar risken rt hin smittas samt att hon inte är med sig smittan vidare.

    Förstår inte varför du anser att det inte är bra?

    Att de inte går ut med hur många smittade et har handlar som sekretess och tystnadsplikt. Samma med att övriga personal inte ska sprida om vem som har smittan. De är endast de som jobbar med de smittade som ska veta att de är smittade. Övrig personal har inget behov att veta det. Och inte allmänheten heller.

    De handlar inte om att mörka sanningen utan er handlar som sekretess och tystnadsplikten. Och även om att värna om integriteten till de boende.

    Hade du själv velat att alla i staden/samhälle fick reda på att just du var smittat och bodde på boende X?

Svar på tråden Kommuner mörkade spridning på äldreboenden