• Nathaliesol

    Har jag rätt att veta min killes saldo?

    Vi har en bebis tillsammans, och bor lite trångt. Vet att han inte har någon stor summa så men vill gärna tänka lite inför framtiden.

    Har själv lite och vill se vad det blir ihop och om vi har möjlighet att spara till lgh tillsammans.

    Frågar honom vad han har men han säger att det inte angår mig och att han sparade till sig själv innan vi träffades .

    Vad är det för tänk?

    Nu utmålar han mig som nån guldgrävare som bara vill ha hans pengar

    Jag har fött vårat barn och undrar vad vi har för framtid bara .

    Har jag rätt att veta vad han har?

  • Svar på tråden Har jag rätt att veta min killes saldo?
  • Gravid99

    Såklart! Verkligen om ni ska köpa en lägenhet ihop. då behöver ni ju prata om hur mycket ni har och hur mycket ni behöver för att lägga insats

  • Mortiscia80

    Det skulle jag säga i ert läge. Om ni ska spara till eget boende behöver ni ju veta hur mycket ni har och ungefär hur mycket ni behöver. Har du förklarat det där om att köpa lägenhet? Eller hade han tänkt att ni skulle låna till handpenningen? Det går inte alltid.

  • viseversa

    Han är inte intresserad av att köpa lägenhet med dig. han vill ha sina pengar till sig själv enbart. Finns det en framtid med denna man? Skulle inte tro det.

  • Jomenasså

    Du kan ju annars utgå från dig själv. Så mycket du känner att du kan lägga kontant bör ju han matcha för enkelhetens skull. Har han sen mycket mer så är det väl helt upp till honom ifall han tycker det ska gynna er eller om det är hans personliga buffert.

    Sen skulle jag personligen ändå vilka ha en öppen syn på ekonomi i ett förhållande men det ska inte betyda att man inte får ha pengar som ens egna

  • S23

    Jag skulle säga att du har rätt att veta hur mycket han kan avsätta till lägenhet. Om han sedan har 10.000 eller 100.000 sparat som buffert är inte din ensak. Tycker jag. Men då förutsätter jag också att ni inte har gemensam ekonomi.

  • S23

    Däremot förstår jag inte VARFÖR han inte vill informera om sitt saldo. Men han har väl säkert sina orsaker vilket man får acceptera

  • Jamesdio

    Nej, det finns ingen legal grund att stödja sig på. Det är helt upp till han om han vill tala om hur mycket pengar han har, eller hur mycket han tjänar ens en gång. Däremot har han försörjningsplikt för ert barn.

    Men om ni ska köpa hus/lägenhet tillsammans borde det ju ligga i hans intresse att vara med och diskutera hur mycket kontantinsats ni har, vad det får kosta och vad ni gemensamt har råd med.

  • LukeStairwalker
    viseversa skrev 2020-05-07 16:27:26 följande:

    Han är inte intresserad av att köpa lägenhet med dig. han vill ha sina pengar till sig själv enbart. Finns det en framtid med denna man? Skulle inte tro det.


    Inga dåliga slutsatser du drar utav TS lilla text. Utveckla gärna hur du kom fram till detta. 
  • viseversa
    LukeStairwalker skrev 2020-05-07 16:49:20 följande:
    Inga dåliga slutsatser du drar utav TS lilla text. Utveckla gärna hur du kom fram till detta. 
    Varför behöver jag redogöra för dig? Eller nej det behöver jag inte för jag är inte skyldig dig ett skit=). ha en bra dag. Haha
Svar på tråden Har jag rätt att veta min killes saldo?